x

Pizza Boyz i Mr. Pancake wkraczają do Wrocławia

Kategoria: Miejsca    14.06.2021

26 czerwca startuje restauracja Mr. Pancake i Pizza Boyz na wrocławskiej starówce. Lokal mieści się przy ul. Szewskiej 69/70. W menu obok amerykańskiej pizzy i pankejków o nietypowych połączeniach znajdą się Ghost Burger oraz Vegan Pizza Club.

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to koncept gastronomiczny oparty na idei porn food. Jakie są składniki sukcesu sieci? Jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją do dziś z powodzeniem.

Trendy menu
Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard. W menu także PIZZA BOYZ z chrupiącymi rantami z dodatkiem chrupek i mozzarella stix.

Pandemia skłoniła właścicieli do poszerzenia potfolio – w ofercie znalazły się też wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina oraz Ghost Burger z mięsem typu smash, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w słonecznej Kalifornii. Dania z karty zawierają tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.

To się nadaje na Instagrama!

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
To, co wyróżnia wszystkie restauracje to menu i wyjątkowy wystrój rodem z Instagrama. Gości od progu witają pastelowe kolory, huśtawka pełniąca rolę krzesła i różowy blat, na tle którego można zrobić zdjęcie dania.
Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit z YUS Studio.

Ogródek na 100 metrów
Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.
– Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy! – zachęca Dominika Łyczko , franczyzobiorczyni restauracji Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu.

Lokal będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja  Mr.Pancake/Pizza Boyz w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mięsny Befsztyk na warszawskim Żoliborzu

We wrześniu na warszawskim Żoliborzu powstał Befsztyk. Jest to już drugie miejsce pod tą marką. Pierwszy sklep mięsno-wędliniarski Befsztyk został założony w 1994 r. na Mokotowie.

Columbus Coffee w poznańskim Starym Browarze

Kawiarnia Columbus Coffee zajęła ponad 120-metrowy lokal w poznańskim Starym Browarze. Marka zapowiada ewolucję sieci.

Restauracja Belvedere z nowym szefem kreatywnym Łukaszem Guzińskim

Ponowne otwarcie warszawskiej restauracji Belvedere po lockdownie przyniosło zmiany. Nowy szef kreatywny Łukasz Guziński w swym autorskim, letnim menu stawia akcent na ryby i owoce morza.

Niewinni Czarodzieje 3.0 - nowa restauracja Kuby Wojewódzkiego działa już w Gdyni

Niewinni Czarodzieje 3.0 w Trójmieście to lokal Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego. Pomimo niemal identycznej nazwy, nie ma nic wspólnego z dotychczasowymi konceptami gastronomicznymi dziennikarza w Warszawie oraz Wrocławiu.

Tasca - portugalskie smaki w Krakowie

Tasca (czyt. taszka) to w języku portugalskim po prostu knajpa, miejsce, w którym podaje się lokalne jedzenie i w swobodnej atmosferze można napić się dobrego wina. Taka jest również Tasca położona na krakowskim Ruczaju.

Restauracja i hotel Roberta de Niro - od 3 sierpnia w Warszawie

Restauracja Nobu oraz Nobu Hotel Warsaw sieci założonej przez Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera przyjmą pierwszych gości już w sierpniu. W restauracyjnym menu możecie się spodziewać m.in. czarnego dorsza z sosem miso i japońskiej wołowiny Wagyu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej