x

Włoska restauracja Semolino w warszawskim Atrium Centrum

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

Stołeczna sieć włoskich restauracji Semolino wkracza do biurowca Atrium Centrum w Alei Jana Pawła II. Otwarcie planowane jest na lato tego roku. Lokal zajmie powierzchnię 400 m kw, a latem uruchomiony zostanie przy nim ogródek.

Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sieć Semolino karmi warszawiaków od 5 lat, pod tym szyldem działają obecnie trzy lokale. Ich właścicielem, a jednocześnie szefem kuchni jest Massimiliano Boscaro, który przez lata doskonalił swój kulinarny styl. W swych restauracjach serwują dania z różnych regionów Włoch bazujące na najwyższej jakości składnikach. To m. in. szeroki wybór pizzy i past z mąki semolino oraz antipasti.
W lokalach obowiązuje krótka dzienna karta, ponadto każdy gość może skomponować swój własny posiłek. Dodatkowym atutem są niebanalne wnętrza, utrzymane w loftowym designie oraz otwarta na salę kuchnia.

– Kuchnia włoska pozostaje jedną z najpopularniejszych wśród Polaków, dlatego cieszymy się, że lubiany i doceniany koncept otworzy swój kolejny lokal w Atrium Centrum. Jesteśmy przekonani, że restauracja połączy doskonałą lokalizację biurowca z wielkomiejskim stylem i doskonałą kuchnią, dzięki czemu Semolino stanie się ulubionym miejscem spotkań nie tylko wśród naszych najemców – mówi Milena Wasilewska, Director of Retail Leasing w CPIPG Polska.

Firma ta jest właścicielem  nieruchomości komercyjnych w Czechach, Berlinie i regionie Europy Środkowo-Wschodniej i podpisała właśnie umowę najmu z właścicielem Semolino na otwarcie lokalu w Atrium Centrum.  Położony w Alei Jana Pawła II biurowiec dysponuje 14 500 mkw. powierzchni klasy A. Na 7 piętrach mieszczą się biura, a w przeszklonym eleganckim atrium zlokalizowane zostały punkty handlowo-usługowe.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny

Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.

Już wkrótce rusza Muzeum Wódki

Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.

Gdzie zjeść na Mazurach? Pięć najlepszych restauracji (nie tylko dla żeglarzy)

Wybieracie się w rejs szlakiem Wielkich Jezior Mazurskich? A może zamiast żagli wolicie zwiedzać lądowe atrakcje? Tak czy inaczej, musicie gdzieś zjeść. A my wam podpowiemy, gdzie najpyszniej karmią! Oto subiektywny wybór pięciu najlepszych restauracji na Mazurach.

Blue Cactus w nowej odsłonie w Fabryce Norblina

Jedna z najbardziej rozpoznawalnych warszawskich restauracji - Blue Cactus - wkrótce powróci na stołeczną mapę gastronomiczną. Lokal o powierzchni niemal 450 m kw. ma będzie się mieścił w Fabryce Norblina na warszawskiej Woli.

Restauracja Belvedere z nowym szefem kreatywnym Łukaszem Guzińskim

Ponowne otwarcie warszawskiej restauracji Belvedere po lockdownie przyniosło zmiany. Nowy szef kreatywny Łukasz Guziński w swym autorskim, letnim menu stawia akcent na ryby i owoce morza.

Targi Between kitchen & dining room - II edycja

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki, w Warszawie odbędzie się druga edycja BETWEEN kitchen & dining room. Jest to nowy cykl targów, na których prezentują się firmy i marki związane z kuchnią oraz jadalnią, m.in.: ceramika, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne, meble oraz artykuły spożywcze.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej