x

Neo(n) Bistro, czyli fine dining na dachu

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.06.2021

Oto okazja, by spróbować kolacji wybitnych szefów kuchni wysoko w chmurach, w otoczeniu świateł miasta i z widokiem na nocną Warszawę. Nocny Market i RestaurantClub.pl startują z projektem Neo(n) Bistro pop-upową restauracją zero waste na dachu parkingu Hotelu Novotel.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich szefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Ma im towarzyszyć odpowiednia oprawa i serwis.

Miejscem wydarzenia będzie ostatni poziom parkingu należącego do Hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej w centrum Warszawy, znanego z sesji zdjęciowych i reklam. Nocny Market i RestaurantClub.pl jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia flagowej restauracji Neo(n) Bistro z 360° widokiem na stolicę.

Posiłki pod gwiazdami będą odbywać się od 2 lipca do 26 września 2021 r. Kolację otwarcia – 2 i 3 lipca – przygotuje Robert Sowa, propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie, właściciel restauracji N31. W sumie w planach: 13 letnich weekendów, 13 wyjątkowych szefów i 26 specjalnych menu degustacyjnych do wyboru! Rezerwacje trwają na http://neonbistro.club. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak smakowały #Jabłonki 2020? Podsumowanie akcji

Specjalne menu w restauracjach, weekendowy tour Food Trucka, zaangażowanie influencerów oraz konkursy dla internautów - tak wyglądało tegoroczne świętowanie Jabłonek, czyli letnio-jesiennego okresu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze.

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

Święto kawy i baristów

29 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy. Segafredo Zanetti Poland rozpoczęła świętowanie kilka dni wcześniej i już 25 września zorganizowała Dzień Kawy z Segafredo.

Fine Dining w Plenerze

To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

Iggy Pop twarzą kampanii piwa Tenczynek Marakuja produkowanego przez Palikota

Iggy Pop nazywany "ojcem chrzestnym" punk rocka jest twarzą kampanii #NieWstydźSię! promującej debiutujące na rynku piwo Tenczynek Marakuja. Jego legendarny hit "The Passenger" ma pomóc łamać stereotypy związane z piwami smakowymi.

Warszawska Pyza 2019

To siódma edycja plebiscytu organizowanego przez redakcję Stołecznej Gazety Wyborczej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej