x

Kongres Gastronomika

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    23.04.2021

Odbywający się cyklicznie w hiszpańskim San Sebastian kongres Gastronomika powróci z 23. edycją w formie stacjonarnej oraz online. Potrwa od 4 do 6 października br.

Wydarzenia kongresu będzie można śledzić z dowolnego miejsca na świecie za pośrednictwem platformy cyfrowej, którą przygotowali organizatorzy. Prelegenci na nowo odkryją kulinarną rzeczywistość Francji i zaproponują dialog między kuchnią francuską i hiszpańską. Najbardziej przełomowe koncepcje, wschodzący nowi szefowie kuchni i wielkie postacie z obu krajów – tego możemy się spodziewać podczas 23. edycji Gastronomiki.

Kongres połączy prezentacje z udziałem publiczności zgromadzonej na miejscu z wydarzeniami transmitowanymi z restauracji z całego świata za pośrednictwem internetu. W centrum kongresowym Kursaal w San Sebastian po raz kolejny stanie strefa wystawiennicza, w której firmy będą mogły zaprezentować swoje produkty i nawiązać kontakty biznesowe.

To nie pierwszy raz, gdy organizatorzy San Sebastián Gastronomika sięgają po narzędzia online jako uzupełnienie wydarzeń kongresowych. Edycja 2020 zgromadziła, dzięki transmisji przez internet, ponad 23 tys. osób ze 108 krajów świata. Efektem wspólnych spotkań, dyskusji i warsztatów było ponad 50 godzin zarejestrowanych materiałów. Tegoroczna edycja po raz kolejny ma zbliżyć ze sobą szefów kuchni, przedstawicieli branży i gości z całego świata.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Gala Żółtego Przewodnika po raz piąty

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. Tym razem gospodarzem gali będzie Gdańsk.

Ameryka od kuchni

To nazwa nowego projektu promującego produkty spożywcze z USA. Jego prezentacja nastąpi 9 października br. na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI.

World Class Cocktail Festival

Ruszyły rezerwacje na drugą edycję World Class Cocktail Festival, który potrwa od 5 do 16 czerwca. To największe w Polsce święto kultury koktajlowej, promujące krajową scenę barmańską.

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

Jedenasta edycja Slow Weekendu w Warszawie

Już 18 i 19 maja odbędzie się 11. Slow Weekend, impreza gromadząca w jednym miejscu polskich twórców #slow. Tegoroczna edycja zapowiada się wyjątkowo - po raz pierwszy targom towarzyszyć będzie muzyczny festiwal ulicy.

Plant-Powered Perspectives 2020

Roślinne alternatywy mięsa i nabiału ponownie będą w centrum uwagi - 8 i 9 października odbędzie się trzecia edycja konferencji Plant-Powered Perspectives 2020. Tym razem w formacie online.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej