x

Frentzza - Pizza & Friends oraz Meet & Fit w Pruszkowie

Kategoria: Miejsca    22.04.2021

Dwie marki restauracyjne "Frentzza - Pizza & Friends" oraz "Meet & Fit - Slow Food" rozpoczęły działalność pod jednym dachem w Pruszkowie.

Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Frentzza – Pizza & Friends w Pruszkowie. Zdjęcie: materiały prasowe
Obie marki są w portfolio firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”. Pruszkowski lokal powstał w formacie hybrydowym, czyli pod jednym dachem funkcjonują dwie restauracje – w jednej części wnętrza dominują elementy wystroju charakterystyczne dla Meet & Fit, a w drugiej dla Frentzza. Lokal znajduje się przy ul. Ołówkowej 1D, ma powierzchnię 90 m2 i jest w stanie pomieścić 25 gości na sali konsumpcyjnej oraz 25 osób na zaplanowanym ogródku letnim. Nastawiony jest zarówno na obsługę gości na miejscu, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie można zjeść klasyczną pizzę z tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu jej roślinnych opcji. Wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Dodawana jest do niego autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw.

Firma „7 Street Łukasz Błażejewski” ma w planach na najbliższe tygodnie otwarcie również hybrydowego lokalu „Frentzza – Pizza & Friends” z  „Meet & Fit – Slow Food” w Sierpcu oraz dwóch lokali „Frentzza – Pizza & Friends” w Warszawie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej