x

Włoskie mąki Petra - do pizzy najwyższej jakości

Kategoria: Produkty    18.05.2021

Bidfood Farutex wprowadził do oferty mąki dla profesjonalistów od Petra Molino Quaglia - włoskiej firmy, która od czterech pokoleń specjalizuje się w produkcji mąki do pizzy.

Fot. materiały prasowe
Fot. materiały prasowe
Petra Molino Quaglia bazuje na doświadczeniu, pasji i najnowocześniejszych technologiach. Aby wyprodukować mąkę najwyższej jakości, kontrolę ziarna zaczyna już na etapie jego wzrostu – w końcu dla dojrzewającego zboża ogromne znaczenie mają warunki klimatyczne. Petra każdego roku dokonuje selekcji najlepszych ziaren, które są dokładnie skanowane przez sortownik optyczny jeszcze przed procesem mielenia, by do mąki nie trafiły te uszkodzone lub zanieczyszczone. Na wstępnym etapie kontroluje się również granulometrię ziarna, co pozwala ocenić, jak zachowa się mąka podczas obróbki. W ofercie Bidfood Farutex znajdziesz 8 rodzajów mąk w 12,5-kilogramowych opakowaniach, z których przygotujesz pizzę neapolitańską, rzymską czy nowoczesną. 

Farutex Sp. z o.o.
ul. Gorzowska 4
65-127 Zielona Góra
kontakt@farutex.pl, www.bidfood.pl 

Autor tekstu: Redakcja Foodservice

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej