x

Pizza Boyz i Mr. Pancake wkraczają do Wrocławia

Kategoria: Miejsca    14.06.2021

26 czerwca startuje restauracja Mr. Pancake i Pizza Boyz na wrocławskiej starówce. Lokal mieści się przy ul. Szewskiej 69/70. W menu obok amerykańskiej pizzy i pankejków o nietypowych połączeniach znajdą się Ghost Burger oraz Vegan Pizza Club.

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to koncept gastronomiczny oparty na idei porn food. Jakie są składniki sukcesu sieci? Jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją do dziś z powodzeniem.

Trendy menu
Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard. W menu także PIZZA BOYZ z chrupiącymi rantami z dodatkiem chrupek i mozzarella stix.

Pandemia skłoniła właścicieli do poszerzenia potfolio – w ofercie znalazły się też wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina oraz Ghost Burger z mięsem typu smash, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w słonecznej Kalifornii. Dania z karty zawierają tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.

To się nadaje na Instagrama!

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
To, co wyróżnia wszystkie restauracje to menu i wyjątkowy wystrój rodem z Instagrama. Gości od progu witają pastelowe kolory, huśtawka pełniąca rolę krzesła i różowy blat, na tle którego można zrobić zdjęcie dania.
Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit z YUS Studio.

Ogródek na 100 metrów
Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.
– Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy! – zachęca Dominika Łyczko , franczyzobiorczyni restauracji Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu.

Lokal będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja  Mr.Pancake/Pizza Boyz w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

Gorąco Polecam Piekarnia - pilotażowy lokal na warszawskim Natolinie

Enata Bread, grupa zarządzająca marką Gorąco Polecam, wraca do źródeł, czyli do pieczenia chleba. I otwiera pierwszy pilotażowy lokal pod marką Gorąco Polecam Piekarnia - na warszawskim Natolinie.

FAST CASUAL WEDŁUG DANIELA HUMMA

Daniel Humm, szef kuchni Eleven Madison Park, i jego wspólnik Will Guidara otwierają nową restaurację w Nowym Jorku - Made Nice. Oficjalne otwarcie restauracji w stylu fast casual nastąpiło w poniedziałek 24 kwietnia.

CYDERIA

Właściciele warszawskiego Planu B otworzyli w lutym Cyderię. Lokal mieści się w zabytkowej kamienicy z 1910 r. przy znanej z licznych barów i restauracji ulicy Poznańskiej w Warszawie. Menedżerem i szefem baru jest znawca cydrów Przemysław Iwanek.

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej