Wódkę reklamuje hasło „Zastaliśmy Polskę czystą, zostawimy zieloną”.
– Pozostawiamy państwu interpretacje tego hasła – powiedział w trakcie konferencji Kuba Wójewódzki.
Debiut marki został ogłoszony w warszawskim Muzeum Kosmosu,a gościem specjalnym konferencji był Mirosław Hermaszewski, pierwszy Polak, który odbył podróż pozaziemską. Skojarzenia z przestrzenią kosmiczną
nie są tu przypadkowe, bowiem BUH Distillery zleciło firmie Send Into Space wysyłkę swojego produktu
w kosmos. O terminie podróży destylatu na orbitę okołoziemską mamy dowiedzieć się niebawem.
– Wierzymy, że nasza unikalna wódka z prędkością kosmiczną zdobędzie rynek – stwierdził Tomasz
Czechowski, piwowar i trzecia osoba zaangażowana w powstanie konopnej wódki oraz piwa BUH.
Wódka WyBUHowa będzie dostępna wyłącznie w sieci sklepów Żabka od 30 czerwca.


Wódka WyBUHowa - kolejny alkohol z konopią firmowany przez Janusza Palikota i Kubę Wojewódzkiego


Po sukcesie piwa BUH z dodatkiem suszu konopnego, Wojewódzki i Palikot postanowili stworzyć razem następny alkohol. 30 czerwca w sieci Żabka zadebiutuje konopna Wódka WyBUHowa. A potem wyruszy w kosmos...

Zobacz także

Piwo Roberta Makłowicza podbija rynek

Piwo Miłosław & Makłowicz ArcyIPA - opracowane przez krytyka kulinarnego Roberta Makłowicza oraz wielkopolski Browar Fortuna - pojawiło się na rynku w kwietniu i od tego czasu podbija serca konsumentów. Choć do podsumowania sezonu daleko, to już wiadomo, że sprzedaż trunku będzie rekordowa.

Letnie koktajle

Lato to czas, który sprzyja spotkaniom w luźnej atmosferze i wypadom na drinka z grupą znajomych. Co się pija o tej porze roku? Na jaką ofertę postawić, by to do waszego lokalu trafili spragnieni relaksu i letnich koktajli goście?

Czy napoje w puszkach znajdą swoje miejsce w restauracjach?

Są lżejsze, wygodniejsze, prostsze w transporcie i przechowaniu, a dodatkowo lepiej chronią napoje przed działaniem promieni UV i tlenu. W Polsce są obecne przynajmniej od trzech dekad.

Bez kofeiny, czyli jak? Kawa bezkofeinowa

Kawa bezkofeinowa nigdy nie miała dobrej prasy. Postrzegana jako napój o niskiej jakości często była niemile widziana w większości kawiarni. Od kilku lat jednak powraca na salony w wersji speciality o smaku łudząco podobnym do swojej kofeinowej bliźniaczki.

Kawa w alkoholu, czyli barista spotyka barmana

Na co dzień żyją w dwóch różnych światach. Bariści przeważnie nie pracują z alkoholem, a barmani na ogół nie zajmują się kawą. Coraz częściej jednak ich światy zaczynają się przenikać, a efekty tego procesu bywają zaskakujące i przede wszystkim niezwykle ciekawe.

Woda a smak kawy

Kawa składa się w ok. 98% z wody, więc jej jakość i parametry muszą mieć wpływ na smak i walory gotowego naparu. Jaką wodę wybrać i jak ją wykorzystać, by uzyskać najlepsze rezultaty?
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

