x

Przemysław Klima i Jan Sobecki nowymi kandydatami do The Best Chef Awards 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    07.06.2021

Ogłoszono stu nowych szefów kuchni z całego świata do listy The Best Chef Awards powered by Perlage. Jest wśród nich dwóch Polaków - Przemysław Klima i Jan Sobecki. Finał piątej edycji konkursu odbędzie się od 13 do 15 września w Amsterdamie.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
6 czerwca rozpoczęło się głosowanie, podczas którego zostanie wyłoniona tegoroczna lista TOP 100. Glosować można na stu szefów, którzy w zeszłym roku znaleźli się w rankingu The Best Chef Top 100 Awards oraz stu nowych kandydatów. Prawo do glosowania maja wszyscy szefowie oraz grupa stu anonimowych profesjonalistów.

W kolejnym etapie odbędzie się głosowanie w kategorii The Best Chef Fol-LOVERS Award – jest to specjalna nagroda, która przyznawana jest przez internautów – miłośników gastronomii z całego świata. Głosowanie odbywać się będzie poprzez specjalny formularz na stronie The Best Chef Awards i rozpocznie się na początku lipca.

Teraźniejszość i przyszłość gastronomii
Ten rok był pełen niepewności, ponieważ The Best Chef zmienił sposób, w jaki zaprezentowano stu nowych kandydatów do listy Top100. Kandydaci wybrani zostali przez grupę niezależnych partnerów The Best Chef, która składała się z profesjonalistów ze świata gastronomii. Począwszy od 25 lutego, przez sto dni, The Best Chef ogłaszał jednego kandydata dziennie, bez określonej kolejności, za pośrednictwem swoich mediów społecznościowych.

– W tym roku mamy bardzo zróżnicowaną i interesującą grupę szefów z całego świata. Grupa, która łączy doświadczone gwiazdy kulinarne z młodszym pokoleniem talentów, które na pewno zrobią ogromną karierę i wprowadzą zmiany w świecie fine dining w nadchodzących latach. Szukaliśmy grupy szefów kuchni, którzy mogą reprezentować teraźniejszość i przyszłość gastronomii na całym świecie i uważamy, że tych nowych stu kandydatów, w tym kilka wspaniałych talentów z kontynentu afrykańskiego, jest tego bardzo dobrym świadectwem. Ciężko pracujący, utalentowani, pełni pasji, kreatywni, świadomi społecznie, różnorodni ludzie, którzy mogą dawać przykład i mają dużą wiedzę do przekazania – mówi jeden z założycieli The Best Chef, Cristian Gadau.

Smak Amsterdamu
W stolicy Niderlandów tegoroczni uczestnicy będą mieli okazję podzielić się wiedzą ze swoimi kolegami i koleżankami z całego świata oraz poznać ich wspaniałe projekty, przebywając w jednym z najbardziej ekscytujących miast Europy, z niezwykłą sztuką, architekturą, smakami i historią.

– Głównym celem The Best Chef jest promowanie gastronomii oraz szefów kuchni. Amsterdam jest więc idealnym miejscem – tętniącym życiem i malowniczym miastem z bardzo bogatą kulturą, która z roku na rok zajmuje coraz więcej miejsca na międzynarodowej mapie kulinarnej. To również w Niderlandach, w szczególności w Amsterdamie, The Best Chef cieszy się ogromną popularnością. To właśnie w tym kraju mamy jedną z największych grup osób, które śledzą nasze działania w mediach społecznościowych – mówi Joanna Ślusarczyk, jedna z założycieli The Best Chef.

– W tym roku, oprócz Wielkiej Gali The Best Chef Awards, konferencji: Area Talks i Food Meets Science, planujemy masę innych aktywności, które przybliżą naszej niesamowitej grupie zaproszonych gości, Amsterdam i jego kulturę. Będzie to: pre-event,  gastronomiczna wycieczka rowerowa po mieście, która zabierze nas do różnych restauracji i pokaże to, co najlepsze w kuchni holenderskiej, a także wielkie wydarzenie-niespodzianka, które połączy szefów kuchni i sportowców – wyjaśnia Cristian Gadau.

Powrót do rzeczywistości

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Poprzednie edycje wydarzenia The Best Chef odbyły się w Warszawie w 2017 r., Mediolanie w 2018 r., w Barcelonie w 2019 r. Zeszłoroczne wydarzenie odbywało się natomiast w formie Virtual 2020. Slogan tegorocznego wydarzenia The Best Chef Awards 2021 to: Back to „Live”, Back to Reality.

– Ostatni rok nie zatrzymał nas. Przez cały ten czas ciężko pracowaliśmy, aby dostosować się do panujących warunków i zapewnić szefom kuchni i restauracjom na całym świecie platformę, dzięki której będą mogli pozostać cały czas w kontakcie oraz dzielić się informacjami, nowymi pomysłami między sobą jak i z opinią publiczną. W tym roku mamy ogromną nadzieję, że cała nasza społeczność będzie mogła ponownie spotkać się osobiście – kończy Joanna Ślusarczyk.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

Z początkiem tego roku MAKRO Polska przygotowało limitowaną edycję kalendarza w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Do udziału w projekcie zaproszono 30 czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej.

12 restauracji w finale Noble Night

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.

Mikser kulinarny - polska kuchnia od podszewki

Sieć hurtowni MAKRO Polska zorganizowała sześć spotkań z cyklu Mikser kulinarny dla przedstawicieli branży HoReCa, skupionych wokół prowadzonego przez firmę programu Polskie Skarby Kulinarne.

Znamy półfinalistów World Class Poland 2019

Po raz piąty ruszyła polska edycja prestiżowego konkursu barmańskiego World Class. O tytuł mistrza rodzimej sceny koktajlowej powalczy 30 najlepszych barmanów z dziewięciu miast.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Bocuse d’Or Europe 2020 za nami - relacja

Choć Jakub Kasprzak i Patryk Paczkowski nie awansowali do Wielkiego Finału Bocuse d’Or Europe 2020 w Lyonie, to ich występ podczas europejskiej selekcji w Tallinie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu, trzeba uznać za udany.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej