x

Bocuse d’Or Poland 2021 - ruszyły zgłoszenia

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    21.06.2021

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2021 ruszyły pełną parą! - Chcemy, by konkurs był namiastką powrotu do normalności, nadawał kolorytu codziennej pracy w gastronomii i sprawił radość z branżowego spotkania! - czytamy w oświadczeniu komitetu organizacyjnego.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Kurt Scheller – Chef Patron, Michał Markowicz, Dominik Brodziak oraz JacekKrawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland podjął decyzję o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale Bocuse d’Or Poland 2021.

Finał odbędzie się na przełomie października i listopada 2021 i wyłoni zwycięzcę, który będzie reprezentował Polskę podczas europejskiej selekcji na wiosnę 2022 roku.

Zasady zgłaszania się do konkursu
Do konkursu Bocuse d’Or Poland 2021 mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie). Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023). Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023 - czyli jest urodzony po 29 stycznia 2001).

Na podstawie zgłoszeń krajowy komitet organizacyjny Bocuse d’Or Poland 2021 zaprosi wybranych kandydatów na preeliminacje, które odbędą się 2 września 2021. Zainteresowane osoby proszone są o przesłanie maila na adres: kontakt@bocusedorpoland.pl, w którym należy napisać w kilku zdaniach, dlaczego chce się wziąć udział w Bocuse d’Or Poland 2021. Każdy aplikujący otrzyma drogą mailową od organizatora formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu, który należy odesłać do 2 sierpnia 2021.

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 10 sierpnia 2021 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz patronów medialnych.

Pomoc finansowa i nagrody
W tym roku wyjątkowo, komitet organizacyjny postanowił pomóc finansowo wszystkim uczestnikom, którzy wystąpią w finale Bocuse d’Or Poland 2021. Każdy z sześciu kandydatów otrzyma od organizatora wsparcie na przygotowania do konkursu (finału), w wysokości 2000 zł.

Poza prestiżową statuetką i tytułem najlepszego szefa kuchni w Polsce trzy pierwsze miejsca otrzymają również nagrody pieniężne, i tak:
I miejsce – 8000 zł
II miejsce – 4000 zł
III miejsce – 2000 zł
Zwycięzca polskiej selekcji 2021 otrzyma od Organizatora merytoryczne i finansowe wsparcie na przygotowania do europejskiej selekcji 2022.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Złote Medale Grupy MTP przyznane

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal na targach POLAGRA 2021. Nagrodę Grupy MTP przyznano aż 22 produktom.

Relacja: Food Service Summit 2018

Duża dawka wiedzy przekazana przez najlepszych ekspertów i liczne okazje do wymiany doświadczeń - tak wyglądała 5. jubileuszowa edycja konferencji Food Service Summit.

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Po długiej przerwie odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.

POLAGRA 2021: sztuczna inteligencja pomoże gościom znaleźć nowych partnerów biznesowych

Tegoroczna edycja największych targów spożywczych zostanie wzbogacona o wydarzenia odbywające się online. Internetowa platforma zarekomenduje gościom potencjalnych rozmówców i zapisze umówione spotkanie w ich kalendarzu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej