x

Niewinni Czarodzieje 3.0 - nowa restauracja Kuby Wojewódzkiego działa już w Gdyni

Kategoria: Miejsca    27.07.2021

Niewinni Czarodzieje 3.0 w Trójmieście to lokal Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego. Pomimo niemal identycznej nazwy, nie ma nic wspólnego z dotychczasowymi konceptami gastronomicznymi dziennikarza w Warszawie oraz Wrocławiu.

Dawid Kwidziński i Kuba Wojewódzki, właściciele lokalu Niewinni Czarodzieje 3.0. Zdjęcie: archiwum prywatne
Dawid Kwidziński i Kuba Wojewódzki, właściciele lokalu Niewinni Czarodzieje 3.0. Zdjęcie: archiwum prywatne
Niewinni Czarodzieje 3.0 otworzyli się w miniony weekend w Gdyńskim Centrum Kultury Filmowej. To kolejna restauracja dziennikarza i showmana TVN, jednak pierwsza, którą stworzył wraz z nowym wspólnikiem, restauratorem Dawidem Kwidzińskim. Krótkie menu inspirowane kuchnią uliczną zawiera między innymi wybór hot dogów i dań przeznaczonych do dzielenia się w większym gronie.

– To nasz pomysł na street food w bardziej restauracyjnym wydaniu. Inspirujemy się kuchnią z całego świata. Obecnie wyczuwalny jest w menu sznyt azjatycki, ale nie będziemy ograniczać się tylko do tego – deklaruje w rozmowie z Ouichef.pl Dawid Kwidziński, współwłaściciel Niewinnych Czarodziei 3.0, który rozpoczął współpracę z Wojewódzkim po tym, jak dziennikarz rozstał się z poprzednim partnerem biznesowym.

Zdjęcie: archiwum prywatne
Zdjęcie: archiwum prywatne

Józef Krawczyk, z którym showman wcześniej budował sieć lokali, odpowiadał m.in. za koncepty takie jak Projekt 44, Warszawski Sznyt, Butchery & Grill, Sukiennice 7, Steak n Roll, Pub Guinness, Burger Bistro oraz sieć Domowe Smaki. Razem z Wojewódzkim restaurator otworzył Niewinnych Czarodziei w Warszawie oraz Wrocławiu.

– W związku z planowanym uruchomieniem własnej autorskiej sieci restauracji rezygnuję z udziału w tym projekcie. Odsprzedaję swoje udziały wspólnikowi. Nie będę już odpowiadał za jakość i styl restauracji – ogłosił w styczniu tego roku na swoim Instagramie Kuba Wojewódzki.

Niewinnych Czarodziei 3.0 ze starymi lokalami dziennikarza łączyć ma jedynie nazwa. – To zupełnie inny projekty. Chcemy być bardziej przystępni cenowo, nie odpychać zaporowymi cenami, a zachęcać dobrą kuchnią, muzyką na żywo – mówi Dawid Kwidziński.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej