Zrzeszenie Branżowe Win z Alzacji przenosi odbywające się cyklicznie targi do sieci. Po raz pierwszy wystawcy i goście targów spotkają się w przestrzeni wirtualnej, by wspólnie dyskutować o winie, ale także by degustować wybrane przez siebie marki.
Każdy ze 100 wystawców zaprezentuje cztery wina. Wcześniej odwiedzający otrzymają wybrane pakiety degustacyjne składające się z win rozlanych i zabutelkowanych w alzackich winnicach. W wyborze win pomoże specjalna platforma, dzięki której możliwe będzie szczegółowe sprecyzowanie preferencji opartych na takich parametrach jak kolor, zawartość cukru, a nawet praktyki danej winnicy związane z ochroną środowiska.
W zależności od indywidualnych potrzeb uczestnicy targów mogą zarejestrować się za pośrednictwem strony www.millesimes-alsace.com i zamówić darmowo jedną z dwóch opcji: pięć pakietów (cztery wybrane zestawy plus jeden zestaw niespodzianka, łącznie 20 win) lub dziesieć pakietów (osiem wybranych zestawów i dwa zestawy niespodzianki, łącznie 40 win).
W trakcie trwania targów będzie okazja, by porozmawiać z producentami na temat poszczególnych szczepów winogron, regionów uprawy oraz samych win. Dyskusje odbywać się będą za pośrednictwem czatu i będą dostępne także dla osób, które nie zamówią pakietu. Zamówienia na pakiety degustacyjne można składać do 2 maja.


Targi Millésimes Alsace


Cykliczne targi winne Millésimes Alsace zostaną zorganizowane za pośrednictwem internetu i potrwają trzy dni - od 6 do 9 czerwca br. Uczestnicy będą mogli jednak spróbować wybranych win.
Zobacz także

Films for Food Festival w Warszawie

Pierwsza edycja festiwalu najciekawszych filmów dokumentalnych o jedzeniu z ostatnich lat odbędzie się w stolicy w ostatni weekend czerwca. W programie cztery polskie premiery kinowe.

Wielkopolski Kucharz Roku 2022

Po dwuletniej pandemicznej przerwie wystartuje VII edycja konkursu kulinarnego Wielkopolski Kucharz Roku im. Rafała Jelewskiego. Odbędzie się 8 czerwca w malowniczym majątku Ostoja Chobienice k. Zbąszyna.

Jedz Pij Warszawo

Festiwal kulinarny Jedz Pij Warszawo poświęcony najnowszym światowym trendom kulinarnym oraz konwenansom związanym z przygotowaniem i serwowaniem potraw odbędzie się 25 i 26 stycznia w Pałacu Kultury i Nauki.

Targi HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO

Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską odbędzie się 3-5 listopada.

Gala Żółtego Przewodnika po raz piąty

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. Tym razem gospodarzem gali będzie Gdańsk.

Festiwal Rumu, Cocktaili i Kultury Karaibskiej

Po raz pierwszy w Polsce organizowany jest Festiwal Rum Fest Wwa - 13-14 września w Warszawie.
Inne kategorie
Podcasty


Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

