x

Warszawski Nocny Market powraca, wspierając gastronomię

Kategoria: Miejsca    18.05.2021

Stęskniliście się za Nocnym Marketem, czyli street foodowym targiem na starych peronach Dworca Głównego w Warszawie? Nowy, 6. już sezon rozpoczyna się tam już 21 maja! W tym roku organizatorzy chcą wesprzeć nowe koncepty gastronomiczne, które z powodu pandemii nie mogły rozwinąć kulinarnych skrzydeł

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak co roku Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekają wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Wszystko to pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii, lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie z powodu pandemii. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania, a także regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.

Wystawcy to m.in.: Włoski Strajk, Smoke BBQ, Masitta Korea Food, Makrell, Bao Dao, El Camino, Melted, Polska Kiełbasa Szymon Czerwiński, Słoiki Warszawskie, Dim Sum Factory, Churros & More, Bangkok Soi, PHO2, Pogromcy Meatów, Bydło i Powidło, Yako Tako, Deseo czy Burgazje Bao Burger.

Magazyn „Food Service” i portal Ouichef.pl są patronami medialnymi Nocnego Marketu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej