x

Paloma Inn w Warszawie - koktajle, desery i śledzie

Kategoria: Miejsca    13.07.2021

Paloma Inn to nowy lokal właścicielek Palomy Nad Wisłą, Pacyfiku i Prochowni. Jego ofertę gastronomiczną określają jako "retro-futurystyczną". We wnętrzu króluje radosna zieleń, a w menu - pod kolor - m.in. absynt podawany w formie fontanny.

Bar Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
Bar Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
Bar Paloma Inn mieści się przy ul. Hożej 58/60 w stolicy, ale wejście zlokalizowane jest od Poznańskiej. Prowadzą go trzy przyjaciółki: Marianna, właścicielka Prochowni oraz Kasia i Sylwia z Pacyfiku. Wspólnie cała trójka zarządza Palomą Nad Wisłą w budynku Muzeum Sztuki Nowoczesnej.

Wnętrze nowej Palomy w stylu space-age powstawało przez rok pandemicznego zamknięcia. – To efekt naszych wspólnych zajawek estetycznych, nostalgii za czasami Jetsonów, atomu i podróży na Księżyc – mówią właścicielki.

A jak wygląda menu?

Oferta baru Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
Oferta baru Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
– Retro-futurystyczna jest również nasza karta: klasyczne koktajle w nowych odsłonach, kawior (ale wegański), trufle, pikle, tost hawajski i amerykańskie desery z wisienką. Wszystko to ze sprawdzonych źródeł, pod czujnym okiem naszej wspaniałej szefowej kuchni Natalii. Tak! Nasz team to w większość baby! – dodają.

Dania serwowany są w taki sposób, że przypominają nieco... biżuterię. – Ale to nie biżuteria, ani cukiernia. To menu Paloma Inn. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, a bankietowa kanapka ze śledziem JUŻ jest ikoniczna mimo, że jesteśmy otwarci dopiero od kilku dni – chwalą się dziewczyny.

Oprócz tego w lokalu na gości czekają takie atrakcje jak fontanna absyntowa lub fondue serowe. Oficjalny start  21 lipca.

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Zobacz także

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Stół - nieoczywiste połączenia smakowe w Krakowie

Pod koniec marca tego roku w Krakowie, w bezpośrednim sąsiedztwie krakowskiego rynku, powstała restauracja Stół. Lokal ma industrialne wnętrze i 53 miejsca siedzące. Dodatkowo dostępnych jest 50 miejsc w piwnicy, przeznaczonej na organizację imprez dla grup zamkniętych.

Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze

Do grona najemców gastronomicznych Manufaktury w Łodzi dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka.

Sfinks z 0,62 mln zł zysku netto w II kw. 2017

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook, w pierwszym półroczu 2017 r. wypracowała 87,90 mln zł jednostkowych przychodów ze sprzedaży wobec 87,95 mln zł w takim samym okresie 2016 r.

Winsky Wine’n’Whisky Bar

Nad Wisłą w Warszawie, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar.

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej