Doświadczenie zdobywał w Ameryce Południowej oraz w USA, gdzie brał udział w prestiżowych konkursach np. James Beard Foundation. W Warszawie prowadzi restaurację Fine Dining – Ceviche Bar. Martin jest także znany jako zwycięzca I edycji polskiego programu Top Chef, ma na swoim koncie także takie wyróżnienia jak Najlepszy Szef Obcokrajowiec w Warszawie oraz Szef Jutra w Gault & Millau.
Czego możemy się spodziewać na talerzu? Tuńczyk z koglem moglem i pudrem z siana? Okoń z salsą verde i bodem? A może szczęka hamachi z sosem XO? Dwie lipcowe noce 16 i 17 wypełnią wyrafinowane smaki oraz egzotyczne składniki z Argentyny. A to wszystko wysoko w chmurach, w otoczeniu świateł miasta i wyjątkowego widoku na nocną Warszawę.
Wydarzenie odbędzie się w ramach pop-upowej restauracji Neo(n) Bistro. Oferuje ona serię unikalnych, jednorazowych kolacji przygotowywanych przez wiodących polskich szefów, a organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week w na co dzień niedostępnych przestrzeniach Warszawy.
Kolacje zaplanowano od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online na stronie http://neonbistro.club.