x

Chłopskie Jadło wraca do Bydgoszczy

Kategoria: Miejsca    20.07.2021

Chłopskie Jadło, jedna z sieci restauracyjnych Sfinks Polska, ponownie znalazło się na gastronomicznej mapie Bydgoszczy. Restauracja mieści się tam gdzie dawniej - przy ul. Mostowej 3 - jednak teraz goście zobaczą lokal po remoncie.

Chłopskie Jadło. Zdjęcie: materiały prasowe
Chłopskie Jadło. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja na bydgoskim Starym Mieście zajmuje blisko 300 m kw. powierzchni z salą na 19 stolików i ogródkiem sezonowym. Lokal może pomieścić ponad sto osób. Wystrój restauracji nawiązuje do standardów sieci Chłopskie Jadło w całej Polsce. We wnętrzach widać ludowe wzory, kolorowe tkaniny inspirowane kulturą ludową i inne dekoracje folkowe, ale w nowoczesnym, zapewniającym komfort wizyty, wydaniu.

Bydgoskie Chłopskie Jadło w nowej odsłonie jest prowadzone przez franczyzobiorcę.
– Bardzo cieszymy się, że nasza sieć znów będzie miała swój lokal w Bydgoszczy. Mostowa 3 to sprawdzony adres, miejsce w spacerowym i turystycznym centrum miasta. Restauracja jest prowadzona przez sprawdzonego partnera franczyzowego oraz zespół, który będzie dbał o jakość i atmosferę. Zapraszamy do odwiedzania nowo otwartego lokalu – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.  

Menu restauracji Chłopskie Jadło to dania kuchni polskiej, choć z nutą nowoczesności, przygotowywane na podstawie autorskich receptur szefów kuchni sieci. Wielbiciele mięs, oprócz tradycyjnych polskich dań jak schabowy czy zrazy, znajdą w karcie np. steka z czarnego wołu. Specjalnością Chłopskiego Jadła są ręcznie lepione pierogi z wody i z pieca – karta restauracji zawiera kilkanaście ich rodzajów. Oprócz tego wiele innych dań, w tym kasze, zupy, desery i  napoje.

Nowa bydgoska restauracja jest otwarta w godz. 12-22 od poniedziałku do czwartku, w piątki i soboty w godz. 12-23, a w niedziele w godz. 12-19. W Chłopskim Jadle, podobnie jak w innych lokalach spółki Sfinks Polska, przestrzegane są wytyczne GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa, m.in. goście mogą zamawiać dania z cyfrowego menu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od godziny 8 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej