x

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.05.2021

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
34. piętro Olivii Star w Trójmieście. Autor zdjęć: Dawid Linkowski
Inspiracją cyklu są legendarne koncerty odbywające się na scenach muzycznych Nowego Jorku, Londynu czy Paryża, w których uczestniczy wąskie grono gości. Mają one kameralny charakter zapewniający bezpośredni kontakt z artystą i jego muzyką.

Uczta muzyczna...
Pierwszą gwiazdą cyklu będzie Krzysztof Zalewski, którego koncert zaplanowano na 2 czerwca. Artysta podczas koncertu wykona wyjątkowe, przygotowane specjalne na ten wieczór aranżacje swoich utworów. Tego wieczoru odbędzie również koncert Orkiestry Kameralnej Progress pod dyrekcją Ireneusza Wojtczaka. Muzyka przeplatana będzie rozmowami prowadzonymi przez współorganizatorkę wydarzenia, dziennikarkę muzyczną, a zarazem gospodarza wieczoru Gabi Drzewiecką. Za produkcję całości odpowiedzialny jest trzeci współorganizator – agencja Live, znana m.in. z produkcji koncertów Męskie Granie.

– Na pierwszą edycję zaprosiliśmy Krzysztofa Zalewskiego, z którym od lat współpracujemy przy okazji Męskiego Grania. – mówi Arkadiusz Stolarski, właściciel agencji Live. To artysta o wielu talentach i jesteśmy bardzo ciekawi jak wybrzmią jego piosenki w zderzeniu z nowymi aranżacjami wykonanymi z orkiestrą kameralną. Na pewno nie zabraknie tego wieczoru kilku niespodzianek, próby trwają już od kwietnia.

… i uczta na talerzu
Do dyspozycji gości będą wszystkie trzy najwyższe piętra Olivii Star, w których zaplanowana jest zarówno część gastronomiczna (p.32), poprzedzająca koncert gwiazdy wieczoru, jak również poczęstunek po koncercie w restauracjach Arco by Paco Pérez, Treinta y Tres (p.33) oraz Vidokówka (p.32) na wysokości 140 metrów nad ziemią.

Lokale serwują unikalną kuchnię śródziemnomorską, przygotowywaną przez zespół jednego z najbardziej utytułowanych mistrzów kuchni fine dining, zdobywcy 5* przewodnika Michelin, Paco Péreza.
– To właśnie dania przygotowane przez niego będą dopełnieniem wieczoru, a znajdą się wśród nich selekcja kawiorów, świeże ostrygi i szampan – zapowiada Krzysztof Dembek z Olivia Star Top.

– Jedną z atrakcji wieczoru będzie też możliwość wstępu do nowej, wciąż przygotowywanej do otwarcia, przestrzeni Olivii Star – Olivia Garden, egzotycznego ogrodu, wypełnionego tysiącami roślin w klimacie tropikalnego chill out’u – mówi Rafał Marcyniuk z Olivia Star Top.

– Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby był to niezapomniany wieczór – zapewnia Gabi Drzewiecka, dziennikarka muzyczna. – Bilet to przepustka do niesamowitych doznań, które poruszą wszelkie zmysły. Jako częsty gość restauracji mogę zagwarantować, że kolacja będzie ucztą dla nawet najbardziej wymagających podniebień. Jako dziennikarka muzyczna gwarantuję, że Krzysztof Zalewski w akompaniamencie Orkiestry to doznanie, które u wielu wywoła ciarki na ciele, a u wszystkich pozostawi wspomnienia, których opowiadanie będzie zaczynało się od słów „Nie uwierzysz jak niesamowicie to brzmiało...”.  Do tego wszystkiego dodajemy zapierający dech w piersiach widok i mamy przepis na wieczór idealny. Przepis, w którym każdy ze składników mógłby z powodzeniem być daniem głównym. Ich połączenie tworzy doznaniowy fine dining – dodaje Gabi Drzewiecka.

Bilety są dostępne na platformie eBilet.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Święto whisky ponownie w Warszawie

Whisky Live Warsaw odbędzie się w 13-14 października w Sangate Hotel Airport. Festiwal to okazja poznania szerokiego spektrum kolorów, bukietów i smaków whisky. Dla fanów dobrego jedzenia nie zabraknie licznych atrakcji kulinarnych.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Kolacja charytatywna dla Asi

Na początku czerwca Asia uległa strasznemu, kuriozalnemu wypadkowi. W trakcie próby spektaklu ze studentami pękła szpada, ostrze odskoczyło i wbiło się prosto w skroń Asi. Od tego czasu jest w śpiączce. W tej chwili przebywa w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Krakowie.

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

MIĘDZYNARODOWY SUKCES POLSKIEJ RESTAURACJI

Stołeczna restauracja Atelier Amaro znalazła się na niedawno ogłoszonej liście The Diners Club 50 Best Discovery Series. Obecność w tym prestiżowym zestawieniu to pierwszy krok do listy głównej The World’s 50 Best Restaurants.

MŁODE TALENTY

6 kwietnia 2017 r. odbył się finał X konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent. W tegorocznej edycji po raz drugi w historii konkursu na najwyższym stopniu podium stanęła kobieta.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej