x

Kawiarnia Dr. Oetkera w centrum Frankfurtu

Kategoria: Miejsca    23.07.2021

Producent mrożonej pizzy i dodatków do ciast otworzył własną kawiarnię, piekarnię i restaurację pod nazwą Gugelhupf & Du (Babka i Ty) w najlepszej lokalizacji w centrum Frankfurtu.

Zdjęcie: Shutterstock.com
Zdjęcie: Shutterstock.com
Placówka działa od 20 lipca. Może pomieścić niemal 300 gości – 150 wewnątrz i 140 na zewnętrznym tarasie. Wnętrze składa się z trzech sal oraz otwartej kuchni i piekarni, które dają możliwość obserwowania kucharzy i piekarzy przy pracy. Lokal znajduje się w odbudowanym pałacu Thurn und Taxis-Palais, który służy jako miejsce organizacji eventów, w samym centrum Frankfurtu.

Oferuje przede wszystkim słodkie wypieki – „klasyczne ciasta z nowoczesną interpretacją”, ale obiecuje „przysmaki na każdy gust i o każdej porze dnia”, w tym również specjały wegetariańskie i wegańskie. Poza tym w menu są także napoje, przystawki, lunche i kolacje.

Koncept Gugelhupf & Du, czyli Babka (w znaczeniu: ciasto) i Ty jest prowadzony przez spółkę zależną grupy Dr. Oetker Hospitality. Jak mówi Florian Schneider, dyrektor zarządzający Dr. Oetker Hospitality, firma „już współpracowała z czołowymi międzynarodowymi specjalistami gastronomicznymi na etapie rozwoju”.
Oprócz Gugelhupf & Du firma prowadzi w Los Angeles koncept Pudu Pudu, który serwuje klasyczny pudding „w różnorodny i nietypowy sposób”.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cukiernia Sowa w Toruniu po metamorfozie

Cukiernia i Restauracja Sowa na Rynku Staromiejskim w Toruniu przeszła metamorfozę. Torunianie i turyści można teraz konsumować torty, serniki, tarty, kawę i lunche w nowoczesnym, designerskim wnętrzu.

Shitty Dinner w Warszawie. Sukces konceptu łączącego kolację ze spektaklem komediowym

Koncept najpierw zawitał do łódzkiej restauracji Ukryte Rzeki, a teraz święci triumfy w warszawskiej Mokolove. Shitty Dinner - połączenie eleganckiej kolacji z improwizowanym spektaklem komicznym - cieszy się ogromnym powodzeniem.

Warszawskie Butero - restauracja, w której rządzą masło i duch jedności

Butero to nowo otwarty lokal, którego wyróżnikiem jest wyrabiane na miejscu masło podawane w różnych wariantach smakowych. To jednak tylko jedna z wielu atrakcji konceptu otwarcie nawiązującego do kultury queer.

MOXO w Fabryce Norblina - restauracja i klub muzyczny w jednym (na miarę Nowego Jorku)

MOXO już otwarte! Lokal urządzony we wnętrzach zrewitalizowanej XIX-wiecznej Hali Odlewni Fabryki Norblina może się poszczycić najwyższym w Polsce barem, oryginalnym industrialnym wyposażeniem oraz menu w stylu Nikkei łączącym kuchnię japońską i peruwiańską. Wisienką na torcie jest muzyka na żywo.

Stolica Cafe - Bogdan Gałązka twórcą metamorfozy lokalu w warszawskim Kinie Iluzjon

Wystartowała już nowa kawiarnia w Kinie Iluzjon na Mokotowie - Stolica Cafe. Jej właścicielami są teraz doświadczony szef kuchni Bogdan Gałązka i jego wspólnik Piotr Wierzbowski. Zapowiadają, że pod ich rządami lokal stanie się miejscem spotkania kuchni i filmu.

Piotr Kędzierski "Kędzior" z własną restauracją w Warszawie. Pod Gigantami przyciąga i profesorów, i raperów

Znany dziennikarz i radiowiec Piotr Kędzierski otworzył własną restaurację - Pod Gigantami w Al. Ujazdowskich. Piękne pałacowe wnętrze, polska kuchnia z nowoczesnym twistem, doborowe towarzystwo i wizja właściciela - to atuty tego miejsca.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej