x

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.05.2021

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
Inspiracją cyklu są legendarne koncerty odbywające się na scenach muzycznych Nowego Jorku, Londynu czy Paryża, w których uczestniczy wąskie grono gości. Mają one kameralny charakter zapewniający bezpośredni kontakt z artystą i jego muzyką.

Uczta muzyczna...
Pierwszą gwiazdą cyklu będzie Krzysztof Zalewski, którego koncert zaplanowano na 2 czerwca. Artysta podczas koncertu wykona wyjątkowe, przygotowane specjalne na ten wieczór aranżacje swoich utworów. Tego wieczoru odbędzie również koncert Orkiestry Kameralnej Progress pod dyrekcją Ireneusza Wojtczaka. Muzyka przeplatana będzie rozmowami prowadzonymi przez współorganizatorkę wydarzenia, dziennikarkę muzyczną, a zarazem gospodarza wieczoru Gabi Drzewiecką. Za produkcję całości odpowiedzialny jest trzeci współorganizator – agencja Live, znana m.in. z produkcji koncertów Męskie Granie.

– Na pierwszą edycję zaprosiliśmy Krzysztofa Zalewskiego, z którym od lat współpracujemy przy okazji Męskiego Grania. – mówi Arkadiusz Stolarski, właściciel agencji Live. To artysta o wielu talentach i jesteśmy bardzo ciekawi jak wybrzmią jego piosenki w zderzeniu z nowymi aranżacjami wykonanymi z orkiestrą kameralną. Na pewno nie zabraknie tego wieczoru kilku niespodzianek, próby trwają już od kwietnia.

… i uczta na talerzu
Do dyspozycji gości będą wszystkie trzy najwyższe piętra Olivii Star, w których zaplanowana jest zarówno część gastronomiczna (p.32), poprzedzająca koncert gwiazdy wieczoru, jak również poczęstunek po koncercie w restauracjach Arco by Paco Pérez, Treinta y Tres (p.33) oraz Vidokówka (p.32) na wysokości 140 metrów nad ziemią.

Lokale serwują unikalną kuchnię śródziemnomorską, przygotowywaną przez zespół jednego z najbardziej utytułowanych mistrzów kuchni fine dining, zdobywcy 5* przewodnika Michelin, Paco Péreza.
– To właśnie dania przygotowane przez niego będą dopełnieniem wieczoru, a znajdą się wśród nich selekcja kawiorów, świeże ostrygi i szampan – zapowiada Krzysztof Dembek z Olivia Star Top.

– Jedną z atrakcji wieczoru będzie też możliwość wstępu do nowej, wciąż przygotowywanej do otwarcia, przestrzeni Olivii Star – Olivia Garden, egzotycznego ogrodu, wypełnionego tysiącami roślin w klimacie tropikalnego chill out’u – mówi Rafał Marcyniuk z Olivia Star Top.

– Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby był to niezapomniany wieczór – zapewnia Gabi Drzewiecka, dziennikarka muzyczna. – Bilet to przepustka do niesamowitych doznań, które poruszą wszelkie zmysły. Jako częsty gość restauracji mogę zagwarantować, że kolacja będzie ucztą dla nawet najbardziej wymagających podniebień. Jako dziennikarka muzyczna gwarantuję, że Krzysztof Zalewski w akompaniamencie Orkiestry to doznanie, które u wielu wywoła ciarki na ciele, a u wszystkich pozostawi wspomnienia, których opowiadanie będzie zaczynało się od słów „Nie uwierzysz jak niesamowicie to brzmiało...”.  Do tego wszystkiego dodajemy zapierający dech w piersiach widok i mamy przepis na wieczór idealny. Przepis, w którym każdy ze składników mógłby z powodzeniem być daniem głównym. Ich połączenie tworzy doznaniowy fine dining – dodaje Gabi Drzewiecka.

Bilety są dostępne na platformie eBilet.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Gęsina na św. Marcina 2022 - XIV edycja slowfoodowej akcji

Tegoroczna edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina" potrwa od 11 do 27 listopada. Wybrane zostaną najlepsze restauracje w całej Polsce, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania na bazie gęsiny. Do udziału w akcji Slow Food Polska zaprosił w tym roku blisko 100 lokali.

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland. Projekt Akademii spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej