x

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    29.07.2021

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia przeznaczone dla branży gastronomiczno-hotelarskiej. Odbędą się 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Targi EuroGastro i WorldHotel to idealne miejsce dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek HoReCa. Podczas targów zaprezentowane zostaną innowacyjne technologie stwarzające nowe możliwości, niosące oszczędność czasu oraz kosztów. W jednym miejscu przez trzy dni można zapoznać się z bogatą ofertą nowości i sprawdzonych rozwiązań dla restauratorów, hotelarzy, dostawców, dystrybutorów, hurtowni gastronomicznych i przedstawicieli sieci handlowych.

Co pokażą wystawcy?
Wystawcy zaprezentują propozycje obejmujące wyposażenie sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, oprogramowanie i systemy informatyczne rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze, a także ofertę dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Na stoiskach znajdą się również sprzęt, produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa.

W części WorldHotel wystawcy przedstawią asortyment dla obiektów noclegowych i konferencyjnych o różnym standardzie, począwszy od wyposażenia, poprzez galanterię hotelową nadającą charakter wnętrzom, odpowiednio zaprojektowaną odzież dla pracowników, po środki czystości. Uzupełnienie powyższej oferty dla nowoczesnego obiektu noclegowego stanowią systemy, rozwiązania telekomunikacyjne i zabezpieczenia oraz oferta infrastruktury rekreacyjnej spa i wellness.

Edukacyjny program „Profesjonalny Menedżer Restauracji”
Na uwagę zasługuje także oferta edukacyjna, a w szczególności program szkoleniowy „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Pierwszego dnia szkolenia poruszone zostaną zagadnienia dotyczące maksymalizacji zysków i wzrostu sprzedaży w gastrobiznesie, a także zarządzania personelem w obecnej sytuacji rynkowej. Pojawi się ważny temat związany z tym, jak obecna nietypowa sytuacja wpłynie na relacje pracodawców gastronomii z pracownikami. Jedno z wystąpień poruszy problem różnic pokoleniowych i ich wpływu na zarządzanie personelem.

Drugi dzień poświęcony będzie tematom związanym z profesjonalną obsługą sali, a także przyjmowaniem reklamacji. Pojawi się prelekcja poświęcona organizacji wydarzeń dla klienta biznesowego oraz wyzwaniom z nią związanym. Omówione zostanie zagadnienie sprzedaży on-line w gastronomii ze wszystkimi korzyściami i wyzwaniami, które za sobą niesie.

Więcej informacji na temat programu edukacyjnego PMR można znaleźć na stronie www.profesjonalnymenedżerrestauracji.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

25 lat MULTIVAC Polska

MULTIVAC to wiodący na świecie producent dostarczający najlepszych rozwiązań opakowaniowych, stosowanych do pakowania artykułów spożywczych oraz produktów biotechnologicznych i sprzętu medycznego a także towarów przemysłowych.

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej