x

Selavi przy warszawskiej Zachęcie - lunch za dnia, dzikość nocą

Kategoria: Miejsca    01.07.2021

Selavi ulokowało się w zabytkowej, monumentalnej kamienicy Krasińskich przy Placu Małachowskiego w Warszawie. W ciągu dnia zaprasza na lunch z przyjaciółmi lub spotkanie biznesowe, a wieczorem - na zabawę do białego rana.

Restauracja Selavi. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Selavi. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal przy Zachęcie jest zmysłowym połączeniem restauracji i cocktailbaru. To miejsce elastyczne, dopasowujące się do różnorodnego charakteru spotkań i stylu życia – innego w ciągu dnia, a innego po zachodzie słońca. Piękne wnętrze i klimatyczne patio są otwarte dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się życiem i czerpać z niego pełnymi garściami.

Drewniane części wystroju, uzupełnione o złote elementy tworzą efektowną całość. Egzotyczne grafiki na ścianach dopełnione klimatycznym oświetleniem przenoszą nas w niezapomnianą podróż po ekskluzywnych zakątkach świata. Betonowa, industrialna podłoga, metaliczne, złote ściany, egzotyczne rośliny, miękkie fotele i drewniane stoliki – tak jest w środku. Centralny punkt tej przestrzeni to bar oraz imponujących rozmiarów owalny stół, który łączy ludzi.

Restauracja Selavi. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Selavi. Zdjęcie: materiały prasowe
Ogród wypełniony jest egzotyczną roślinnością i przywodzi na myśl meksykańskie Tulum, zamieniając adres w centrum Warszawy w tętniącą pozytywną energią, gorącą, meksykańską plażę. W cieniu liści palmowych czas płynie wyjątkowo przyjemnie – wieczorem patio Selavi to idealne miejsce na zabawę z przyjaciółmi przy house’owych rytmach.

Restauracja oferuje różnorodną kuchnię europejską, której przyświeca hasło „share with each other”. W menu znajdują się przede wszystkim owoce morza, ryby, steki oraz propozycje wegetariańskie. Selavi proponuje także autorskie koktajle, herbaty i lemoniady w nieoczywistych połączeniach. Lokal jest jedynym w Polsce, flagowym partnerem marki Belvedere, należącej do luksusowego koncernu Louis Vuitton Moet Hennessy.


Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej