x

Festiwal Grilla 2021 w Czeladzi - było pysznie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.06.2021

Prawie 2 tony produktów bazowych do przygotowania grillowanych potraw, blisko tysiąc gości, ponad 600 wydanych dań - to bilans Festiwalu Grilla 2021, który odbył się 19 czerwca na terenie kompleksu Pałacu Term Saturna w Czeladzi.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Odwiedzający festiwal mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Katarzyna Gubała, Gerard Rytter, Marcin Molik, Patryk Dziamski, Sebastian Wilczek, Maciej Koźlakowski oraz Kacper Salzman.  

W trakcie wydarzenia zaprezentowano różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe, wędzarki), by podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższym, kulinarnym pietyzmem. Warto zauważyć, ze waga wszystkich produktów bazowych przekroczyła 2 tony, obiekt w ciągu 3 dni odwiedziło blisko tysiąc osób, wydano ponad 600 dań z dedykowanego menu.

Grillowe menu pozwoliło gościom odkryć nowe smaki. Do przygotowania uczty kucharze wykorzystali sosy BBQUE, keczupy i musztardy premium oraz relishe Develey, sosy TABASCO®, produkty Paczki z Rusiborza (mięso, wędliny, wyroby z wieprzowiny), sery Hochland, produkty marek Lutner i BioPlanet, zioła od Baziółka, jogurty Magda Roślinna, świeży kokos od Coco Planet i ziemniaki Bugaj - z gruntu dobre.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Startuje Restaurant Week! Lokale debiutujące w wiosennej edycji festiwalu w Warszawie

Rozpoczynający się 23 marca Restaurant Week to okazja do poznania nowych restauracji i smaków #SpozaKarty. Festiwal potrwa niemal trzy tygodnie - do wyboru jest aż 400 restauracji, z czego do odkrycia - kilkadziesiąt debiutów. Gdzie warto zjeść w Warszawie? Podpowiadamy!

Chef’s Menu od Restaurant Club - nowy sposób odkrywania restauracji

Organizatorzy największych festiwali kulinarnych w Polsce proponują nowy sposób odkrywania restauracji. Najlepsi szefowie kuchni w Polsce, m. in. Andrea Camastra, zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie.

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

Gdzie można zjeść w święta w Warszawie?

#ŚwiętujŚwięta - Restaurant Week zaprasza okołoświątecznie do restauracji w Warszawie

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Najlepsze restauracje w Polsce według gości Restaurant Week

Znamy już wyniki największego w kraju Plebiscytu Gości Restaurant Week. Ponad 90 tysięcy uczestników Festiwalu, który zakończył się 27 czerwca, miało szansę ocenić dania, obsługę i atmosferę w blisko 350 restauracjach w kraju.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej