x

Frentzza - Pizza & Friends oraz Meet & Fit w Pruszkowie

Kategoria: Miejsca    22.04.2021

Dwie marki restauracyjne "Frentzza - Pizza & Friends" oraz "Meet & Fit - Slow Food" rozpoczęły działalność pod jednym dachem w Pruszkowie.

Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Obie marki są w portfolio firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”. Pruszkowski lokal powstał w formacie hybrydowym, czyli pod jednym dachem funkcjonują dwie restauracje – w jednej części wnętrza dominują elementy wystroju charakterystyczne dla Meet & Fit, a w drugiej dla Frentzza. Lokal znajduje się przy ul. Ołówkowej 1D, ma powierzchnię 90 m2 i jest w stanie pomieścić 25 gości na sali konsumpcyjnej oraz 25 osób na zaplanowanym ogródku letnim. Nastawiony jest zarówno na obsługę gości na miejscu, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie można zjeść klasyczną pizzę z tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu jej roślinnych opcji. Wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Dodawana jest do niego autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw.

Firma „7 Street Łukasz Błażejewski” ma w planach na najbliższe tygodnie otwarcie również hybrydowego lokalu „Frentzza – Pizza & Friends” z  „Meet & Fit – Slow Food” w Sierpcu oraz dwóch lokali „Frentzza – Pizza & Friends” w Warszawie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej