x

Enopociąg KOLEJĄ WINNE KLIMATY

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    03.08.2021

Pociąg "Koleją winne klimaty" odjedzie ze stacji Kraków Główny 28 sierpnia o godzinie 8:30. Po raz kolejny zabierze enoturystów w podróż z degustacją wina na pokładzie. I połączy w ten sposób Kraków oraz XV Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle.

Pociąg zawiezie podróżnych na jeden z największych winnych festiwali w Polsce, a potem bezpiecznie odwiezie z powrotem do Krakowa. Nie trzeba więc zastanawiać się, kto będzie kierowcą, a kto będzie degustował – smakami i armatami win będę cieszyć się wszyscy pasażerowie.

Na XV MDW obecni będą głównie polscy winiarze, ale także importerzy z winami z innych części świata. W parze z degustacją wina zawsze idzie regionalne jedzenie. Dniom Wina w Jaśle towarzyszą dodatkowe atrakcje: ciekawe warsztaty i degustacje prowadzone przez uznanych sommelierów i zaproszonych gości, możliwość zwiedzania winnic podczas Dnia Otwartego, wystawy tematyczne oraz ogłoszenie wyników Konkursu Polskich Win organizowanego przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy i Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.
Pełny program wydarzeń dostępny będzie na stronie dniwina.pl

Plan podróży
- 8:08 - wyjazd ze stacji Kraków Główny (przystanek Tarnów – godzina 9.30)
- degustacja polskiego wina, kozich serów z Podkarpacia oraz biszkoptów serowych
11:00 (około) - przyjazd do Jasła
- posiłek regeneracyjny dla podróżnych na Dworcu w Jaśle
- możliwość zwiedzenia Jasła: spacer do Rynku z przewodnikiem z Muzeum Regionalnego
- indywidualny pobyt i możliwość cieszenia się wszystkimi atrakcjami XV Międzynarodowych Dni Wina w Jaśle
- 21:00 - wyjazd z Jasła - wieczorem
- 23.30 (około) - przyjazd na stację Kraków Główny (przystanek na stacji Tarnów około 22.30)

Cena biletu: 170 zł. Bilety dostępne wyłącznie na: https://app.evenea.pl/event/enopociag2021/

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego

10 marca br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbędzie się 1. Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego. Celem konkursu jest przede wszystkim zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa.

Premiumizacja vs. inflacja - II spotkanie branżowe z cyklu Food Working

Food and Design zaprasza na II spotkanie branżowe z cyklu Food Working. Jego temat to "Premiumizacja vs. Inflacja".

Madrid Fusión Alimentos de España

Targi Madrid Fusión Alimentos de España po raz kolejny zostaną zorganizowane w madryckim centrum kongresowym IFEMA, gdzie na potrzeby wydarzenia wygospodarowano powierzchnię ponad 25 000 mkw. Impreza potrwa od 23 do 25 stycznia 2023 roku.

Foodtech.ac 2022

Szóstą edycję akceleratora Foodtech.ac, która odbędzie się 8 grudnia, zwieńczy Demo Day. To święto wszystkich startupów, inwestorów, osób i firm, które widzą potrzebę zmiany sposobu, w jaki żyjemy i się odżywiamy oraz możliwość ogromnych inwestycji w ten rynek.

Wow Fest Christmas 2022

To już piąta edycja świątecznego festiwalu Wow Fest Christmas - impreza odbędzie się w 10-11 grudnia w warszawskiej Hali Koszyki.

SMAKKi GASTROTARGI

SMAKKi GASTROTARGI odbędą się 23-25 marca 2023 roku w Centrum EXPO XXI w Warszawie. Poza ofertą innowacyjnych produktów i rozwiązań dla gastronomii odwiedzający otrzymają solidną porcję praktycznej wiedzy, która pomoże odnaleźć się w trudnych okolicznościach biznesowych.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej