

Charlie Food & Friends w katowickim Supersamie


Katowicki Supersam dołączył do grona sześciu lokalizacji w Polsce, w których serwowana będzie kuchnia z restauracji Charlie Food & Friends. Restauracja zaoferuje świeże posiłki na wagę będące połączeniem kuchni polskiej, europejskiej i światowej.
- Jak w każdej restauracji Charlie Food & Friends, w Katowicach także postawimy na rodzinną i przyjacielską atmosferę, domowy charakter dań oraz naturalność i prostotę kompozycji. Jednolita cena za 100 gram za wszystkie produkty upraszcza podjęcie decyzji. Dania są świeżo przygotowywane na miejscu i na bieżąco podawane na bufecie, więc goście dokładnie widzą co wybierają. A jest z czego wybierać! Stawiamy na wygodę i duży wybór. Od 11 lat rozwijamy sieć restauracji. Cieszę się, że teraz nadszedł czas na nasze rodzinne miasto! - mówi Marek Rogala, założyciel i CEO Charlie Food & Friends.
Główni akcjonariusze grupy kapitałowej Food & Friends Polska, do której należy marka Charlie Food & Friends, pochodzą z Katowic. Punkty należące do spółki rozlokowane są zaś od Gdańska po Ostravę i od Zielonej Góry po Kraków.
Zobacz także

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.
Inne kategorie
Podcasty


Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

