x

Transgourmet i Selgros Cash & Carry inaugurują RESTART 2.0

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    05.05.2021

RESTART 2.0 to kolejna edycja programu wszechstronnego wsparcia dla gastronomii Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Obejmuje m. in. ofertę rabatową dopasowaną do potrzeb każdego biznesu, wsparcie marketingowe oraz merytoryczne, a także praktyczne szkolenia.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe
Program RESTART 2.0 został przygotowany specjalnie dla restauratorów i przedsiębiorców z branży HoReCa i jest dopasowany do ich indywidualnych potrzeb w aktualnych czasach. Zawiera m. in.: ofertę rabatową, wsparcie marketingowe i merytoryczne czy praktyczne szkolenia.

– W trudnej sytuacji, w jakiej znalazła się branża gastronomiczna, czujemy się odpowiedzialni za biznesy naszych klientów. Wierzymy, że wsparcie i pełna zrozumienia współpraca na partnerskich zasadach będą miały wpływ na ożywienie rynku HoReCa. W odpowiedzi na potrzeby branży przygotowaliśmy program RESTART 2.0, którego zeszłoroczna edycja spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem. RESTART 2.0 jest uszyty na miarę aktualnych potrzeb przedsiębiorców z branży HoReCa i obejmuje wszechstronne wsparcie począwszy od pakietu rabatów po działania marketingowe czy wsparcie merytoryczne – komentuje Marcin Dera, dyrektor sprzedaży ds. gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

Jedną z form wsparcia merytorycznego jest cykl szkoleń odbywających się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet organizowanych we współpracy z ekspertami z Akademii Leona Koźmińskiego. Najnowsze szkolenie, które zostało udostępnione na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego składa się z części teoretycznej i praktycznej.

Bartosz Peter, ekspert kulinarny Instytutu Transgourmet mówi w nim o tym, jak świadomie przygotowywać dania z wykorzystaniem całego produktu. „Na tapecie” znalazł się drób i street foodowe dania bazujące na kurczaku. Peter pokazał także, jak modyfikować wysokość food costu i marży danej potrawy i elastycznie pracować z tymi wskaźnikami.

Drugą część szkolenia poprowadził Stanisław Magdij. Wykładowca Akademii Leona Koźmińskiego przedstawił m. in. rynek tzw. „wynosów” w Polsce w czasach pandemii koronawirusa oraz opowiedział o koncepcji dark kitchen, czyli wirtualnych restauracji nastawionych wyłącznie na realizację zamówień na wynos.

– Rozporządzenia covidowe nie dały restauratorom zbyt wielu możliwości, ograniczając działalność do sprzedaży na wynos, co sprawiło, iż wszyscy zaczęli podejmować próby zdobycia jak największej części tego rynku. Wykorzystanie nowych technologii oraz optymalizacja kosztów jakie daje wirtualna restauracja jest jednym ze sposobów na przetrwanie i rozwój biznesu gastronomicznego – mówi Stanisław Magdij, wykładowca Akademii Leona Koźmińskiego.   

Cykl szkoleń w organizowanych przez Instytut Kulinarny Transgourmet we współpracy z Akademią Leona Koźmińskiego ma na celu wymianę wiedzy i wsparcie merytoryczne przedsiębiorców z branży HoReCa. Pierwsze szkolenie odbyło się we wrześniu 2020 roku. Tematyka obejmuje aktualne zagadnienia takie jak: zarządzanie procesem zakupów, elementy HR w gastronomii czy zarządzanie kosztami oraz praktyczne wskazówki i rozwiązania dotyczące modyfikacji menu pod kątem oferty na wynos czy pracą z food costem poszczególnych pozycji. Cieszące się dużym zainteresowaniem szkolenia dostępne są za darmo, na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

RESTAURANT WEEK NAGRODZIŁ NAJLEPSZE RESTAURACJE

25 listopada w Warszawie odbyła się wielka gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

XI EDYCJA PRESTIŻOWEGO KONKURSU WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Trwa rekrutacja do pierwszego etapu konkursu. Uroczysty finał już 13 października br. w Warszawie. Iwański, Filipkiewicz, Budzik, Stężalski - to finaliści poprzednich edycji konkursu. Profesjonalne losy uczestników konkursu wskazują, że to trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Podsumowanie Restaurant Week

Jubileuszowa, 10. edycja Restaurant Week odbyła się w dniach 20-31 października w 13 polskich miastach pod hasłem "Okazja do świętowania".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej