x

The World's 50 Best Bars 2021 - pod koniec roku

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.07.2021

Nagrody dla najlepszych barów na świecie zostaną przyznane 7 grudnia 2021 roku. Po roku przerwy konkurs The World’s 50 Best Bars powraca do Londynu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Listę nagrodzonych lokali wytypują członkowie The World's 50 Best Bars Academy, głosując w okresie od marca 2020 roku do września 2021 roku. Akademia skupia ponad 540 anonimowych ekspertów branżowych z zachowaniem parytetu płciowego.

– Cieszymy się, że ceremonia The World's 50 Best Bars Academy powraca w tym roku do Londynu, pozwalając społeczności skupionej wokół barów na ponowne zjednoczenie się po pandemicznej przerwie. Mamy nadzieję, że to wydarzenie i lista nagrodzonych barów zainspirują gości na całym świecie do powrotu do ulubionych barów i odkrywania nowych faworytów – mówi Mark Sansom, content editor w The World’s 50 Best Bars.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe

Wydarzenia specjalne
Ogłoszenie listy 50 najlepszych barów będzie poprzedzone trzema specjalnymi wydarzeniami w kolejnych tygodniach przed zaplanowaną na 7 grudnia galą. Będą to:

      – Michter’s Art of Hospitality (18 listopada). Członkowie The World's 50 Best Bars Academy typują bar, który wyróżnia się doskonałą sztuką gościnności wobec klientów.

      – Altos Bartenders’ Bartender (25 listopada). O przyznaniu tej nagrody decydują swymi głosami barmani – proszeni są o wskazanie jednego kolegi po fachu, który podczas pandemii zrobił więcej dla rozwoju rzemiosła barmańskiego niż ktokolwiek inny.

      – Rozszerzona lista 51-100 (2 grudnia). Pięć dni przed wirtualną ceremonią wręczenia nagród 50 Best na stronie internetowej konkursu i w kanałach społecznościowych z nim związanych poznamy nazwy barów lokujących się na liście na miejscach od 51. do 100.

Dodatkowo w 2021 roku przyznana zostanie nagroda w konkursie Siete Misterios Best Cocktail Menu, który ma promować innowacyjność i design koktajli. Konkurencja jest otwarta dla wszystkich barów na całym świecie i będzie dotyczyć m.in. aktualnego menu lokalu. Szczegóły dotyczące udziału w rywalizacji wkrótce zostaną ogłoszone na stronie www.theworlds50best.com.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Piąta edycja konferencji Plant-Powered Perspectives

Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie. Jak zwykle zapewni przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności.

Pierwsze spotkanie rady programowej Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

18 lipca 2022 r. w Restauracji Belvedere odbyła się pierwsza Rada Programowa Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Wśród uczestników wydarzenia znaleźli się zarówno trenerzy kulinarni, eksperci Akademii jak i przedstawiciele Organizatora oraz marki Chefs Culinar - Mecenasa Akademii.

Monin Cup Poland 2022: rusza piąta edycja barmańskiego konkursu

Ruszają eliminacje do 5 edycji Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Poland 2022. Mogą wziąć w nim udział zarówno profesjonalni barmani jak i osoby dopiero szkolące się w barowym fachu.

Geranium najlepszą restauracją na świecie. Poznaliśmy listę The World’s 50 Best 2022

Kopenhaskie Geranium zostało uznane za najlepszą restaurację świata w corocznym rankingu The World’s 50 Best. Lokal otrzymał także tytuł najlepszego w Europie. W zestawieniu 50 gastronomicznych gigantów zabrakło miejsca z Polski.

Carlo Petrini nie jest już prezesem Slow Food. Na czele organizacji stanął Edward Mukiibi

Podczas ósmego międzynarodowego kongresu Slow Food Edward Mukiibi został wybrany nowym prezesem organizacji. Zastąpił na tym stanowisku dotychczasowego prezesa i twórcę ruchu, Carlo Petriniego.

Polacy z trzema medalami na Olimpiadzie Vera Pizza Napoletana

Przemysław Szkudlarek i Tomasz Wolski zdobyli odpowiednio srebrny oraz brązowy medal podczas Olimpiady Vera Pizza Napoletana. Wśród amatorów najlepszym okazał się także Polak, Kamil Błaszczyk. Odbywające się w Neapolu zawody ściągają do Włoch profesjonalnych pizzaiolo z całego świata.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej