x

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.05.2021

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
Inspiracją cyklu są legendarne koncerty odbywające się na scenach muzycznych Nowego Jorku, Londynu czy Paryża, w których uczestniczy wąskie grono gości. Mają one kameralny charakter zapewniający bezpośredni kontakt z artystą i jego muzyką.

Uczta muzyczna...
Pierwszą gwiazdą cyklu będzie Krzysztof Zalewski, którego koncert zaplanowano na 2 czerwca. Artysta podczas koncertu wykona wyjątkowe, przygotowane specjalne na ten wieczór aranżacje swoich utworów. Tego wieczoru odbędzie również koncert Orkiestry Kameralnej Progress pod dyrekcją Ireneusza Wojtczaka. Muzyka przeplatana będzie rozmowami prowadzonymi przez współorganizatorkę wydarzenia, dziennikarkę muzyczną, a zarazem gospodarza wieczoru Gabi Drzewiecką. Za produkcję całości odpowiedzialny jest trzeci współorganizator – agencja Live, znana m.in. z produkcji koncertów Męskie Granie.

– Na pierwszą edycję zaprosiliśmy Krzysztofa Zalewskiego, z którym od lat współpracujemy przy okazji Męskiego Grania. – mówi Arkadiusz Stolarski, właściciel agencji Live. To artysta o wielu talentach i jesteśmy bardzo ciekawi jak wybrzmią jego piosenki w zderzeniu z nowymi aranżacjami wykonanymi z orkiestrą kameralną. Na pewno nie zabraknie tego wieczoru kilku niespodzianek, próby trwają już od kwietnia.

… i uczta na talerzu
Do dyspozycji gości będą wszystkie trzy najwyższe piętra Olivii Star, w których zaplanowana jest zarówno część gastronomiczna (p.32), poprzedzająca koncert gwiazdy wieczoru, jak również poczęstunek po koncercie w restauracjach Arco by Paco Pérez, Treinta y Tres (p.33) oraz Vidokówka (p.32) na wysokości 140 metrów nad ziemią.

Lokale serwują unikalną kuchnię śródziemnomorską, przygotowywaną przez zespół jednego z najbardziej utytułowanych mistrzów kuchni fine dining, zdobywcy 5* przewodnika Michelin, Paco Péreza.
– To właśnie dania przygotowane przez niego będą dopełnieniem wieczoru, a znajdą się wśród nich selekcja kawiorów, świeże ostrygi i szampan – zapowiada Krzysztof Dembek z Olivia Star Top.

– Jedną z atrakcji wieczoru będzie też możliwość wstępu do nowej, wciąż przygotowywanej do otwarcia, przestrzeni Olivii Star – Olivia Garden, egzotycznego ogrodu, wypełnionego tysiącami roślin w klimacie tropikalnego chill out’u – mówi Rafał Marcyniuk z Olivia Star Top.

– Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby był to niezapomniany wieczór – zapewnia Gabi Drzewiecka, dziennikarka muzyczna. – Bilet to przepustka do niesamowitych doznań, które poruszą wszelkie zmysły. Jako częsty gość restauracji mogę zagwarantować, że kolacja będzie ucztą dla nawet najbardziej wymagających podniebień. Jako dziennikarka muzyczna gwarantuję, że Krzysztof Zalewski w akompaniamencie Orkiestry to doznanie, które u wielu wywoła ciarki na ciele, a u wszystkich pozostawi wspomnienia, których opowiadanie będzie zaczynało się od słów „Nie uwierzysz jak niesamowicie to brzmiało...”.  Do tego wszystkiego dodajemy zapierający dech w piersiach widok i mamy przepis na wieczór idealny. Przepis, w którym każdy ze składników mógłby z powodzeniem być daniem głównym. Ich połączenie tworzy doznaniowy fine dining – dodaje Gabi Drzewiecka.

Bilety są dostępne na platformie eBilet.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej