"ŚLEDZIE BAŁTYCKIE. NATURALNIE”, GIENO MIENTKIEWICZ I ANDRZEJ SZYLAR, WYD. KOŁOBRZESKA GRUPA PRODUCENTÓW RYB SP. Z O.O. 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 4/2021 nr 204.
Otto von Bismarck podobno mawiał, że gdyby śledzie były droższe i nie było ich tak dużo, ceniono by je tak samo jak kawior czy homary. I coś w tym jest - wciąż nie dostrzegamy wartości i potencjału tej ryby.
"ŚLEDZIE BAŁTYCKIE. NATURALNIE”, GIENO MIENTKIEWICZ I ANDRZEJ SZYLAR, WYD. KOŁOBRZESKA GRUPA PRODUCENTÓW RYB SP. Z O.O. 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 4/2021 nr 204.
Nie ma idealnych wypieków bez świetnej mąki, a tej bez odpowiednich ziaren i dobrego młyna.
Peter Serpico przez wiele lat gotował z Davidem Changiem, twórcą Momofuku, prowadził też własną restaurację w Filadelfii.
"Najbardziej kontrowersyjny, nieidący na kompromisy" to epitety dobrze charakteryzujące Joshuę Weissmana, autora "Kuchni bezwzględnej", który jest bezkompromisowy w kwestii jakości składników i przygotowania dań od podstaw, bez używania półproduktów.
"TikTok to coś więcej niż tylko rozrywka. To też narzędzie, które buduje kolejne pokolenie smakoszy" - uważa znany kucharz Gordon Ramsay, który wraz ze swą córką Tilly napisał przedmowę do książki "Tak gotuje TikTok". Zgromadzono w niej gorące trendy kulinarne z tej popularnej platformy.
Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.
Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.