x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Wódka WyBUHowa - kolejny alkohol z konopią firmowany przez Janusza Palikota i Kubę Wojewódzkiego

Kategoria: Karta - napoje    29.06.2021

Po sukcesie piwa BUH z dodatkiem suszu konopnego, Wojewódzki i Palikot postanowili stworzyć razem następny alkohol. 30 czerwca w sieci Żabka zadebiutuje konopna Wódka WyBUHowa. A potem wyruszy w kosmos...

Janusz Palikot (z lewej) i Mirosław Hermaszewski / Zdjęcie: Przemysław Ziemichód
Janusz Palikot (z lewej) i Mirosław Hermaszewski / Zdjęcie: Przemysław Ziemichód
Wódka WyBUHowa to nowy produkt Janusza Palikota, Kuby Wojewódzkiego i Tomasza Czechowskiego, odpowiedzialnych za BUH Distillery. Napój jest przedestylowaną wersję popularnego piwa BUH, ma 43 procent alkoholu i charakterystyczny konopny aromat. – Przed jej użyciem zalecam silne wstrząśnięcie butelką, by pobudzić do pracy nuty zapachowe – mówi Janusz Palikot.

Wódkę reklamuje hasło „Zastaliśmy Polskę czystą, zostawimy zieloną”.
– Pozostawiamy państwu interpretacje tego hasła – powiedział w trakcie konferencji Kuba Wójewódzki.
Debiut marki został ogłoszony w warszawskim Muzeum Kosmosu,a gościem specjalnym konferencji był Mirosław Hermaszewski, pierwszy Polak, który odbył podróż pozaziemską. Skojarzenia z przestrzenią kosmiczną
nie są tu przypadkowe, bowiem BUH Distillery zleciło firmie Send Into Space wysyłkę swojego produktu
w kosmos. O terminie podróży destylatu na orbitę okołoziemską mamy dowiedzieć się niebawem.
– Wierzymy, że nasza unikalna wódka z prędkością kosmiczną zdobędzie rynek – stwierdził Tomasz
Czechowski, piwowar i trzecia osoba zaangażowana w powstanie konopnej wódki oraz piwa BUH.
Wódka WyBUHowa będzie dostępna wyłącznie w sieci sklepów Żabka od 30 czerwca.

od lewej: Mirosław Hermaszewski, Kuba Wojewódzki i Tomasz Czechowski / Zdjęcie: Przemysław Ziemichód
od lewej: Mirosław Hermaszewski, Kuba Wojewódzki i Tomasz Czechowski / Zdjęcie: Przemysław Ziemichód

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Co piją użytkownicy TikToka? Oto 10 najpopularniejszych koktajli

Koktajlowe preferencje użytkowników Tik Toka sprawdził serwis Brewsmartly.com. Najczęściej wspominany na Tik Toku drink doczekał się aż 395 milionów hashtagów. W trójce najpopularniejszych mieszanych napojów są najbardziej znane barowe klasyki.

Prościej znaczy lepiej

W prowadzeniu każdego baru ważny jest nie tylko proces kreacji, ale też mądre ułożenie oferty, w taki sposób by szybko i sprawnie wydawać koktajle. Dobrze zaplanowane menu potrafi skutecznie zwiększyć sprzedaż, a także wyróżnić nasz lokal na rynku.

Letnie orzeźwiające smaki

Specjalnie na letni sezon marka Soplica przygotowała aż trzy nowości dla wszystkich fanów orzeźwiających smaków.

Tłusta jakość smaku, czyli tłuszcz w koktajlach

Tłuszcz w koktajlach - dziwne? Przyznaję, na pozór temat może wydawać się abstrakcyjny,
 bo przecież Mojito nie zawiera masła, a Sex on the Beach z nutą smalcu zakrawa na kuriozum. Jednakże w kuchni tłuszcz jest głównym nośnikiem smaku, i to na nim opiera się często budowanie warstw smaku w daniu.

Tropical Soda - nowy mixer od Fentimans

Fentimans Tropical Soda to odpowiedź na coraz szybciej rosnącą popularność rumów. Stworzony na bazie słodkiego ananasa, aromatycznego kardamonu oraz specjalnej mieszanki infuzji ziołowych, nowy mixer Fentimans pozwoli na nowatorskie sposoby serwowania rumów w barach i restauracjach.

Przede wszystkim nie marnuj!

Restauracja kończy zmianę. Wszyscy sprzątają i wyrzucają kosze pełne odpadków. Czy na pewno bezużytecznych resztek? A może to kosze pełne pieniędzy?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej