– Wiemy, że wielu z was tęskniło za kuchnią Michała po zamknięciu ZONI i WuWu, mamy więc ogromną nadzieję, że przywitacie go, jak przystało na lato, odpowiednio gorąco również w KLONNie! – czytamy w poście na profilu restauracji na Facebooku.
Gniadek ma w środowisku gastronomicznym opinię „prawdziwego kulinarnego żywiołu”. Szefa ambitnego, stale poszukującego inspiracji i najlepszych produktów, charakteryzującego się wielką, smakową wyobraźnią. Jest laureatem wielu branżowych nagród, m. in w 2018 r. został wyróżniony w przewodniku Gault & Millau jako Młody Talent. Jego autorska kuchnia jest prosta, a zarazem finezyjna i zaskakująca, bazuje na doskonałym warsztacie nowoczesnych technik kulinarnych.
- Paris Brest z pistacjowym kremem – deser Michała Gniadka, szefa kuchni restauracji Klonn. Zdjęcie: materiały prasowe
W wyborze dań głównych znajdą się propozycje zarówno dla wegan i wegetarian, fanów ryb oraz owoców morza, jak i jakościowych steków. Koneserzy tej ostatniej opcji na pewno docenią obecność w karcie rostbefu USDA Prime oraz polskiego antrykotu. Trudno będzie się oprzeć również takim potrawom jak „domowej roboty” tagliatelle z kurkami i burratą czy troci fiordowej w cieście francuskim inspirowanej wołowiną Wellington.
Spośród słodkości wart uwagi jest Paris Brest z pistacjowym kremem – popularny deser z Zoni, który znajdzie się również w menu Klonnu.