x

Jurek Sobieniak otworzył nową restaurację - Deska i Kreska

Kategoria: Miejsca    08.06.2021

Najnowszy koncept znanego szefa kuchni i restauratora Jurka Sobieniaka zlokalizowany jest w biurowcu Grzybowska Park w Warszawie. Autorskie menu bazuje na kuchni śródziemnomorskiej w polskim wydaniu.

Restauracja Deska i Kreska. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Deska i Kreska. Zdjęcie: materiały prasowe
Jurek Sobieniak, szef kuchni i prowadzący program „m jak mięso”, jest już właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło. Jego nowy lokal Deska i Kreska mieści się w biurowcu przy ul. Grzybowskiej 5A.

– Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to zatem śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia nas i skosztowania naszych kulinarnych propozycji – mówi Jurek Sobieniak.

Deska i Kreska dysponuje także ogródkiem ze stolikami od strony ulicy Grzybowskiej.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Seafood Station Restaurant & Oyster Bar w Warszawie

Po sukcesie w Sopocie gastronomiczna marka Seafood Station Restaurant & Oyster Bar uruchomiła lokal w stolicy. Serwuje owoce morza, ryby i ostrygi z całego świata oraz mięsa w kompozycjach z sezonowymi, regionalnymi produktami. Wszystko to podlane białymi winami i szampanem.

Nowa odsłona So Coffee. Na pierwszy ogień - kawiarnia w Galerii Jurajskiej w Częstochowie

"Wiele smaków - jedno So Coffee" - pod tym hasłem sieć So Coffee wprowadza zmianę identyfikacji wizualnej w swoich lokalach. Pierwsza kawiarnia w nowej odsłonie działa w Galerii Jurajskiej w Częstochowie. Z odświeżonym logotypem i nowoczesną architekturą wnętrza.

Pyzy, flaki gorące - tradycyjna polska kuchnia na warszawskiej Pradze

To kultowe na mapie Warszawy miejsce działa od 2015 r. Zlokalizowane na Pradze, dzielnicy o niepowtarzalnym klimacie, nawiązuje do tradycyjnej polskiej kuchni ulicznej, łącząc ją z nowymi smakami.

Cosmo Bar

Cosmo Bar to nowy warszawski koktajlbar ulokowany w budynku Cosmopolitan przy placu Grzybowskim.

SZTUCZKA BISTRO

W Sopocie, tuż przy głównej ulicy Bohaterów Monte Casino, naprzeciwko słynnego Krzywego Domku, otworzyło się pod koniec marca Sztuczka Bistro. Właścicielami bistro są - znani z gdyńskiej restauracji Sztuczka - Piotr i Rafał Wałęsowie, a także Marcin Przekwas. Rafał Wałęsa jest także szefem kuchni.

MATCHA TEA HOUSE

Właściciele Izumi Sushi - Alicja Than i Alon Than - otworzyli w marcu przy warszawskim placu Zbawiciela Matcha Tea House. Jest to herbaciarnia skupiona wokół japońskiej zielonej herbaty. Wypijemy tu przykładowo najszlachetniejszą japońską herbatę gyokuro, herbatę matcha, a także Matcha Latte.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej