x

Argentyńska uczta na dachu Warszawy. Autorem - Martin Gimenez Castro

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    15.07.2021

Co powiecie na kulinarną podróż do Argentyny? 16 i 17 lipca szef kuchni Martin Gimenez Castro zaprasza na ucztę w pop-upowej restauracji zero waste Neo(n) Bistro na dachu Hotelu Novotel. To świetna okazja, by poznać argentyńskie smaki i tradycje kulinarne.

Szef kuchni Martin Gimenez Castro. Zdjęcie: materiały prasowe
Szef kuchni Martin Gimenez Castro. Zdjęcie: materiały prasowe
Argentyńskie menu kolacji na dachu Hotelu Novotel przygotował Martin Gimenez Castro, szef kuchni i restaurator. Dla wielu jest autorytetem kulinarnym specjalizującym się w kuchni South American Modern – to autorskie połączenia najlepszych ryb, owoców morza i mięs przygotowanych za pomocą nowoczesnych technik kulinarnych.

Doświadczenie zdobywał w Ameryce Południowej oraz w USA, gdzie brał udział w prestiżowych konkursach np. James Beard Foundation. W Warszawie prowadzi restaurację Fine Dining – Ceviche Bar. Martin jest także znany jako zwycięzca I edycji polskiego programu Top Chef, ma na swoim koncie także takie wyróżnienia jak Najlepszy Szef Obcokrajowiec w Warszawie oraz Szef Jutra w Gault & Millau.

Czego możemy się spodziewać na talerzu? Tuńczyk z koglem moglem i pudrem z siana? Okoń z salsą verde i bodem? A może szczęka hamachi z sosem XO? Dwie lipcowe noce 16 i 17 wypełnią wyrafinowane smaki oraz egzotyczne składniki z Argentyny. A to wszystko wysoko w chmurach, w otoczeniu świateł miasta i wyjątkowego widoku na nocną Warszawę.

Wydarzenie odbędzie się w ramach pop-upowej restauracji Neo(n) Bistro. Oferuje ona serię unikalnych, jednorazowych kolacji przygotowywanych przez wiodących polskich szefów, a  organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week w na co dzień niedostępnych przestrzeniach Warszawy.

Kolacje zaplanowano od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online na stronie  http://neonbistro.club.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

7. Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler za nami!

Podróżować jest bosko i dlatego Marta Gessler wybrała hasło "Podróżu-JEMY" jako myśl przewodnią tegorocznych Targów Książki Kulinarnej. Impreza odbyła się w weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie.

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Letnia trasa Prymat Mega Food Truck

Prymat po raz kolejny rusza w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata będzie można spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia będą mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie!

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Fundacja Samodzielność od Kuchni i Galeria Mokotów pomagają wychowankom domów dziecka oraz ośrodków wychowaczych

Co roku domy dziecka i ośrodki opiekuńczo wychowawcze opuszcza około 2500 pełnoletnich wychowanków, często nieprzygotowanych do życia na własny rachunek. Fundacją Samodzielność od Kuchni i Galeria Mokotów pokazały, że można to zmienić.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej