x

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.06.2021

Po długiej przerwie odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

Fot. Centrum Kultury i Sportu w Cieszanowie
Fot. Centrum Kultury i Sportu w Cieszanowie
Chodzi o konkurs kulinarny Smaki Galicji, który odbył się 26 czerwca w Cieszanowie, w ramach „Festiwalu Smaków w Cieszanowie”. O najwyższe miejsce na podium walczyło sześć ekip kucharskich. W ramach zadań konkursowych każda drużyna musiała przygotować 8 porcji dania głównego, w którym bazowymi składnikami były pstrąg, olej dyniowy i żółtko jaja kurzego, a także 8 porcji deseru z ricotty, miodu kwiatowego i dowolnych trzech ziół lub roślin jadalnych (z wyłączeniem owoców).

Zmagania uczestników oceniało Jury w doborowym składzie: Kurt Scheller (przewodniczący), Jarosław Uściński (wiceprzewodniczący), Piotr Szczygielski, Mirosław Reszczyk, Artur Lenczewski i Marcin Purgacz.
Największa liczba punktów została przyznana Kamilowi Tłuczkowi oraz Piotrowi Kuzdro z restauracji Patio z Grand Hotel Boutique, którzy już dwukrotnie w latach poprzednich zdobyli nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski.

Na kolejnych miejscach uplasowali się: Krzysztof Kowalski i Karolina Halejcio z restauracji Stary Browar Rzeszowski (II miejsce) oraz Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z restauracji NOVA w Best Western Hotel Felix w Warszawie (III miejsce).

To już trzecia nominacja do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski, która jest zaplanowana na jesień 2022 roku. Więcej informacji: www.kulinarnypuchar.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Browarnicy zrzeszeni

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Poprzeczka coraz wyżej - podsumowanie Targów HORECA® i ENOEXPO®

By prowadzić skuteczny biznes w branży HoReCa zawsze trzeba być o krok przed konkurencją, śledzić najnowsze trendy i - jak w sporcie - zaskarbiać sympatię fanów. Trzeba też mieć świetną ekipę - dream team, który regularnie podnosi swoje umiejętności.

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

Kulinarnego Pucharu Polski w tym roku nie będzie

Najważniejszy konkurs w polskiej gastronomii został przełożony - na informację o tym, kto po raz 20. otrzyma tytuł "Najlepszego z najlepszych" będziemy musieli poczekać do 20121 roku. Trwają prace nad alternatywnym wydarzeniem dla sektora HoReCa.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Fika - Biznes dla Gastronomii z nagrodą Best Hospitality Marketing Agency

Polska agencja marketingowa Fika - Biznes dla Gastronomii została wyróżniona w plebiscycie organizowanym przez LUXLife Magazine. - Nagroda dla najlepszej w Polsce agencji marketingowej w branży HoReCa to sygnał, że nasze działania mają sens i przynoszą efekty - mówią właścicielki agencji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej