x

Neo(n) Bistro, czyli fine dining na dachu

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.06.2021

Oto okazja, by spróbować kolacji wybitnych szefów kuchni wysoko w chmurach, w otoczeniu świateł miasta i z widokiem na nocną Warszawę. Nocny Market i RestaurantClub.pl startują z projektem Neo(n) Bistro pop-upową restauracją zero waste na dachu parkingu Hotelu Novotel.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich szefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Ma im towarzyszyć odpowiednia oprawa i serwis.

Miejscem wydarzenia będzie ostatni poziom parkingu należącego do Hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej w centrum Warszawy, znanego z sesji zdjęciowych i reklam. Nocny Market i RestaurantClub.pl jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia flagowej restauracji Neo(n) Bistro z 360° widokiem na stolicę.

Posiłki pod gwiazdami będą odbywać się od 2 lipca do 26 września 2021 r. Kolację otwarcia – 2 i 3 lipca – przygotuje Robert Sowa, propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie, właściciel restauracji N31. W sumie w planach: 13 letnich weekendów, 13 wyjątkowych szefów i 26 specjalnych menu degustacyjnych do wyboru! Rezerwacje trwają na http://neonbistro.club. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej