x

The World's 50 Best Bars 2021 - pod koniec roku

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.07.2021

Nagrody dla najlepszych barów na świecie zostaną przyznane 7 grudnia 2021 roku. Po roku przerwy konkurs The World’s 50 Best Bars powraca do Londynu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Listę nagrodzonych lokali wytypują członkowie The World's 50 Best Bars Academy, głosując w okresie od marca 2020 roku do września 2021 roku. Akademia skupia ponad 540 anonimowych ekspertów branżowych z zachowaniem parytetu płciowego.

– Cieszymy się, że ceremonia The World's 50 Best Bars Academy powraca w tym roku do Londynu, pozwalając społeczności skupionej wokół barów na ponowne zjednoczenie się po pandemicznej przerwie. Mamy nadzieję, że to wydarzenie i lista nagrodzonych barów zainspirują gości na całym świecie do powrotu do ulubionych barów i odkrywania nowych faworytów – mówi Mark Sansom, content editor w The World’s 50 Best Bars.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe

Wydarzenia specjalne
Ogłoszenie listy 50 najlepszych barów będzie poprzedzone trzema specjalnymi wydarzeniami w kolejnych tygodniach przed zaplanowaną na 7 grudnia galą. Będą to:

      – Michter’s Art of Hospitality (18 listopada). Członkowie The World's 50 Best Bars Academy typują bar, który wyróżnia się doskonałą sztuką gościnności wobec klientów.

      – Altos Bartenders’ Bartender (25 listopada). O przyznaniu tej nagrody decydują swymi głosami barmani – proszeni są o wskazanie jednego kolegi po fachu, który podczas pandemii zrobił więcej dla rozwoju rzemiosła barmańskiego niż ktokolwiek inny.

      – Rozszerzona lista 51-100 (2 grudnia). Pięć dni przed wirtualną ceremonią wręczenia nagród 50 Best na stronie internetowej konkursu i w kanałach społecznościowych z nim związanych poznamy nazwy barów lokujących się na liście na miejscach od 51. do 100.

Dodatkowo w 2021 roku przyznana zostanie nagroda w konkursie Siete Misterios Best Cocktail Menu, który ma promować innowacyjność i design koktajli. Konkurencja jest otwarta dla wszystkich barów na całym świecie i będzie dotyczyć m.in. aktualnego menu lokalu. Szczegóły dotyczące udziału w rywalizacji wkrótce zostaną ogłoszone na stronie www.theworlds50best.com.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Madrid Fusión: powrót do gotowania

Pandemia skłoniła do zadawania pytań - o adekwatność formuł restauracji, potrzeby gości, przyszłość fine diningu, branżowych konferencji. Musieli się z nimi zmierzyć organizatorzy Madrid Fusión, najważniejszego wydarzenia poświęconego gastronomii w Hiszpanii i jednego z najistotniejszych na świecie.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wysyłają młodych kucharzy do Francji!

Dawid Wantrych i Emilia Czyrko z wrocławskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych wygrali Polskie Eliminacje do Les Chefs en Or 2020 organizowane przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Ucz się o kawie z marką Lavazza

W połowie października w warszawskim Forcie 8 odbyło się uroczyste otwarcie Polskiego Centrum Szkoleniowego Lavazza.

Więcej niż konkurs

Spośród 10 tys. kandydatów do finału docierają najlepsi barmani z 55 krajów, by na oczach 2 milionów widzów zmierzyć się w 6 morderczych wyzwaniach. Cel? Miejsce w Hall of Fame World Class - najtrudniejszego konkursu barmańskiego globu. Kolejna szansa w przyszłym roku w Berlinie.

Wystartował konkurs barmański World Class. Po raz pierwszy jako reality show

Po rocznej przerwie World Class powrócił, by mimo lockdownu promować scenę barmańską i kulturę koktajlową. Półfinały i finał potrwają do 29 kwietnia. Po raz pierwszy rywalizacja barmanów ma formułę reality show. Zmagania krajowych półfinalistów mogą oglądać fani kultury koktajlowej z całego kraju.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej