x

Warszawski Nocny Market powraca, wspierając gastronomię

Kategoria: Miejsca    18.05.2021

Stęskniliście się za Nocnym Marketem, czyli street foodowym targiem na starych peronach Dworca Głównego w Warszawie? Nowy, 6. już sezon rozpoczyna się tam już 21 maja! W tym roku organizatorzy chcą wesprzeć nowe koncepty gastronomiczne, które z powodu pandemii nie mogły rozwinąć kulinarnych skrzydeł

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak co roku Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekają wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Wszystko to pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii, lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie z powodu pandemii. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania, a także regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.

Wystawcy to m.in.: Włoski Strajk, Smoke BBQ, Masitta Korea Food, Makrell, Bao Dao, El Camino, Melted, Polska Kiełbasa Szymon Czerwiński, Słoiki Warszawskie, Dim Sum Factory, Churros & More, Bangkok Soi, PHO2, Pogromcy Meatów, Bydło i Powidło, Yako Tako, Deseo czy Burgazje Bao Burger.

Magazyn „Food Service” i portal Ouichef.pl są patronami medialnymi Nocnego Marketu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawskie Centrum Praskie Koneser

Usytuowane na terenie odrestaurowanej XIX-wiecznej fabryki wódek Centrum Praskie Koneser staje się kulinarnym zagłębiem. Działa tu obecnie 15 restauracji, kawiarni i barów, a niebawem będzie ich 20.

Etno Cafe otwiera lokal w Browarach Warszawskich

Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.

Zimne Dranie, czyli tatar na 8 sposobów w warszawskiej Elektrowni Powiśle

W industrialnej przestrzeni warszawskiej Elektrowni Powiśle, obok kilkunastu innych konceptów, powstał jeden zasługujący na szczególną uwagę. To Zimne Dranie - działające od czerwca tego roku bistro deli specjalizujące się w tatarach.

GRAMY W TĘ SAMĄ GRĘ

Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.

Kultowe bistro Charlotte świętuje 10. urodziny

Pół miliona kaw, ponad 300 tysięcy croissantów i 400 tysięcy śniadań rocznie - tak w liczbach można podsumować sukces sieci Charlotte. Bistro działa już w 6 lokalach w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu. Wszystko zaczęło się 10 lat temu od Placu Zbawiciela.

Longway Cocktail & Vodka Bar

W połowie sierpnia powstał w Katowicach pierwszy na Śląsku cocktail & vodka bar Longway. Twórcami miejsce są trzej barmani - Witold Pietranik, Marek Muszer i Jakub Leduchowski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej