x

Kongres Gastronomika

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    23.04.2021

Odbywający się cyklicznie w hiszpańskim San Sebastian kongres Gastronomika powróci z 23. edycją w formie stacjonarnej oraz online. Potrwa od 4 do 6 października br.

Wydarzenia kongresu będzie można śledzić z dowolnego miejsca na świecie za pośrednictwem platformy cyfrowej, którą przygotowali organizatorzy. Prelegenci na nowo odkryją kulinarną rzeczywistość Francji i zaproponują dialog między kuchnią francuską i hiszpańską. Najbardziej przełomowe koncepcje, wschodzący nowi szefowie kuchni i wielkie postacie z obu krajów – tego możemy się spodziewać podczas 23. edycji Gastronomiki.

Kongres połączy prezentacje z udziałem publiczności zgromadzonej na miejscu z wydarzeniami transmitowanymi z restauracji z całego świata za pośrednictwem internetu. W centrum kongresowym Kursaal w San Sebastian po raz kolejny stanie strefa wystawiennicza, w której firmy będą mogły zaprezentować swoje produkty i nawiązać kontakty biznesowe.

To nie pierwszy raz, gdy organizatorzy San Sebastián Gastronomika sięgają po narzędzia online jako uzupełnienie wydarzeń kongresowych. Edycja 2020 zgromadziła, dzięki transmisji przez internet, ponad 23 tys. osób ze 108 krajów świata. Efektem wspólnych spotkań, dyskusji i warsztatów było ponad 50 godzin zarejestrowanych materiałów. Tegoroczna edycja po raz kolejny ma zbliżyć ze sobą szefów kuchni, przedstawicieli branży i gości z całego świata.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

SMAKKi GASTROTARGI

SMAKKi GASTROTARGI odbędą się 23-25 marca 2023 roku w Centrum EXPO XXI w Warszawie. Poza ofertą innowacyjnych produktów i rozwiązań dla gastronomii odwiedzający otrzymają solidną porcję praktycznej wiedzy, która pomoże odnaleźć się w trudnych okolicznościach biznesowych.

Taste The Wine - polska kolacja degustacyjna w Concordia Taste

Winiarskie perełki z trzech polskich winnic będą główną atrakcją Taste The Wine - polskiej kolacji degustacyjnej, która 24 listopada odbędzie się w poznańskiej restauracji Concordia Taste. W programie także aukcja charytatywna dzieł sztuki na… butelkach i fotografii z winobrania.

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO®

Ponad 250 wystawców zaprezentuje produkty, sprzęt i rozwiązania niezbędne w restauracji czy hotelu podczas targów HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO®, które odbędą się 16-18 listopada w EXPO Kraków.

Monin Cup Poland 2022 - piąta edycja barmańskiego konkursu

Finał 5 edycji Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Poland 2022 odbędzie się 17 października w lokalu NINE's Restaurant & Sport Bar w Warszawie.

Whisky Live Warsaw 2022

Festiwal Whisky Live Warsaw powraca! 28 i 29 października na gości imprezy czekać będą wyjątkowe sesje degustacyjne masterclass oraz rekordowa liczba wystawców.

Next Day Studio 2022

Magazyny "Food Service", "Media Marketing Polska" oraz "Handel" łączą siły w kolejnej edycji projektu Next Day Studio. Od 2 listopada, w każdą listopadową środę będziemy poruszać tematy ważne z punktu widzenia pracowników i właścicieli gastronomii.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej