x

Cukiernia Karpicko w zielonogórskim Focus Mall

Kategoria: Miejsca    25.05.2021

Tradycyjne i awangardowe wypieki, artystyczne torty okolicznościowe oraz lody rzemieślnicze to tylko część asortymentu Cukierni Karpicko w Focus Mall w Zielonej Górze.

Cukiernia Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Cukiernia Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal Karpicko w Focus Mall łączy funkcjonalności cukierni oraz kawiarni. Wnętrze o powierzchni 125,5 m kw. zaaranżowano w jasnym, minimalistycznym stylu. Poza witrynami prezentującymi apetyczny asortyment cukierni, znajdują się tu także stoliki dla gości, a w sezonie letnim będzie funkcjonować kawiarniany ogródek.

Torty z cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Torty z cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Na odwiedzających czeka m.in. bogaty wybór ciast oraz tart pieczonych według tradycyjnych i autorskich przepisów, klasyczne rogale świętomarcińskie, delikatne makaroniki i desery, czy ręcznie robione tabliczki czekolady. Wiele elementów oferty jest odpowiedzią na smaki i oczekiwania klientów – w menu znajdują się także propozycje bez cukru, bez laktozy, wegańskie czy bezglutenowe.

– Wkładamy mnóstwo serca w produkcję naszych naturalnych wypieków. Dzięki obserwacji trendów cukierniczych stale doskonalimy i poszerzamy ofertę, by jak najlepiej trafiała w różnorodne gusta naszych klientów. Otwierając się na ich opinie, zyskujemy najlepszych doradców i ambasadorów – mówi Mariusz Raczkowiak, manager cukierni. – Focus Mall to znakomite miejsce do rozwoju biznesu, przyciągające miłośników wysokojakościowych produktów. Wierzymy, że podzielą oni naszą pasję do naturalnych słodkości – dodaje.

Oferta cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta cukierni Karpicko w Zielonej Górze. Zdjęcie: materiały prasowe
Poza wypiekami oferowanymi na miejscu, cukiernia Karpicko tworzy także spersonalizowane torty oraz drobne słodkości na imprezy okolicznościowe, w formie tzw. słodkich stołów czy upominków dla gości – zgodnie z dewizą, że wyjątkowe uroczystości, takie jak wesela, urodziny czy jubileusze, wymagają szczególnej oprawy.

– Karpicko to firma znana i lubiana przez mieszkańców Zielonej Góry, z wieloletnim doświadczeniem i unikatową ofertą. Torty z tej cukierni niejednokrotnie uświetniały także imprezy organizowane przez Focus Mall – mówi Marta Radziwoń, dyrektor centrum handlowego Focus Mall.
Umowa z centrum została zawarta na 5 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kiyrnicka by Saguła - połączenie nowoczesności z góralską tradycją w Kościelisku

Szefem kuchni jest Sławomir Saguła, który gotuje zawodowo i z zamiłowania, wyznając zasadę, że "kucharz to nie zawód tylko styl życia".

Pudu Pudu - pierwszy bar z... budyniem. Będą chętni?

Grupa Oetker uruchomiła pierwszy bar z... budyniem. Na razie takie rzeczy tylko w Ameryce, a konkretnie w Los Angeles. Firma planuje w tym roku otworzyć jeszcze dwa takie obiekty w Mieście Aniołów.

Koreanka Grill & Sushi - wkrótce w Browarach Warszawskich

W pierwszym kwartale tego roku, jeśli pozwolą na to obostrzenia epidemiologiczne, planowane jest otwarcie restauracji Koreanka Grill & Sushi w Browarach Warszawskich. Będzie serwować m.in, koreańskie dania z grilla i sashimi. Na miejscu czynne też będą delikatesy. Za projektem stoi Linh Nguyen.

Levant - nowa wirtualna restauracja wege z portfolio Sfinks Polska

Menu Levant - hummus & falafel obejmuje 20 roślinnych oraz bezmięsnych dań inspirowanych kuchnią Bliskiego Wschodu. To kolejna wirtualna marka Sfinksa, czyli koncept bez stacjonarnych lokali skupiający się na sprzedaży dań w dostawie i na wynos.

Smashny - w Warszawie rusza lokal ze smash burgerami

Smash burger stał się w ostatnich latach jednym z ulubionych streetfoodowych dań w USA. Nowe miejsca z tym rodzajem burgera są tam regularnie otwierane, a technikę jego przyrządzania wykorzystują również znane sieci, m.in. Shake Shack i In-N-Out. Jak to smakuje?

Fromażeria - Restauracja z Cheese Barem w Poznaniu

W Poznaniu przy ulicy Ratajczaka 27 otwiera się 15 sierpnia Fromażeria - Restauracja z Cheese Barem. Będzie obsługiwać gości od śniadania aż do późnych godzin wieczornych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej