x

Warszawski Nocny Market powraca, wspierając gastronomię

Kategoria: Miejsca    18.05.2021

Stęskniliście się za Nocnym Marketem, czyli street foodowym targiem na starych peronach Dworca Głównego w Warszawie? Nowy, 6. już sezon rozpoczyna się tam już 21 maja! W tym roku organizatorzy chcą wesprzeć nowe koncepty gastronomiczne, które z powodu pandemii nie mogły rozwinąć kulinarnych skrzydeł

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak co roku Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekają wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Wszystko to pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii, lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie z powodu pandemii. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania, a także regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.

Wystawcy to m.in.: Włoski Strajk, Smoke BBQ, Masitta Korea Food, Makrell, Bao Dao, El Camino, Melted, Polska Kiełbasa Szymon Czerwiński, Słoiki Warszawskie, Dim Sum Factory, Churros & More, Bangkok Soi, PHO2, Pogromcy Meatów, Bydło i Powidło, Yako Tako, Deseo czy Burgazje Bao Burger.

Magazyn „Food Service” i portal Ouichef.pl są patronami medialnymi Nocnego Marketu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BioBazar wraca do Fabryki Norblina

BioBazar rusza na nowo w swojej macierzystej lokalizacji przy ulicy Żelaznej - zrewitalizowanej Fabryce Norblina. Start w sobotę 18 września. A niebawem także otworzy się tam także autorski BistroBar z Michałem Toczyłowskim jako szefem kuchni.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

10. restauracja MAX Premium Burgers otwiera się dla gości

MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce. Dziesiąty lokal szwedzkiej marki burgerowej ruszył 25 sierpnia w Babicach Nowych pod Warszawą.

Już czynne Crowne Plaza Warsaw - The HUB i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB

W nowoczesnym budynku The Warsaw HUB przy Rondzie Daszyńskiego czynne są już dwa hotele - Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw. Pierwsza marka debiutuje w Polsce.

Stacja Food Hall w Gdańsku-Wrzeszczu

Najbardziej wyczekiwana gastro miejscówka na Pomorzu i jednocześnie największy food hall w Trójmieście 1 lipca oficjalnie otworzyła się we Wrzeszczu.

Browary Warszawskie poszerzają się o kolejne lokale gastronomiczne

Browary Warszawskie - nowa przestrzeń na warszawskiej Woli - z tygodnia na tydzień wypełniają się smacznymi konceptami. W czerwcu zaczęły tam działać restauracja Munja i Sobremesa Tapas Bar. W lipcu szykują się kolejne gastronomiczne premiery. Lato na Woli zapowiada się gorąco!

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej