x

Robert Makłowicz firmuje gotowe dania w dyskontach

Kategoria: Ludzie    13.04.2021

Makłowicz Menu to linia produktów premium wyprodukowana według receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza. Nie zawierają konserwantów, glutenu i zagęstników, a także są odpowiednie dla wegan.

Robert Makłowicz. Zdjęcie: Michał Radwański
Robert Makłowicz. Zdjęcie: Michał Radwański
Na półkach sieci Lidl pojawiały się sosy i dania gotowe od znanego i cenionego autorytetu kulinarnego, Roberta Makłowicza. Dostępne są trzy rodzaje sosów inspirowanych kuchniami świata: do spaghetti (480 g), ostry meksykański (500 g) oraz azjatycki słodko-kwaśny(500 g). Każdy w cenie 6,99 zł.
Oprócz sosów od 19 kwietnia do sprzedaży trafią także dania gotowe do podgrzania Makłowicz Menu: tajskie czerwone curry z kurczakiem i ryżem (11,99 zł / 500 g) oraz marokański kurczak z kaszą bulgur (11,99 zł / 500 g), które klienci będą mogli znaleźć w strefie chłodniczej.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe

Autor tekstu: Katarzyna Pierzchała

Zobacz także

Justyna Adamczyk: "Przyjdzie czas na rankingi. Na razie dzielimy się wsparciem"!

Nie będzie Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska w 2020 i 2021 roku. Co zamiast? Z redaktorką naczelną przewodnika Justyną Adamczyk rozmawiamy o kondycji polskiej gastronomii, wspieraniu jej w czasach kryzysu i perspektywach na przyszłość.

Paweł Buck: Design to tylko część przepisu na sukces

Prowadzone przez niego Buck Studio specjalizuje się w projektowaniu lokali gastronomicznych. Ma na koncie takie designerskie perełki jak warszawski Opasły Tom czy obsypany nagrodami projekt wrocławskiej cukierni Nanan. O kreowaniu przestrzeni w gastronomii opowiada nam Paweł Buck.

Ranking The 100 Chefs 2018

To jedyny na świecie ranking szefów kuchni skonstruowany wyłącznie przez nich samych.

ODESZŁA LEGENDA

Z ogromnym bólem informujemy o śmierci Paula Bocuse'a. 20 stycznia br. w wieku 91 lat zmarł Paul Bocuse, wybitny francuski szef kuchni, zaliczany do pionierów nowej kuchni francuskiej (nouvelle cuisine).

Josean Alija

Wiedział, że chce być kucharzem już jako dziecko, dlatego w wieku 14 lat zdecydował się na naukę w Leioa School of Restaurant Management.

Justyna Adamczyk - żółta eminencja

Od debiutu Gault & Millau na polskim rynku wkrótce miną 3 lata. Inspektorzy ocenili setki restauracji, ale sami również znaleźli się na celowniku części branży gastronomicznej. Justyna Adamczyk, redaktor naczelna żółtego przewodnika w rozmowie z "Food Service" konfrontuje się z krytyką.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej