x

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.06.2021

Po długiej przerwie odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

Fot. Centrum Kultury i Sportu w Cieszanowie
Fot. Centrum Kultury i Sportu w Cieszanowie
Chodzi o konkurs kulinarny Smaki Galicji, który odbył się 26 czerwca w Cieszanowie, w ramach „Festiwalu Smaków w Cieszanowie”. O najwyższe miejsce na podium walczyło sześć ekip kucharskich. W ramach zadań konkursowych każda drużyna musiała przygotować 8 porcji dania głównego, w którym bazowymi składnikami były pstrąg, olej dyniowy i żółtko jaja kurzego, a także 8 porcji deseru z ricotty, miodu kwiatowego i dowolnych trzech ziół lub roślin jadalnych (z wyłączeniem owoców).

Zmagania uczestników oceniało Jury w doborowym składzie: Kurt Scheller (przewodniczący), Jarosław Uściński (wiceprzewodniczący), Piotr Szczygielski, Mirosław Reszczyk, Artur Lenczewski i Marcin Purgacz.
Największa liczba punktów została przyznana Kamilowi Tłuczkowi oraz Piotrowi Kuzdro z restauracji Patio z Grand Hotel Boutique, którzy już dwukrotnie w latach poprzednich zdobyli nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski.

Na kolejnych miejscach uplasowali się: Krzysztof Kowalski i Karolina Halejcio z restauracji Stary Browar Rzeszowski (II miejsce) oraz Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z restauracji NOVA w Best Western Hotel Felix w Warszawie (III miejsce).

To już trzecia nominacja do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski, która jest zaplanowana na jesień 2022 roku. Więcej informacji: www.kulinarnypuchar.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Strajk kurierów Pyszne.pl. Czy rzeczywiście do niego doszło?

W części miast kurierzy Pyszne.pl mieli w piątek 3 lutego nie wyjść na ulice, aby dowieźć zamówione jedzenie. - Informacje o ewentualnej akcji protestacyjnej dotyczą tylko kilku lokalizacji - twierdzi firma. Odpowiada także na postulaty kurierów.

W marcu finał konkursu HEINZ Selection

Finał konkursu HEINZ Selection odbędzie się 25 marca 2023 roku podczas SMAKKi Gastrotargi w Warszawie. Zadaniem 20 finalistów będzie przygotowanie swojego flagowego burgera z wybranym sosem HEINZ.

Zespół MAKRO Polska wyróżniony certyfikatem "HR Najwyższej Jakości 2023"

Zespół MAKRO Polska po raz kolejny otrzymał certyfikat "HR Najwyższej Jakości." Nagroda ta przyznawana w ramach badania polityki i projektów HR przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami jest potwierdzeniem najwyższych standardów zarządzania zasobami ludzkimi.

"Ciao Italia" - cykl edukacyjny dla restauratorów

W styczniu MAKRO Polska wystartowało z bezpłatnym cyklem edukacyjnym "Ciao Italia" skierowanym do przedstawicieli branży HoReCa. Warsztaty dotyczą kuchni włoskiej.

Kurt Scheller gwiazdą siódmych warsztatów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Siódme spotkanie z cyklu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere poświęcone były rybom i owocom morza. Ich gościem specjalnym był szwajcarski szef kuchni Kurt Scheller.

Konkurs Heinz Selection dla burgerowni niesieciowych

Heinz Selection to globalny program kierowany do burgerowni niesieciowych, które zrzeszają poniżej 5 punktów pod tą samą nazwą. Kwalifikacja do konkursu lokali przygotowujących i sprzedających burgery potrwa do 5 lutego. Finał odbędzie się na Gastrotargach SMAKKI w Warszawie - 25 marca 2023 roku.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej