x

KFC otwiera 300. restaurację w Polsce

Kategoria: Twój biznes - wiedza    15.06.2021

Trzysetna polska restauracja pod szyldem KFC została otwarta obok Parku Handlowego przy ulicy Rzgowskiej 134 w Łodzi. Oprócz klasyków - różnych wariantów kurczaka w panierce - w menu są także opcje wegetariańskie, np. Halloumi Burger, czy fit np. grillowany kurczak.

KFC przy ulicy Rzgowskiej 134 w Łodzi. Zdjęcie: materiały prasowe
KFC przy ulicy Rzgowskiej 134 w Łodzi. Zdjęcie: materiały prasowe
Mimo trwającej od ponad roku pandemii, KFC udało się nie tylko nie zamknąć żadnego z istniejących lokali, ale też otwierać kolejne restauracje. Rozwijane od lat rozwiązania digitalowe, a także rozbudowa kanałów „na wynos” oraz opcji dostawy sprawiły, że KFC udało się sprostać nowym wyzwaniom.

W ciągu ostatnich 12 miesięcy KFC wprowadziło między innymi innowacyjną funkcjonalność swojej aplikacji – KFC® Collect, która pozwala na wygodne zamawianie posiłków, płatność online oraz odbiór zamówienia w restauracji na wynos (KFC® Zamów i Odbierz), poprzez okienko Drive Thru (KFC® Click & Drive Thru) lub prosto do samochodu na parkingu restauracji KFC (KFC® Parking Pickup).

KFC to strategiczna marka w portfolio spółki AmRest, która globalnie zarządza ponad 900 restauracjami sieci w całej Europie.
– Z perspektywy całego biznesu spółki, Polska niezmiennie jest jednym z kluczowych rynków. Nieustanne zwiększamy dostępność marki dla naszych gości w dogodnych lokalizacjach, czego dowodem jest najnowsza restauracja w Łodzi. KFC wdraża szereg rozwiązań wspierających środowisko: nasze dania serwujemy w opakowaniach wyprodukowanych w 50% z recyclingu, systematycznie redukujemy zużycie plastiku, a także budujemy odpowiedzialnie nasze nowe restauracje używając ekologicznych technologii. Posiadamy pierwszą w tej części Europy restaurację z certyfikacją LEED. Siłą marki KFC są również lokalni dostawcy, wyselekcjonowane, najlepsze polskie hodowle drobiu i wyłącznie sprawdzone produkty – mówi Thomas Łacek, brand prezydent KFC w AmRest.




Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ulubione produkty zbożowe Polaków? Pieczywo, makaron i… wyroby cukiernicze

Choć co piąty Polak rozważyłby eliminację produktów zbożowych z diety z powodu glutenu, to jednak zdecydowana większość z nas (83%) je lubi. Jakie produkty zbożowe jemy najczęściej? Za co je cenimy?

Wakacje 2022: więcej wydajemy w hotelach, oszczędzamy na restauracjach

W lipcu średnia wartość transakcji w hotelach była o jedną trzecią wyższa niż rok temu. Największy wzrost zanotowano w kurortach nad morzem, gdzie średnio wydawaliśmy o ponad połowę więcej niż w 2021 roku. Jeśli już decydujemy się na droższy wyjazd, to podczas urlopu oszczędzamy na restauracjach.

Właściciel Pyszne.pl notuje straty, ale trzyma się mocno w Europie

Just Eat Takeaway, firma w Polsce znana pod szyldem Pyszne.pl, ogłosiła miliardowe straty w pierwszej połowie 2022 roku. Amortyzacja stanowi duże obciążenie dla działalności grupy usług dostawczych. Ale biznes pozostaje silny w Europie Północnej i Środkowej.

Zmodernizowane Etno Cafe w apartamentowcu OVO Wrocław symbolem zmian w kawowej sieciówce

Po gruntownym remoncie otwarto Etno Cafe w apartamentowcu OVO Wrocław. Nowa odsłona kawiarni z menu poszerzonym m.in. o alkohol zbiega się ze zmianą strategii i koncepcji prowadzenia lokali sieciówki.

Właściciel sieci Pierogarni Stary Młyn: Przed gastronomią bardzo trudna zima, nadchodzi czas oszczędzania

- Ta zima nie będzie czasem inwestycji tylko oszczędzania. Wśród restauratorów przeważa opinia, że należy akumulować gotówkę, by zabezpieczyć swój biznes przed inflacją - mówi Maciej Podlaszewski, właściciel sieci Pierogarni Stary Młyn, wiceprzewodniczący rady Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej.

W gastronomii wciąż brakuje pracowników. Kto może liczyć na zatrudnienie?

Na rynku gastronomicznym wciąż potrzeba pracowników. Zatrudnienie mogą znaleźć przede wszystkim kucharze i kelnerzy. Drugi kwartał 2022 roku był czasem wzmożonej rekrutacji, ale również teraz kandydaci nie mogą narzekać na brak ofert - podsumowuje portal OLX.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej