x

Robert Makłowicz firmuje gotowe dania w dyskontach

Kategoria: Ludzie    13.04.2021

Makłowicz Menu to linia produktów premium wyprodukowana według receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza. Nie zawierają konserwantów, glutenu i zagęstników, a także są odpowiednie dla wegan.

Robert Makłowicz. Zdjęcie: Michał Radwański
Robert Makłowicz. Zdjęcie: Michał Radwański
Na półkach sieci Lidl pojawiały się sosy i dania gotowe od znanego i cenionego autorytetu kulinarnego, Roberta Makłowicza. Dostępne są trzy rodzaje sosów inspirowanych kuchniami świata: do spaghetti (480 g), ostry meksykański (500 g) oraz azjatycki słodko-kwaśny(500 g). Każdy w cenie 6,99 zł.
Oprócz sosów od 19 kwietnia do sprzedaży trafią także dania gotowe do podgrzania Makłowicz Menu: tajskie czerwone curry z kurczakiem i ryżem (11,99 zł / 500 g) oraz marokański kurczak z kaszą bulgur (11,99 zł / 500 g), które klienci będą mogli znaleźć w strefie chłodniczej.

Grafika: materiały prasowe
Grafika: materiały prasowe

Autor tekstu: Katarzyna Pierzchała

Zobacz także

Przemysław Klima: to nie koniec moich ambicji

Z Przemysławem Klimą, szefem kuchni restauracji Bottiglieria 1881, rozmawiamy o jego drodze do wyróżnienia oraz planach na przyszłość w dniu, w którym dowiedział się, że po wielu latach kariery gastronomicznej dostał upragnioną gwiazdkę.

Tomasz Deker z tytułem Prix Au Chef Pâtissier 2020!

The International Academy of Gastronomy przyznało wyróżnienia pięciu najlepszym cukiernikom w Europie. Tytuł Prix Au Chef Pâtissier 2020 otrzymał Tomasz Deker. Gratulujemy!

Agata Krzykowska nowym dyrektorem generalnym Batidy. Będą zmiany

Nową dyrektor generalną Batidy została Agata Krzykowska. Odpowiada za wszystkie procesy w spółce, zarówno w cateringu, sprzedaży online przez e-sklep oraz sieci butików.

Przedstawiamy laureatów VII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Gotuj lokalnie"

Konkursu jest zwieńczeniem kolejnej edycji warsztatów kulinarnych realizowanych w szkołach gastronomicznych.

Paweł Buck: Design to tylko część przepisu na sukces

Prowadzone przez niego Buck Studio specjalizuje się w projektowaniu lokali gastronomicznych. Ma na koncie takie designerskie perełki jak warszawski Opasły Tom czy obsypany nagrodami projekt wrocławskiej cukierni Nanan. O kreowaniu przestrzeni w gastronomii opowiada nam Paweł Buck.

POCZUĆ MIERZĘCIN

Dawid Łagowski - szef kuchni. Piotr Stopczyński - enolog. Razem tworzą markę Pałacu Mierzęcin, odrestaurowanego kompleksu wypoczynkowego w województwie lubuskim. Na styku ich współpracy powstaje to, o czym marzy wielu - idealne połączenie lokalnego jedzenia z winnym terroir.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej