Bydgoskie Chłopskie Jadło w nowej odsłonie jest prowadzone przez franczyzobiorcę.
– Bardzo cieszymy się, że nasza sieć znów będzie miała swój lokal w Bydgoszczy. Mostowa 3 to sprawdzony adres, miejsce w spacerowym i turystycznym centrum miasta. Restauracja jest prowadzona przez sprawdzonego partnera franczyzowego oraz zespół, który będzie dbał o jakość i atmosferę. Zapraszamy do odwiedzania nowo otwartego lokalu – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Menu restauracji Chłopskie Jadło to dania kuchni polskiej, choć z nutą nowoczesności, przygotowywane na podstawie autorskich receptur szefów kuchni sieci. Wielbiciele mięs, oprócz tradycyjnych polskich dań jak schabowy czy zrazy, znajdą w karcie np. steka z czarnego wołu. Specjalnością Chłopskiego Jadła są ręcznie lepione pierogi z wody i z pieca – karta restauracji zawiera kilkanaście ich rodzajów. Oprócz tego wiele innych dań, w tym kasze, zupy, desery i napoje.
Nowa bydgoska restauracja jest otwarta w godz. 12-22 od poniedziałku do czwartku, w piątki i soboty w godz. 12-23, a w niedziele w godz. 12-19. W Chłopskim Jadle, podobnie jak w innych lokalach spółki Sfinks Polska, przestrzegane są wytyczne GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa, m.in. goście mogą zamawiać dania z cyfrowego menu.