x

Taste Film Festival - filmy i kolacje

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.07.2021

Taste Film Festival potrwa do 26 sierpnia - planowane są jeszcze dwa pokazy filmowe! W programie wartościowe artystycznie i trudne do obejrzenia gdzie indziej produkcje, dyskusje z twórcami i bohaterami fabuł oraz inspirowane nimi kolacje degustacyjne.

Taste Film Festival odbywa się dzięki połączeniu działań restauracji Bistro Taste z Concordią Design, Fundacją Vox Artis oraz miastem Poznań. Każda odsłona zakłada dwa warianty:
SEANS I: biletowany, dla około 80 osób odbywać będzie się we wnętrzach Concordia Design około 18:30. Po nim szefowie kuchni oraz sommelierzy przygotują w Concordia Taste degustacyjną kolację wraz pairingiem win.
SEANS II: w ramach otwartego kina plenerowego odbywać będzie się na Przystani przed Concordia Taste około 21.30. Po nim nastąpią dyskusje i rozmowy.

CO NAS JESZCZE CZEKA NA FESTIWALU?
29 lipca | Królewska Uczta
„Kucharz Pałacowy”, reż. Bartosz Dziamski
Odkrywanie kulinarnej tożsamości Polski dzięki głównemu bohaterowi, szefowi kuchni Willa Intrata w warszawskim Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.

„Alain Ducasse – kuchenne wyzwania”, reż. Gilles de Maistre
Próba zgłębienia fenomenu Alaina Ducasse’a – niezwykle pozytywnego człowieka, który buduje szkoły kulinarne i przesuwa granice własnego rzemiosła ku nowym, nieznanym horyzontom.
Eksperci: Maciej Nowicki, Jarosław Dumanowski, Adam Adamczak. Prowadzący: Jakub Gutek. Pairing: Artur Marcula.

26 sierpnia | Historyczne Co Nieco
„Powrót Do Korzeni I-III” – pokaz trzech filmów
Cykl rozgrywający się w Ojcowskim Parku Narodowym w Jaskini Łabajowej, Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach i Muzeum Archeologicznego w Biskupinie. Pozwala odkryć dawne smaki i podstawowe kulinarne techniki i narzędzia.
Eksperci: Rafał Niewiarowski, Adam Chrząstowski, Tomasz Deker, Adam Adamczak, Ernest Jagodziński, Patryk Dziamski, Sergiusz Hieronimczak, Rafał Bernatowicz. Prowadzący: Maciej Nowak. Pairing: Piotr Pietras.

Informacje i bilety na stronie: sklep.concordiataste.pl

Magazyn „Food Service” i portal OuiChef.pl są patronami medialnymi festiwalu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej