x

Mikroliście od Baziółki

Kategoria: Produkty    29.03.2021

Niezależnie od diety, stylu życia czy preferowanych smaków zielenina na talerzu to podstawa! Mikroliście to jednak coś więcej niż tradycyjny kawałek sałaty na kanapce.

Fot. materiały prasowe
Fot. materiały prasowe
Wyhodowane zostały w trosce o jak najwyższą zawartość związków czynnych biologicznie. Ich niewielki rozmiar sprawia, że esencja smaku i zdrowia skumulowana została w trakcie wzrostu w małych cząstkach roślin. Są tym samym bogactwem mikroelementów i witamin. Mają soczysty i wyjątkowo wyrazisty smak oraz głęboki aromat. Poza tym mikroliście od Baziółki cechują się intensywnymi, naturalnymi barwami. Radosna zieleń groszku czy tajemniczy fiolet rzodkiewki udekorują każdą potrawę. Osoby, które lubią posmak orzechów, mogą skorzystać ze słonecznika, zaś jarmuż w sercowatym kształcie zaskoczy swoją łagodną nutą słodyczy. Smaczne i wolne od pestycydów małe rośliny sprawdzą się nie tylko na kanapkach i w towarzystwie past. Mogą też wypełnić mieszanki sałat z warzywami, zupy krem czy ozdobić dania grillowane lub smażone, a nawet pizzę. Mikroliście to sposób na zastąpienie suszonych przypraw świeżymi i pachnącymi. 

www.baziolka.pl 

 

Autor tekstu: Redakcja Foodservice

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej