x

Festiwal Grilla 2021 w Czeladzi - było pysznie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.06.2021

Prawie 2 tony produktów bazowych do przygotowania grillowanych potraw, blisko tysiąc gości, ponad 600 wydanych dań - to bilans Festiwalu Grilla 2021, który odbył się 19 czerwca na terenie kompleksu Pałacu Term Saturna w Czeladzi.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Odwiedzający festiwal mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Katarzyna Gubała, Gerard Rytter, Marcin Molik, Patryk Dziamski, Sebastian Wilczek, Maciej Koźlakowski oraz Kacper Salzman.  

W trakcie wydarzenia zaprezentowano różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe, wędzarki), by podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższym, kulinarnym pietyzmem. Warto zauważyć, ze waga wszystkich produktów bazowych przekroczyła 2 tony, obiekt w ciągu 3 dni odwiedziło blisko tysiąc osób, wydano ponad 600 dań z dedykowanego menu.

Grillowe menu pozwoliło gościom odkryć nowe smaki. Do przygotowania uczty kucharze wykorzystali sosy BBQUE, keczupy i musztardy premium oraz relishe Develey, sosy TABASCO®, produkty Paczki z Rusiborza (mięso, wędliny, wyroby z wieprzowiny), sery Hochland, produkty marek Lutner i BioPlanet, zioła od Baziółka, jogurty Magda Roślinna, świeży kokos od Coco Planet i ziemniaki Bugaj - z gruntu dobre.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

A to ciekawe! "Jedzenie dziś i jutro" - cykl filmowy w Arte po polsku

Czy potrawy wegańskie mogą szkodzić? Jak będą wyglądać restauracje jutra? Czy dania będą przyrządzać roboty? Co będziemy jeść w przyszłości? Oto niektóre pytania, jakie stawiają twórcy filmów dokumentalnych cyklu "Jedzenie dziś i jutro", pokazywanych bezpłatnie po polsku na platformie VOD ARTE.

Sokołów Pomaga

Ponad 10 ton produktów od Sokołowa trafi do potrzebujących seniorów w ramach akcji Sokołów Pomaga.

XI Europejski Festiwal Smaku w Lublinie

Tegoroczna edycja festiwalu wpisana jest w oficjalny program obchodów 450 rocznicy podpisania Unii Lubelskiej. Impreza potrwa od 2 do 8 września.

Rozpoczyna się enologiczna jesień

Od 21 września aż do 15 grudnia potrwa czwarta edycja Jesieni Enologicznej, która w tym roku odbędzie się w Krakowie, Warszawie i na Dolnym Śląsku. Przed uczestnikami trzy miesiące atrakcji związanych z enologią, sztuką winiarską, historią winiarstwa w Polsce oraz tradycjami kulinarnymi.

Debiut przewodnika Michelin dla Słowenii

Ukazał się przewodnik Michelin w całości poświęcony Słowenii. To mały kraj z zaledwie 2 milionami mieszkańców, ale już w pierwszej edycji przewodnika wyróżniono 52 restauracje, w tym jedną dwugwiazdkową i pięć jednogwiazdkowych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej