x

Krzysztof Konieczny nowym szefem kuchni Neon streetfood baru

Kategoria: Ludzie    23.06.2021

Po burzliwym okresie lockdownów przyszedł czas na zmianę kapitana w gdyńskim Neon streetfood bar. Odchodzącego szefa Jana Kiliańskiego i nowego Krzysztofa Koniecznego łączy więcej niż wspólne miejsce pracy.

Szef kuchni Krzysztof Konieczny. Zdjęcie: Facebook.com
Szef kuchni Krzysztof Konieczny. Zdjęcie: Facebook.com
– Dziękujemy za Twój trud, czas, poświęcenie, pomysłowość i zaangażowanie w rozwój Neonu. To dzięki Tobie wciąż utrzymujemy wysoki poziom. Przetrwaliśmy rebranding z Głównej Osobowej, całkowite zamknięcie gastro z powodu lockdownu, ograniczenie działalności do wynosów i dowozów, a mimo to wciąż jesteśmy i wciąż dajemy z siebie wszystko! Janku, pamiętaj że Neonowe progi są zawsze dla Ciebie otwarte – takimi słowami ekipa Neonu pożegnała na Facebookowym profilu restauracji swojego dotychczasowego szefa kuchni Jana Kiliańskiego.

Stery w lokalu przejmie po nim Krzysztof Konieczny. Obaj kucharze znają się między innymi z występu w programie Top Chef, w którym mieli okazję ze sobą rywalizować. Konieczny jest szefem kuchni znanym szerszej publiczności z występu w 7. edycji programu. Pracował w Katowicach i Bytomiu, następnie był związany z sopockim Sztuczka Bistro, gdzie pełnił rolę sous chefa, później zaś szefa kuchni. Jako jeden z dwóch Polaków doszedł do finału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Od czerwca zeszłego roku obaj szefowie pracowali razem w Neonie.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Dagmara Piasecka Ramos nową dyrektor generalną i prezes zarządu w PepsiCo Polska

Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.

Krzysztof Bielawski szefem kuchni w bydgoskim Słonecznym Młynie

Po 10 latach Krzysztof Bielawski powrócił do bydgoskiego hotelu Słoneczny Młyn, tym razem na stanowisko szefa kuchni. - To miejsce, które otworzyło mi oczy na gastronomię - przyznaje. Serwuje tu dania z sałatami, kwiatami i ziołami z hotelowej szklarni.

Agnieszka Rojewska mistrzynią World Coffee in Good Spirits Championship!

Ogromny sukces baristki Agnieszki Rojewskiej! Zajęła pierwsze miejsce w tegorocznych Mistrzostwach Świata Coffee in Good Spirits w Mediolanie organizowanych przez Specialty Coffee Association (SCA).

Jacek Majcherek szefem kuchni w toruńskiej restauracji Szeroka No. 9

Znany z udziału w programie Top Chef Jacek Majcherek powrócił do toruńskiej restauracji Szeroka No. 9 na stanowisko szefa kuchni. Zapowiada, że lada dzień poznamy szczegóły nowego, sezonowego menu.

Krzysiek Rzyman: ekologiczna droga kawiarni STOR

Gdy mówimy o ekologicznej rewolucji w gastronomii, na myśl przychodzą kawiarnie STOR. To tam na co dzień króluje idea less waste i zielona energia. Z właścicielem kawiarni, aktywistą i podcasterem Krzyśkiem Rzymanem rozmawiamy o tym, jak mała zmiana może wpływać na kształtowanie świata.

Dawid Szkudlarek - transfer z Folwarku Folińscy do cateringu Smaczna Dieta

Dawid Szkudlarek po prawie 10 latach rozstał się z restauracją Siedem Stołów w Folwarku Folińscy. Od niedawna jest szefem kuchni cateringu dietetycznego Smaczna Dieta - Restauracja w pudełku.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej