x

Rosolove ­- twórcy Grupy Warszawa produkują buliony

Kategoria: Twój biznes - wiedza    23.03.2021

Marka Rosolove to pieć gotowych do użycia, naturalnych bulionów, które mają być alternatywą dla kostek rosołowych i warzywnych. Kreuja ją twórcy Grupa Warszawa, którzy już myślą o ekspansji swojego produktu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Norbert Redkie i Hubert Karsz, twórcy Grupy Warszawa, stworzyli linię gotowych bulionów w pięciu wariantach. Do wybranych sklepów trafiły: barszcz czerwony, buliony drobiowy, wołowy, warzywny i rybny. Wszystkie powstają z naturalnych składników i w zamierzeniu twórców mają ułatwić konsumentom pracę w kuchni oraz codzienne gotowanie.

– W przepisach nawet największych gwiazd kulinarnych najczęściej pojawia się stwierdzenie „dolej gotowy bulion”. Niestety, u nas na rynku takiego produktu nie było, trzeba było wspierać się paskudnymi kostkami, czy inną chemią, która nie ma wiele wspólnego z bulionem – wyjaśnia Norbert Redkie.

Buliony można zamówić przez stronę www.Rosolove.pl lub kupić w wybranych warzywniakach oraz działającej w Warszawie i okolicy sieci Frisco.pl, choć jak podkreśla współtwórca projektu, liczba miejsc, w których dostępne będą produkty ma się powiększać.

– Mam nadzieje, że będziemy mogli zwiększyć produkcję, bo zapotrzebowanie będzie na tyle duże, że uruchomimy osobną kuchnię.  Chcemy, żeby Rosolove było dostępne w całej Polsce. Wymaga to jednak czasu i stworzenia linii produkcyjnej, które sprosta takim wymaganiom. Wszystko, mam nadzieję, przed nami – mówi Norbert Redkie.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Zwiększ produktywność swojej restauracji

Zastanawiasz się, jak zwiększyć sprzedaż lub poprawić wskaźnik rentowności? Potrzebujesz motywacji do działania w tych zakresach? Nie wiesz, od czego zacząć? Zapraszam do lektury.

Browar Za Miastem zapowiada: własny browar i kampania crowdfundingowa

Browar Za Miastem, który od trzech lat warzy piwa rzemieślnicze, we wrześniu rozpocznie budowę własnego browaru i już teraz zapowiada kampanię crowdfundingową. Do udziału w tym projekcie zaprasza crowdinvestorów, którzy cenią branżę piw kraftowych.

Przybywa kurczakowych konceptów! Smażony kurczak lekiem na pandemię?

Na całym świecie, także w Polsce, przybywa miejsc serwujących dania ze smażonego kurczaka na wynos. Własne warianty udek, skrzydełek i piersi przygotowują znane restauracje, także te fine diningowe. A chętnych do ich zamawiania nie brakuje - sprzedaż napędza pandemia.

Droższe posiłki w restauracjach. Rosną koszty - rosną ceny

Podwyżki cen w gastronomii są nieuniknione. Wbrew temu, co mogłoby się wydawać, ich przyczyną nie jest chęć szybkiego odrobienia strat przez dotkniętych lockdownami restauratorów. Drożyznę napędzają: inflacja, nowe podatki i oczekiwania finansowe pracowników. A to dopiero początek problemów...

Bary stacjonarne i mobilne

Mimo specyficznej sytuacji na świecie nie brakuje chętnych do inwestowanie w lokale gastronomiczne, w tym bary. Jak zawsze podczas przygotowań do sezonu letniego uwaga restauratorów i organizatorów eventów skupia się także na barach mobilnych.

Myśl globalnie, dyskutuj lokalnie

Najpilniejsze problemy świata kulinariów - im poświęcona była pierwsza konferencja European Food Summit, zorganizowana w marcu w Lublanie. Wspólnym mianownikiem większości wystąpień było hasło zrównoważonego rozwoju gastronomii.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej