x

Nowe restauracje Sphinx - w Krośnie, Bielsku-Białej i Częstochowie

Kategoria: Miejsca    22.07.2021

Sieć Sphinx oferuje wybór dań inspirowanych bliskowschodnimi smakami, w tym popularną shoarmę czy mięsa i ryby z grilla. Wielbiciele lżejszych dań znajdą w karcie dania typu fit i bezmięsne. Teraz można ich skosztować w nowych lokalach w Krośnie, Bielsku-Białej i Częstochowie.

Standardowy wystrój restauracji Sphinx. Zdjęcie: materiały prasowe
Standardowy wystrój restauracji Sphinx. Zdjęcie: materiały prasowe
Wszystkie nowe lokale działają w modelu franczyzowym. W Krośnie restauracja Sphinx została otwarta przy ul. Franciszkańskiej 1, w starej kamienicy. Oferuje 54 miejsca siedzące wewnątrz lokalu, a do końca września także 60 w ogródku na płycie Rynku.

Została urządzona według standardu obowiązującego w całej sieci – wnętrze udekorowano charakterystycznymi kolorowymi lampami z tykw, zaś na ścianach umieszczono orientalne ozdoby. Lokal podzielono na strefy zielenią, daje też możliwość organizacji bardziej prywatnego spotkania z rodziną lub przyjaciółmi w piwnicach. – Niewątpliwie klimat będzie budować też fakt, że nasza placówka w Krośnie powstała w miejscu dawnej restauracji Portius, która istniała tutaj już przed I wojną światową – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

Restauracja Sphinx w Krośnie. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Sphinx w Krośnie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak wszystkie lokale sieci Sfinks, także ten Krośnie jest przyjazny dla rodzin z dziećmi – oferuje specjalne Kids Menu dla najmłodszych, zapewnia też możliwość skorzystania podwyższonych krzesełek i przewijaka.
Sphinx w Krośnie jest otwarty w godz. 11.00-22.00 od niedzieli do czwartku, zaś w piątki i soboty do 23:00.

Pierwszy lokal w Bielsku-Białej działa w centrum miasta, przy ul. Cechowej 18. Ma powierzchnię ponad 200 m kw. Składa się z sali wewnątrz lokalu na 26 stolików oraz ogródka sezonowego. Goście będą mogli z niego korzystać do końca września. Bielski Sphinx też jest urządzony zgodnie ze standardami sieci.
W ostatnim czasie ruszyła też nowa restauracja Sphinx w Częstochowie - przy al. Najświętszej Maryi Panny 49.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Pisarz Szczepan Twardoch stworzył kartę koktajli dla baru Lane’s w Warszawie

W stołecznym gin barze Lane’s w Hotelu Bristol można spotkać bohaterów powieści Szczepana Twardocha - zagościli tam Pokora, Ljubow, Widuch i Baronessa. Wszystko za sprawą autorskiej karty koktajli Lane’s by Szczepan Twardoch, którą pisarz współtworzył z szefem baru Arnoldem Skibą.

Kopenhaska Noma przestanie istnieć? "Bycie restauracją już nas nie definiuje"

Noma - najbardziej znana duńska restauracja i jedna z najlepszych na świecie - ogłosiła, że kończy działalność w dotychczasowej formule. Co dalej? W 2025 roku stanie się "gigantycznym laboratorium" pod szyldem Noma 3.0.

Piekarnia Dickery w kolejnym mieście. Gofry w kształcie penisa i waginy dostępne także w Katowicach

W Katowicach zadebiutowała piekarnia Dickery, która oferuje gofry w kształcie męskich i żeńskich narządów płciowych. To już kolejne miasto, w którym te kontrowersyjne wypieki są dostępne. Na otwarciu były tłumy.

McDonald's rośnie: ma już w Polsce ponad 500 lokali!

W 2022 r. McDonald's otworzył łącznie 30 restauracji, w tym 19 zarządzanych przez franczyzobiorców. Miniony rok przyniósł też otwarcie jubileuszowej 500. restauracji, która znajduje się w Wyszkowie. - Nie zwalniamy tempa. Przed nami kolejne otwarcia - zapowiada sieć.

Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie

Krakowskie muzeum Fabryka Wódki otwarto w zabytkowym budynku po wybudowanej w latach 30. Wytwórni Wódek nr 11, późniejszej Destylarni Polmos. Trudno o lepszą lokalizację - te mury pamiętają wieloletnią pracę ludzi i urządzeń nad produkcją oraz rozlewem alkoholi kojarzonych do dziś.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej