x

The World's 50 Best Bars 2021 - pod koniec roku

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.07.2021

Nagrody dla najlepszych barów na świecie zostaną przyznane 7 grudnia 2021 roku. Po roku przerwy konkurs The World’s 50 Best Bars powraca do Londynu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Listę nagrodzonych lokali wytypują członkowie The World's 50 Best Bars Academy, głosując w okresie od marca 2020 roku do września 2021 roku. Akademia skupia ponad 540 anonimowych ekspertów branżowych z zachowaniem parytetu płciowego.

– Cieszymy się, że ceremonia The World's 50 Best Bars Academy powraca w tym roku do Londynu, pozwalając społeczności skupionej wokół barów na ponowne zjednoczenie się po pandemicznej przerwie. Mamy nadzieję, że to wydarzenie i lista nagrodzonych barów zainspirują gości na całym świecie do powrotu do ulubionych barów i odkrywania nowych faworytów – mówi Mark Sansom, content editor w The World’s 50 Best Bars.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe

Wydarzenia specjalne
Ogłoszenie listy 50 najlepszych barów będzie poprzedzone trzema specjalnymi wydarzeniami w kolejnych tygodniach przed zaplanowaną na 7 grudnia galą. Będą to:

      – Michter’s Art of Hospitality (18 listopada). Członkowie The World's 50 Best Bars Academy typują bar, który wyróżnia się doskonałą sztuką gościnności wobec klientów.

      – Altos Bartenders’ Bartender (25 listopada). O przyznaniu tej nagrody decydują swymi głosami barmani – proszeni są o wskazanie jednego kolegi po fachu, który podczas pandemii zrobił więcej dla rozwoju rzemiosła barmańskiego niż ktokolwiek inny.

      – Rozszerzona lista 51-100 (2 grudnia). Pięć dni przed wirtualną ceremonią wręczenia nagród 50 Best na stronie internetowej konkursu i w kanałach społecznościowych z nim związanych poznamy nazwy barów lokujących się na liście na miejscach od 51. do 100.

Dodatkowo w 2021 roku przyznana zostanie nagroda w konkursie Siete Misterios Best Cocktail Menu, który ma promować innowacyjność i design koktajli. Konkurencja jest otwarta dla wszystkich barów na całym świecie i będzie dotyczyć m.in. aktualnego menu lokalu. Szczegóły dotyczące udziału w rywalizacji wkrótce zostaną ogłoszone na stronie www.theworlds50best.com.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Po długiej przerwie odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

Stock Polska rozpoczyna współpracę z Whiskey in the Jar

Stock Polska, dystrybutor m.in marek Jim Beam, Maker’s Mark i Auchentoshan, nawiązał współpracę z siecią restauracji Whiskey in the Jar, oferującej dania kuchni amerykańskiej.

SPECJALNIE DLA CUKIERNIKÓW

Polska drużyna zakwalifikowała się do Coupe du Monde de la Pâtisserie, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów cukierniczych na świecie. W Turynie polski zespół zaprezentuje swoje umiejętności. Przygotowania do startu w konkursie będą odbywać się w Ashanti - Szkole Kulinarnej.

Polski sukces podczas Kulinarnego Pucharu Świata

Złoto, srebro i brąz dla Polaków to bilans właśnie zakończonego Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu. Polscy reprezentanci, wspierani przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry stanęli do rywalizacji w trzech kategoriach, mierząc się z przedstawicielami 75 narodowości.

Relacja: Food Service Summit 2018

Duża dawka wiedzy przekazana przez najlepszych ekspertów i liczne okazje do wymiany doświadczeń - tak wyglądała 5. jubileuszowa edycja konferencji Food Service Summit.

Polacy na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA w Stuttgarcie

Około 2 tysięcy kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów zaprezentuje swoje umiejętności podczas Olimpiady IKA, która potrwa od 14 do 19 lutego 2020 r. Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski - seniorów i juniorów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej