x

Cukiernia Karpicko w zielonogórskim Focus Mall

Kategoria: Miejsca    25.05.2021

Tradycyjne i awangardowe wypieki, artystyczne torty okolicznościowe oraz lody rzemieślnicze to tylko część asortymentu Cukierni Karpicko w Focus Mall w Zielonej Górze.

Cukiernia Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal Karpicko w Focus Mall łączy funkcjonalności cukierni oraz kawiarni. Wnętrze o powierzchni 125,5 m kw. zaaranżowano w jasnym, minimalistycznym stylu. Poza witrynami prezentującymi apetyczny asortyment cukierni, znajdują się tu także stoliki dla gości, a w sezonie letnim będzie funkcjonować kawiarniany ogródek.

Torty z cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Torty z cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Na odwiedzających czeka m.in. bogaty wybór ciast oraz tart pieczonych według tradycyjnych i autorskich przepisów, klasyczne rogale świętomarcińskie, delikatne makaroniki i desery, czy ręcznie robione tabliczki czekolady. Wiele elementów oferty jest odpowiedzią na smaki i oczekiwania klientów – w menu znajdują się także propozycje bez cukru, bez laktozy, wegańskie czy bezglutenowe.

– Wkładamy mnóstwo serca w produkcję naszych naturalnych wypieków. Dzięki obserwacji trendów cukierniczych stale doskonalimy i poszerzamy ofertę, by jak najlepiej trafiała w różnorodne gusta naszych klientów. Otwierając się na ich opinie, zyskujemy najlepszych doradców i ambasadorów – mówi Mariusz Raczkowiak, manager cukierni. – Focus Mall to znakomite miejsce do rozwoju biznesu, przyciągające miłośników wysokojakościowych produktów. Wierzymy, że podzielą oni naszą pasję do naturalnych słodkości – dodaje.

Oferta cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Poza wypiekami oferowanymi na miejscu, cukiernia Karpicko tworzy także spersonalizowane torty oraz drobne słodkości na imprezy okolicznościowe, w formie tzw. słodkich stołów czy upominków dla gości – zgodnie z dewizą, że wyjątkowe uroczystości, takie jak wesela, urodziny czy jubileusze, wymagają szczególnej oprawy.

– Karpicko to firma znana i lubiana przez mieszkańców Zielonej Góry, z wieloletnim doświadczeniem i unikatową ofertą. Torty z tej cukierni niejednokrotnie uświetniały także imprezy organizowane przez Focus Mall – mówi Marta Radziwoń, dyrektor centrum handlowego Focus Mall.
Umowa z centrum została zawarta na 5 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej