x

The World's 50 Best Bars 2021 - pod koniec roku

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.07.2021

Nagrody dla najlepszych barów na świecie zostaną przyznane 7 grudnia 2021 roku. Po roku przerwy konkurs The World’s 50 Best Bars powraca do Londynu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Listę nagrodzonych lokali wytypują członkowie The World's 50 Best Bars Academy, głosując w okresie od marca 2020 roku do września 2021 roku. Akademia skupia ponad 540 anonimowych ekspertów branżowych z zachowaniem parytetu płciowego.

– Cieszymy się, że ceremonia The World's 50 Best Bars Academy powraca w tym roku do Londynu, pozwalając społeczności skupionej wokół barów na ponowne zjednoczenie się po pandemicznej przerwie. Mamy nadzieję, że to wydarzenie i lista nagrodzonych barów zainspirują gości na całym świecie do powrotu do ulubionych barów i odkrywania nowych faworytów – mówi Mark Sansom, content editor w The World’s 50 Best Bars.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe

Wydarzenia specjalne
Ogłoszenie listy 50 najlepszych barów będzie poprzedzone trzema specjalnymi wydarzeniami w kolejnych tygodniach przed zaplanowaną na 7 grudnia galą. Będą to:

      – Michter’s Art of Hospitality (18 listopada). Członkowie The World's 50 Best Bars Academy typują bar, który wyróżnia się doskonałą sztuką gościnności wobec klientów.

      – Altos Bartenders’ Bartender (25 listopada). O przyznaniu tej nagrody decydują swymi głosami barmani – proszeni są o wskazanie jednego kolegi po fachu, który podczas pandemii zrobił więcej dla rozwoju rzemiosła barmańskiego niż ktokolwiek inny.

      – Rozszerzona lista 51-100 (2 grudnia). Pięć dni przed wirtualną ceremonią wręczenia nagród 50 Best na stronie internetowej konkursu i w kanałach społecznościowych z nim związanych poznamy nazwy barów lokujących się na liście na miejscach od 51. do 100.

Dodatkowo w 2021 roku przyznana zostanie nagroda w konkursie Siete Misterios Best Cocktail Menu, który ma promować innowacyjność i design koktajli. Konkurencja jest otwarta dla wszystkich barów na całym świecie i będzie dotyczyć m.in. aktualnego menu lokalu. Szczegóły dotyczące udziału w rywalizacji wkrótce zostaną ogłoszone na stronie www.theworlds50best.com.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Giancarlo Russo trenerem Akademii Inspiracji MAKRO

Do grona trenerów Akademii Inspiracji MAKRO dołączył Giancarlo Russo - znany propagator kuchni włoskiej w branży HoReCa. Poprowadzi on cykl warsztatów dotyczących trzech regionów kuchni włoskiej. Szkolenia skierowane są do zawodowych kucharzy i szefów kuchni.

Yannick Lohou i Tomasz Łagowski prowadzącymi 8 warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Ósme warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere odbyły się 6 marca w restauracji Belvedere. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli tym razem możliwość pracy z dwoma wybitnymi szefami kuchni oraz wzięcia udziału w kolejnym wykładzie eksperckim w budynku XVIII - wiecznej Nowej Oranżerii.

MAKRO Polska z nowym cyklem edukacyjnym "Kulinarna podróż po Polsce"

"Kulinarna podróż po Polsce" to nowy cykl skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. Podczas tych spotkań uczestnicy zostaną zabrani w podróż po owocowych sadach centralnej Polski oraz mazurskich i warmińskich lasach. Odwiedzą również pogranicze Małopolski i Górnego Śląska oraz Kaszuby.

Szkolenie Manager w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dedykowany obecnym i przyszłym managerom lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pra

MAKRO sponsorem strategicznym konkursu Arte Culinaria Italiana

Sieć hurtowni MAKRO Polska była sponsorem strategicznym 16. edycji konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana. W jury oceniającym uczestników zasiedli Rafał Zaręba i Michał Węcławek, szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO oraz Cezary Powała, szef kuchni Studia Kuchennego MAKRO,

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Znamy zwycięzcę!

To były pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych zorganizowane w naszym kraju. Zwyciężył je Karol Kraszewski, który będzie reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej