x

Pizza Boyz i Mr. Pancake wkraczają do Wrocławia

Kategoria: Miejsca    14.06.2021

26 czerwca startuje restauracja Mr. Pancake i Pizza Boyz na wrocławskiej starówce. Lokal mieści się przy ul. Szewskiej 69/70. W menu obok amerykańskiej pizzy i pankejków o nietypowych połączeniach znajdą się Ghost Burger oraz Vegan Pizza Club.

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to koncept gastronomiczny oparty na idei porn food. Jakie są składniki sukcesu sieci? Jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją do dziś z powodzeniem.

Trendy menu
Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard. W menu także PIZZA BOYZ z chrupiącymi rantami z dodatkiem chrupek i mozzarella stix.

Pandemia skłoniła właścicieli do poszerzenia potfolio – w ofercie znalazły się też wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina oraz Ghost Burger z mięsem typu smash, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w słonecznej Kalifornii. Dania z karty zawierają tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.

To się nadaje na Instagrama!

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
To, co wyróżnia wszystkie restauracje to menu i wyjątkowy wystrój rodem z Instagrama. Gości od progu witają pastelowe kolory, huśtawka pełniąca rolę krzesła i różowy blat, na tle którego można zrobić zdjęcie dania.
Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit z YUS Studio.

Ogródek na 100 metrów
Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.
– Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy! – zachęca Dominika Łyczko , franczyzobiorczyni restauracji Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu.

Lokal będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja  Mr.Pancake/Pizza Boyz w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej