x

Frentzza - Pizza & Friends oraz Meet & Fit w Pruszkowie

Kategoria: Miejsca    22.04.2021

Dwie marki restauracyjne "Frentzza - Pizza & Friends" oraz "Meet & Fit - Slow Food" rozpoczęły działalność pod jednym dachem w Pruszkowie.

Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Obie marki są w portfolio firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”. Pruszkowski lokal powstał w formacie hybrydowym, czyli pod jednym dachem funkcjonują dwie restauracje – w jednej części wnętrza dominują elementy wystroju charakterystyczne dla Meet & Fit, a w drugiej dla Frentzza. Lokal znajduje się przy ul. Ołówkowej 1D, ma powierzchnię 90 m2 i jest w stanie pomieścić 25 gości na sali konsumpcyjnej oraz 25 osób na zaplanowanym ogródku letnim. Nastawiony jest zarówno na obsługę gości na miejscu, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie można zjeść klasyczną pizzę z tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu jej roślinnych opcji. Wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Dodawana jest do niego autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw.

Firma „7 Street Łukasz Błażejewski” ma w planach na najbliższe tygodnie otwarcie również hybrydowego lokalu „Frentzza – Pizza & Friends” z  „Meet & Fit – Slow Food” w Sierpcu oraz dwóch lokali „Frentzza – Pizza & Friends” w Warszawie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mitsuro Restaurants w Starym Browarze

Klub muzyczny premium, restauracja sushi z pierwszym w Polsce menu w stylu robatayaki oraz steakhouse pod szyldem Whiskey in the Jar.

Plato - bezpretensjonalna restauracja na warszawskim Wilanowie

Nową bezpretensjonalną restaurację otworzył w Warszawie Krzysztof Janiszewski - jeden ze współwłaścicieli wyróżnionego gwiazdką Michelin Senses.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Salve Pasta - nowy makaronowy koncept twórców Mąki i Wody

Salve Pasta oferuje ręcznie robione makarony z prostymi dodatkami i sosem. To kolejny pomysł twórców warszawskiej Mąki i Wody na jedzenie dostepne tylko w dowozie.

WHITEONE

WhiteOne to otwarta w kwietniu tego roku restauracja ulokowana w centrum Warszawy, na tyłach popularnej ulicy Koszykowej. Właścicielem i szefem kuchni jest Paweł Chomentowski, znany z sopockiego Bulaja, w którym pracował 9 lat i z którym zdobył dwie nagrody podczas Wine & Food Noble Night w 2015 r.

Kufle i Widelce

Kufle i Widelce to lokal w Krakowie, którego motto brzmi: "Gotujemy do piwa, pijemy do jedzenia." Jest pierwszym miejscem w Krakowie, które łączy piwa rzemieślnicze z jedzeniem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej