x

Kongres Gastronomika

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    23.04.2021

Odbywający się cyklicznie w hiszpańskim San Sebastian kongres Gastronomika powróci z 23. edycją w formie stacjonarnej oraz online. Potrwa od 4 do 6 października br.

Wydarzenia kongresu będzie można śledzić z dowolnego miejsca na świecie za pośrednictwem platformy cyfrowej, którą przygotowali organizatorzy. Prelegenci na nowo odkryją kulinarną rzeczywistość Francji i zaproponują dialog między kuchnią francuską i hiszpańską. Najbardziej przełomowe koncepcje, wschodzący nowi szefowie kuchni i wielkie postacie z obu krajów – tego możemy się spodziewać podczas 23. edycji Gastronomiki.

Kongres połączy prezentacje z udziałem publiczności zgromadzonej na miejscu z wydarzeniami transmitowanymi z restauracji z całego świata za pośrednictwem internetu. W centrum kongresowym Kursaal w San Sebastian po raz kolejny stanie strefa wystawiennicza, w której firmy będą mogły zaprezentować swoje produkty i nawiązać kontakty biznesowe.

To nie pierwszy raz, gdy organizatorzy San Sebastián Gastronomika sięgają po narzędzia online jako uzupełnienie wydarzeń kongresowych. Edycja 2020 zgromadziła, dzięki transmisji przez internet, ponad 23 tys. osób ze 108 krajów świata. Efektem wspólnych spotkań, dyskusji i warsztatów było ponad 50 godzin zarejestrowanych materiałów. Tegoroczna edycja po raz kolejny ma zbliżyć ze sobą szefów kuchni, przedstawicieli branży i gości z całego świata.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rational na Giełdzie Gastronomicznej Klimatex

Firma Rational będzie gościć na tegorocznej Giełdzie Gastronomicznej Klimatex. Od 30 marca do 1 kwietnia odwiedzający stoisko firmy będą mogli m.in. lepiej oznać urządzenia iCombi Pro i iVario Pro.

Gelato Festival World Masters Challenge w Łodzi

28 marca w siedzibie firmy Primulator Polska w Łodzi odbędzie się Gelato Festival World Masters Challenge - impreza, podczas której 15 rzemieślników zajmujących się na co dzień produkcją lodów powalczy o miejsce w krajowym finale w 2025 roku.

Festiwal syryjski w Stacji Food Hall

23 marca w gdańskiej Stacji Food Hall rusza Festiwal syryjski. Podczas wydarzenia spróbować będzie można potraw oraz koktajli inspirowanych kuchnią bliskowschodnią.

Prezentacja "Wines of Argentina" - po raz pierwszy w Warszawie

Po raz pierwszy w Polsce odbędzie się prezentacja win organizowana przez Wines of Argentina. Imprezę zaplanowano na 15 marca w Muzeum POLIN w Warszawie.

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego

10 marca br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbędzie się 1. Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego. Celem konkursu jest przede wszystkim zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa.

Riesling, Pinot & Co. - degustacja stolikowa win niemieckich

Niemiecki Instytut Wina zaprasza do bezpłatnego udziału w Riesling, Pinot & Co. - największej stolikowej degustacji niemieckich win. Podczas imprezy, która odbędzie się 14 kwietnia w Warszawie, swoją ofertę zaprezentuje blisko 30 niemieckich producentów i polskich importerów.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej