x

Odliczanie czasu do otwarcia gastronomii - przed warszawską Halą Koszyki

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    11.05.2021

Przed Halą Koszyki w centrum Warszawy stanął zegar odmierzający czas do otwarcia polskiej gastronomi. Odliczanie potrwa do północy z piątku na sobotę, kiedy to po trwającym ponad pół roku zamknięciu restauracje otworzą swoje ogródki.

Hala Koszyki. Zdjęcie:materiały prasowe
Hala Koszyki. Zdjęcie:materiały prasowe
Już od soboty, 15 maja, restauratorzy i wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia będą mogli wreszcie odetchnąć – tego dnia w całej Polsce otworzą się ogródki restauracyjne. Nie inaczej będzie w Hali Koszyki. Swoje specjały będą oferować restauracje Sobremesa, Ćma czy Port Royal, a o drinki i napoje zatroszczy się kultowy Bar Koszyki. Menu zacznie być serwowane już minutę po północy!

– 15 maja to dzień wyczekiwany nie tylko przez całą branżę gastronomiczną, ale również przez nas wszystkich, tak bardzo spragnionych możliwości wyjścia z domu, spotkania się z bliskimi na mieście przy wspólnym stoliku w ulubionej restauracji, barze czy kawiarni. Otwarcie ogródków to również wspaniała wiadomość dla restauratorów Hali Koszyki i ich pracowników. Już teraz widać wśród wszystkich ekip nową energię i optymizm na myśl o gościach, którzy nas odwiedzą. To dlatego postanowiliśmy ten wielki moment uczcić, a że Koszyki zawsze słynęły z nieszablonowych pomysłów, to i tym razem chcieliśmy pozytywnie zaskoczyć. Serdecznie zapraszamy przed Halę Koszyki w piątek o godz. 23.45, gdzie na gości będzie czekać nie tylko wspaniała atmosfera, ale również niezwykła iluminacja, która rozbłyśnie na fasadzie budynku. O północy bar i restauracje zaczną serwować to, co najlepsze, a my będziemy mogli zacząć się bawić tej nocy dobrze i odpowiedzialnie – mówi Piotr Krowicki, retail marketing manager w Globalworth Poland.

Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Najlepsze restauracje w Polsce według gości Restaurant Week

Znamy już wyniki największego w kraju Plebiscytu Gości Restaurant Week. Ponad 90 tysięcy uczestników Festiwalu, który zakończył się 27 czerwca, miało szansę ocenić dania, obsługę i atmosferę w blisko 350 restauracjach w kraju.

Robert Wojnarowski stworzył przepisy gotowych dań To Be Foodie

Koncept restauracyjnych dań gotowych To Be Foodie debiutuje właśnie w polskich sklepach sieci Lidl. Przepisy na nie stworzył Robert Wojnarowski, wieloletni szef kuchni restauracji No31, aktualnie kierujący zespołem warszawskiej Mokolove.

CZWARTA EDYCJA FINE DINING WEEK

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

MAKRO Polska wobec sytuacji epidemiologicznej

Kompleksowe wyposażenie placówek w środki dezynfekujące, prowadzenie kampanii informacyjnej nt. bezpieczeństwa i higieny, zwiększenie częstotliwości dezynfekcji wózków zakupowych - te i inne działania podejmuje MAKRO Polska w celu zminimalizowania ryzyka rozprzestrzeniania się koronawirusa.

Monin Cup 2017 - znamy zwycięzców

Gala Monin Cup Junior Poland 2017 odbyła się 7 grudnia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej. Pierwsze miejsce zajęła uczennica z Bielska-Białej - Aleksandra Binkowska.

XI Europejski Festiwal Smaku w Lublinie

Tegoroczna edycja festiwalu wpisana jest w oficjalny program obchodów 450 rocznicy podpisania Unii Lubelskiej. Impreza potrwa od 2 do 8 września.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej