x

MAX Premium Burgers otwiera jedenasty lokal. Tym razem we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci. Jedenasty lokal w Polsce i drugi we Wrocławiu ruszył 23 marca.

Max Burger we Wroclavii. Zdjęcie: materiały prasowe
Max Burger we Wroclavii. Zdjęcie: materiały prasowe
MAX Premium Burgers działa na polskim rynku od września 2017 r. Szwedzka marka rozpoczęła rozwój w Polsce, otwierając pierwszy lokal we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej. Wkrótce dołączyły do niego obiekty w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu i na Śląsku. Teraz firma otwiera drugą  dziesiątkę, ponownie zaczynając od Wrocławia.

Nowy lokal jest zlokalizowany w centrum handlowym Wroclavia z wejściem bezpośrednio z ul. Suchej. Wystrój wnętrza ma stonowany skandynawski charakter. Kolorystycznie dominują szarości oraz naturalne drewno. Na sali jadalnej jest 20 miejsc siedzących. Ogródek na zewnątrz to dodatkowych kilka miejsc.

Goście mogą składać zamówienie u kasjera lub skorzystać z jednej z 5 kas samoobsługowych. Oferta drugiego obiektu MAX we Wrocławiu zostanie też udostępniona w najbliższych dniach w większości aplikacji świadczących usługi dostawy (Uber Eats, Glovo, pyszne.pl. glodny.pl, Wolt)

– Wrocław był pierwszym polskim miastem, do którego zawitał MAX Premium Burgers. Cieszymy się, że otwieramy tu już drugi lokal. Wroclavia to kluczowe miejsce na handlowej mapie stolicy Dolnego Śląska. Jesteśmy blisko głównego wejścia do centrum i dworca PKS, przy ruchliwej ulicy, naprzeciwko dworca PKP. Kiedy skończą się obostrzenia pandemiczne i wokół ponownie zaroi się od pieszych, lokal ten mimo niewielkiej powierzchni z pewnością pokaże duży potencjał. Jesteśmy o tym przekonani – mówi Jerzy Jakubiak, Country Manager Poland w MAX Premium Burgers.

Restauracja MAX Premium Burgers we Wroclavii będzie otwarta przez cały tydzień w godzinach 9:00 – 22:00.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Pisarz Szczepan Twardoch stworzył kartę koktajli dla baru Lane’s w Warszawie

W stołecznym gin barze Lane’s w Hotelu Bristol można spotkać bohaterów powieści Szczepana Twardocha - zagościli tam Pokora, Ljubow, Widuch i Baronessa. Wszystko za sprawą autorskiej karty koktajli Lane’s by Szczepan Twardoch, którą pisarz współtworzył z szefem baru Arnoldem Skibą.

Kopenhaska Noma przestanie istnieć? "Bycie restauracją już nas nie definiuje"

Noma - najbardziej znana duńska restauracja i jedna z najlepszych na świecie - ogłosiła, że kończy działalność w dotychczasowej formule. Co dalej? W 2025 roku stanie się "gigantycznym laboratorium" pod szyldem Noma 3.0.

Piekarnia Dickery w kolejnym mieście. Gofry w kształcie penisa i waginy dostępne także w Katowicach

W Katowicach zadebiutowała piekarnia Dickery, która oferuje gofry w kształcie męskich i żeńskich narządów płciowych. To już kolejne miasto, w którym te kontrowersyjne wypieki są dostępne. Na otwarciu były tłumy.

McDonald's rośnie: ma już w Polsce ponad 500 lokali!

W 2022 r. McDonald's otworzył łącznie 30 restauracji, w tym 19 zarządzanych przez franczyzobiorców. Miniony rok przyniósł też otwarcie jubileuszowej 500. restauracji, która znajduje się w Wyszkowie. - Nie zwalniamy tempa. Przed nami kolejne otwarcia - zapowiada sieć.

Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie

Krakowskie muzeum Fabryka Wódki otwarto w zabytkowym budynku po wybudowanej w latach 30. Wytwórni Wódek nr 11, późniejszej Destylarni Polmos. Trudno o lepszą lokalizację - te mury pamiętają wieloletnią pracę ludzi i urządzeń nad produkcją oraz rozlewem alkoholi kojarzonych do dziś.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej