x

Chłopskie Jadło wraca do Bydgoszczy

Kategoria: Miejsca    20.07.2021

Chłopskie Jadło, jedna z sieci restauracyjnych Sfinks Polska, ponownie znalazło się na gastronomicznej mapie Bydgoszczy. Restauracja mieści się tam gdzie dawniej - przy ul. Mostowej 3 - jednak teraz goście zobaczą lokal po remoncie.

Chłopskie Jadło. Zdjęcie: materiały prasowe
Chłopskie Jadło. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja na bydgoskim Starym Mieście zajmuje blisko 300 m kw. powierzchni z salą na 19 stolików i ogródkiem sezonowym. Lokal może pomieścić ponad sto osób. Wystrój restauracji nawiązuje do standardów sieci Chłopskie Jadło w całej Polsce. We wnętrzach widać ludowe wzory, kolorowe tkaniny inspirowane kulturą ludową i inne dekoracje folkowe, ale w nowoczesnym, zapewniającym komfort wizyty, wydaniu.

Bydgoskie Chłopskie Jadło w nowej odsłonie jest prowadzone przez franczyzobiorcę.
– Bardzo cieszymy się, że nasza sieć znów będzie miała swój lokal w Bydgoszczy. Mostowa 3 to sprawdzony adres, miejsce w spacerowym i turystycznym centrum miasta. Restauracja jest prowadzona przez sprawdzonego partnera franczyzowego oraz zespół, który będzie dbał o jakość i atmosferę. Zapraszamy do odwiedzania nowo otwartego lokalu – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.  

Menu restauracji Chłopskie Jadło to dania kuchni polskiej, choć z nutą nowoczesności, przygotowywane na podstawie autorskich receptur szefów kuchni sieci. Wielbiciele mięs, oprócz tradycyjnych polskich dań jak schabowy czy zrazy, znajdą w karcie np. steka z czarnego wołu. Specjalnością Chłopskiego Jadła są ręcznie lepione pierogi z wody i z pieca – karta restauracji zawiera kilkanaście ich rodzajów. Oprócz tego wiele innych dań, w tym kasze, zupy, desery i  napoje.

Nowa bydgoska restauracja jest otwarta w godz. 12-22 od poniedziałku do czwartku, w piątki i soboty w godz. 12-23, a w niedziele w godz. 12-19. W Chłopskim Jadle, podobnie jak w innych lokalach spółki Sfinks Polska, przestrzegane są wytyczne GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa, m.in. goście mogą zamawiać dania z cyfrowego menu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Świąteczny catering w restauracjach Artura Jarczyńskiego

Boże Narodzenie tuż tuż! Sprawdzamy jakie świąteczne menu na wynos (lub z dostawą do domu) przygotowały warszawskie restauracje Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna i U Szwejka, Otto Pompieri, Jeff`s.

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Restauracja Słowianka


Restauracja Słowianka w Bielsku-Białej to miejsce, gdzie szefem kuchni jest Adrian Bęben. Lokal ma 70 miejsc siedzących oraz antresolę głównie wykorzystywaną na imprezy okolicznościowe.

Shuk - bliskowschodnia kuchnia wegetariańska w Warszawie

Sylwia Potocka, właścicielka Mezze, baru z kuchnią bliskowschodnią działającego na warszawskim Mokotowie, otworzyła w lipcu tego roku Shuk na Ochocie.

Restauracja KLONN - nowe miejsce właścicieli Zoni i WuWu

KLONN to nowy warszawski lokal Mirosława Nizio oraz Andrzeja Nizio. Restauracja działa od sierpnia przy Zamku Ujazdowskim w miejscu, gdzie niegdyś mieściło się Atelier Amaro. Oferuje nowoczesną kuchnię europejską i drinki, a wieczorami - muzykę i program wydarzeń kulturalnych.

Bursztynowa - serowe bistro w sercu Warszawy

To jedna z nielicznych w Polsce restauracji serwujących gościom wyłącznie dania na bazie lub z dodatkiem sera. Pełni również rolę centrum edukacyjnego rozwijającego kulturę jedzenia tego produktu. W menu także dobra selekcja polskich win i piw oraz drinki inspirowane twórczością Bolesława Leśmiana.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej