x

Restaurant Week z wyjątkowym konkursem. Do wygrania kolacja z Magdą Gessler

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    01.06.2021

Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki. Wszyscy goście festiwalu mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z Magdą Gessler, która odbędzie się w restauracji U Fukiera. Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Zasady konkursu są proste. Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska. Co ważne - aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu. Zwycięzcami będą trzej goście Festiwalu wraz z osobami towarzyszącymi, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe. Nagrodę będzie można zrealizować do 15 sierpnia 2021 roku.

Przeboje najlepszych restauracji
Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata.Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

Festiwal odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały swoje bestsellerowe menu. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już na RestaurantWeek.pl.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej