x

Thai Wok wychodzi na ulicę. Sieć otwiera punkty pod nowym szyldem

Kategoria: Miejsca    06.07.2021

Thai Wok Street to nazwa nowego projektu Thai Wok, popularnej sieci restauracji azjatyckich. Marka otwiera uliczne punkty gastronomiczne, które mają stać się również miejscami spotkań w gronie przyjaciół.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Kuchnia azjatycka to najszybciej rosnący segment rynku restauracji na świecie. Jak podaje Washington Post tempo wzrostu jest znacznie większe niżeli kuchni bliskowschodniej, włoskiej i amerykańskiej łącznie. Polacy również pokochali kuchnię azjatycką, która już nie tylko kojarzy się z typowymi barami szybkiej obsługi. Coraz więcej osób szuka różnorodności w codziennych posiłkach zachowując przy tym jakość i świeżość. Kuchnia tajska jest jedną z 10 najzdrowszych kuchni świata.

Świeżo i błyskawicznie
W menu Thai Wok Street znajdziemy typowo uliczne dania kuchni tajskiej takie jak pad thai. Wszystkie potrawy przygotowywane są na świeżo na oczach klientów, dzięki czemu możemy poczuć uliczny charakter tego konceptu. Leżaki, graffiti i planowane aktywności w tych punktach mają sprawić, że nie będzie to tylko miejsce serwowania jedzenia, ale również miejsce luźnych spotkań w gronie przyjaciół.

– Thai Wok Street jest odpowiedzią na liczne zapytania klientów dotyczące nieobecności naszej marki w przestrzeni miejskiej czy popularnych miejscach spotkań. Dla nas był tonaturalny krok w rozwoju, być tam, gdzie są nasi klienci. Towarzyszyć im w ich codziennych miejscach funkcjonowania i dostarczać szybki i świeży posiłek poza domem –  mówi Bartosz Brusikiewicz, dyrektor zarządzający siecią Thai Wok.

Pierwszy stacjonarny lokal Thai Wok Street został otwarty na Powiślu przy ul. Solec 181B w pobliżu Warszawa Powiśle. Drugi lokal znajduje się na Ochocie na ul. Rokosowskiej 8. Marka Thai Wok Street w okresie wakacyjnym w formie pop-upowej, będzie się również pojawiać w kultowych warszawskich miejscach. Uliczne dania z woka serwować będzie m.in. Dung Nguyen, który tworzy receptury dań i sosów w Thai Woku.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.

Blue Frog - kolejna marka AmRestu na polskim rynku

18 października otwarty zostanie pierwszy w Polsce lokal nowej sieci serwującej kuchnię azjatycko-amerykańską.

Premiera Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018"

Polskie restauracje utrzymują Gwiazdki Michelin, ale na liście sporo zmian. 26 marca, w Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018". Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki.

Concordia Taste żegna się z fine diningiem. I przeobraża w... Bistro Taste

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią Covid-19 i nowe oczekiwania gości.

SZTUCZKA BISTRO

W Sopocie, tuż przy głównej ulicy Bohaterów Monte Casino, naprzeciwko słynnego Krzywego Domku, otworzyło się pod koniec marca Sztuczka Bistro. Właścicielami bistro są - znani z gdyńskiej restauracji Sztuczka - Piotr i Rafał Wałęsowie, a także Marcin Przekwas. Rafał Wałęsa jest także szefem kuchni.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej