x

Letnie desery w dostawie. Które Polacy zamawiają najchętniej?

Kategoria: Twój biznes - wiedza    19.07.2021

Według analizy zamówień Polaków, najpopularniejszym smakiem lodów jest wanilia, ale mrożone przysmaki mają silną konkurencję w postaci ciast. Zamawiamy ich o połowę więcej niż lodów. Jakie desery wybieramy tego lata?

Letnie desery. Zdjęcie: Shutterstock.com
Letnie desery. Zdjęcie: Shutterstock.com
Jeśli chodzi o lody, nie boimy się eksperymentować. Oprócz lubianych, tradycyjnych  smaków, otwieramy się także na zupełnie nowe odsłony tego przysmaku. Najpopularniejsze smaki to:
1.Waniliowe
2. Słony karmel
3. Ciasteczkowe
4. Masło orzechowe
5. Śmietankowe

Co ciekawe, według analizy zamówień w Uber Eats, mimo letniej pory, ulubionym deserem Polaków nadal są ciasta. Zamawiamy ich o połowę więcej niż lodów. Miastem, któremu można przyznać tytuł deserowej stolicy Polski jest Koszalin. Co dziesiąte zamówienie  dostarczane przez kuriera w tym mieście, zawiera deser.

Słodkości chętnie zamawiają również mieszkańcy Jeleniej Góry oraz Legnicy. Najpopularniejszą porą na coś słodkiego z dostawą jest niedziela, ok. godziny 17. Co jest zaskakujące, na liście miast z największym procentowym udziałem zamawianych deserów brakuje Warszawy oraz większych aglomeracji.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bez glutenu, cukru i laktozy - jak przygotować menu dla gości na diecie?

Bez glutenu, laktozy, cukru czy też bez mięsa - coraz więcej ludzi stosuje rozmaite diety i ograniczenia żywieniowe. Jak przygotować ofertę restauracyjną, tak by dostosować się do potrzeb różnych gości i by żadna dieta lub alergia nie były dla nas zaskoczeniem?

Mycie i dezynfekcja

Każda kuchnia powinna lśnić czystością. Aby we właściwy sposób doprowadzić ją do porządku, trzeba odpowiedzieć sobie na kilka kluczowych pytań.

Kasy online: wszystko, co musisz wiedzieć, zanim wznowisz działalność

Otwierasz ponownie restaurację dla gości lub myślisz o odwieszeniu działalności? Od 2021 r. każdy lokal gastronomiczny zobowiązany jest do posiadania kasy online. Sprawdź, jakie warunki musisz spełnić, by funkcjonować legalnie.

Marketing restauracji - wsparcie z głową

Wytypowanie profesjonalnej agencji marketingowej dla lokalu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. Kluczem do wyboru właściwej firmy powinno być hasło "dla gastronomii"

Gdzie leży Polska stolica burgerów? Burgerowe trendy

Burgerową stolicą Polski jest Kalisz - wynika z analizy trendów przeprowadzonej przez Uber Eats z okazji Dnia Burgera, który przypada 28 maja. Największe pojedyncze zamówienie złożone za pośrednictwem platformy zawierało... 87 cheeseburgerów. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o tym popularnym daniu?

Prime cost w restauracji

Pojęcie prime costu, zwanego także kosztem produkcyjnym, odnosi się do wszystkich przedsiębiorstw produkcyjnych, w tym także restauracji. Oznacza sumę bezpośrednich kosztów zmiennych, które ponoszone są podczas wytwarzania produktów. Pozwala on na określenie marżowości produkcji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej