

Nowe innowacyjne mydła Tork


Tork wprowadza na rynek dwa nowe mydła. Wysokiej jakości produkty, dostępne w postaci pianki lub płynu, zostały przebadane dermatologicznie i są opatrzone certyfikatem EU Ecolabel. Ich skład opracowano z myślą nie tylko o skuteczności działania, ale też ochronie skóry.
Wraz z rosnącym zapotrzebowaniem na skuteczne rozwiązania higieniczne, rośnie też zainteresowanie klientów produktami ekologicznymi. Tork opracował więc swoją nową ofertę tak, by nie tylko pomagać spełniać nowe wytyczne dotyczące czystości, ale też zadbać o środowisko. Nowe mydła pozwalają zmniejszyć zużywanie wody i liczbę generowanych odpadów.
– Chcemy pomóc firmom rozwijać się w sposób zrównoważony. Dbanie firmy o środowisko może mieć pozytywny wpływ zarówno na pracowników, jak i klientów – mówi Wojciech Nizio, regional brand activation manager, Tork.
99% składników produktu Tork czyste mydło w piance do rąk ma naturalne pochodzenie, a 7 z 9 jest pochodzenia roślinnego. Mydło łatwo ulega biodegradacji, a jego formuła nie stwarza zagrożenia dla organizmów żyjących w środowisku wodnym. Jednocześnie zapewnia – przy użyciu tej samej ilości produktu - skuteczność równą innym produktom Tork. Tork czyste mydło w pianie do rąk łatwo się pieni i spłukuje, zapewniając podczas mycia rąk o 35% mniejsze zużycie wody.
Dłonie kucharzy i personelu kuchni narażone są na częsty kontakt z drażniącymi substancjami oraz niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Nowe Tork mydło w płynie do rąk neutralizujące zapachy - przeznaczone dla osób pracujących w gastronomii dobrze usuwa zapachy żywności, np. ryb i czosnku. Produkt jest delikatny dla dłoni nawet przy częstym używaniu, nie powoduje uszkodzeń skóry ani podrażnień.
Zobacz także

OneDayMore rozszerza portfolio roślinnych alternatyw mięsa

OneDayMore, polski producent musli, owsianek i granoli w tubach, dynamicznie rozwija portfolio produktowe, w tym ofertę alternatyw mięsa. Marka właśnie rozpoczęła sprzedaż roślinnych pulpecików z koperkiem oraz kiełbasek śniadaniowych o łagodnym smaku.

Przewodnik Akademii Czekolady - oferta deserów na wynos

Akademia Czekolady startuje z serią sześciu przewodników "Gastronomia Przyszłości" na tematy, z którymi branża gastronomiczna zderzy się w najbliższych latach. Pierwszy poradnik dotyczy oferty deserów na wynos.

Kawowe nowości od Saskiej

Saska to wyjątkowe trunki dla tych, którzy cenią jakość i tradycję oraz wyjątkowe połączenia smakowe. Jest on wynikiem wieloletniego doświadczenia mistrzów gorzelnictwa.

Nowa linia produktów w ofercie Aj Food - wołowina wolno gotowana

Wołowina wolno gotowana w sosie własnym to doskonały smak mięsa wołowego przygotowanego przy użyciu minimalnych ilości przypraw.

Roślinne ryby od Novish już w Polsce

Przedstawiamy 100% roślinne, wegańskie alternatywy dla najpopularniejszych rybnych dań.

Pitne nowości bez laktozy od marki Łaciate

W bezlaktozowej ofercie produktów SM Mlekpol pojawiły się dwa nowe smaki jogurtów pitnych pod marką Łaciate. To doskonałe rozwiązanie dla osób z nietolerancją tego mlecznego cukru.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

