x

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.05.2021

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
Inspiracją cyklu są legendarne koncerty odbywające się na scenach muzycznych Nowego Jorku, Londynu czy Paryża, w których uczestniczy wąskie grono gości. Mają one kameralny charakter zapewniający bezpośredni kontakt z artystą i jego muzyką.

Uczta muzyczna...
Pierwszą gwiazdą cyklu będzie Krzysztof Zalewski, którego koncert zaplanowano na 2 czerwca. Artysta podczas koncertu wykona wyjątkowe, przygotowane specjalne na ten wieczór aranżacje swoich utworów. Tego wieczoru odbędzie również koncert Orkiestry Kameralnej Progress pod dyrekcją Ireneusza Wojtczaka. Muzyka przeplatana będzie rozmowami prowadzonymi przez współorganizatorkę wydarzenia, dziennikarkę muzyczną, a zarazem gospodarza wieczoru Gabi Drzewiecką. Za produkcję całości odpowiedzialny jest trzeci współorganizator – agencja Live, znana m.in. z produkcji koncertów Męskie Granie.

– Na pierwszą edycję zaprosiliśmy Krzysztofa Zalewskiego, z którym od lat współpracujemy przy okazji Męskiego Grania. – mówi Arkadiusz Stolarski, właściciel agencji Live. To artysta o wielu talentach i jesteśmy bardzo ciekawi jak wybrzmią jego piosenki w zderzeniu z nowymi aranżacjami wykonanymi z orkiestrą kameralną. Na pewno nie zabraknie tego wieczoru kilku niespodzianek, próby trwają już od kwietnia.

… i uczta na talerzu
Do dyspozycji gości będą wszystkie trzy najwyższe piętra Olivii Star, w których zaplanowana jest zarówno część gastronomiczna (p.32), poprzedzająca koncert gwiazdy wieczoru, jak również poczęstunek po koncercie w restauracjach Arco by Paco Pérez, Treinta y Tres (p.33) oraz Vidokówka (p.32) na wysokości 140 metrów nad ziemią.

Lokale serwują unikalną kuchnię śródziemnomorską, przygotowywaną przez zespół jednego z najbardziej utytułowanych mistrzów kuchni fine dining, zdobywcy 5* przewodnika Michelin, Paco Péreza.
– To właśnie dania przygotowane przez niego będą dopełnieniem wieczoru, a znajdą się wśród nich selekcja kawiorów, świeże ostrygi i szampan – zapowiada Krzysztof Dembek z Olivia Star Top.

– Jedną z atrakcji wieczoru będzie też możliwość wstępu do nowej, wciąż przygotowywanej do otwarcia, przestrzeni Olivii Star – Olivia Garden, egzotycznego ogrodu, wypełnionego tysiącami roślin w klimacie tropikalnego chill out’u – mówi Rafał Marcyniuk z Olivia Star Top.

– Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby był to niezapomniany wieczór – zapewnia Gabi Drzewiecka, dziennikarka muzyczna. – Bilet to przepustka do niesamowitych doznań, które poruszą wszelkie zmysły. Jako częsty gość restauracji mogę zagwarantować, że kolacja będzie ucztą dla nawet najbardziej wymagających podniebień. Jako dziennikarka muzyczna gwarantuję, że Krzysztof Zalewski w akompaniamencie Orkiestry to doznanie, które u wielu wywoła ciarki na ciele, a u wszystkich pozostawi wspomnienia, których opowiadanie będzie zaczynało się od słów „Nie uwierzysz jak niesamowicie to brzmiało...”.  Do tego wszystkiego dodajemy zapierający dech w piersiach widok i mamy przepis na wieczór idealny. Przepis, w którym każdy ze składników mógłby z powodzeniem być daniem głównym. Ich połączenie tworzy doznaniowy fine dining – dodaje Gabi Drzewiecka.

Bilety są dostępne na platformie eBilet.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej