x

Włoska restauracja Semolino w warszawskim Atrium Centrum

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

Stołeczna sieć włoskich restauracji Semolino wkracza do biurowca Atrium Centrum w Alei Jana Pawła II. Otwarcie planowane jest na lato tego roku. Lokal zajmie powierzchnię 400 m kw, a latem uruchomiony zostanie przy nim ogródek.

Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sieć Semolino karmi warszawiaków od 5 lat, pod tym szyldem działają obecnie trzy lokale. Ich właścicielem, a jednocześnie szefem kuchni jest Massimiliano Boscaro, który przez lata doskonalił swój kulinarny styl. W swych restauracjach serwują dania z różnych regionów Włoch bazujące na najwyższej jakości składnikach. To m. in. szeroki wybór pizzy i past z mąki semolino oraz antipasti.
W lokalach obowiązuje krótka dzienna karta, ponadto każdy gość może skomponować swój własny posiłek. Dodatkowym atutem są niebanalne wnętrza, utrzymane w loftowym designie oraz otwarta na salę kuchnia.

– Kuchnia włoska pozostaje jedną z najpopularniejszych wśród Polaków, dlatego cieszymy się, że lubiany i doceniany koncept otworzy swój kolejny lokal w Atrium Centrum. Jesteśmy przekonani, że restauracja połączy doskonałą lokalizację biurowca z wielkomiejskim stylem i doskonałą kuchnią, dzięki czemu Semolino stanie się ulubionym miejscem spotkań nie tylko wśród naszych najemców – mówi Milena Wasilewska, Director of Retail Leasing w CPIPG Polska.

Firma ta jest właścicielem  nieruchomości komercyjnych w Czechach, Berlinie i regionie Europy Środkowo-Wschodniej i podpisała właśnie umowę najmu z właścicielem Semolino na otwarcie lokalu w Atrium Centrum.  Położony w Alei Jana Pawła II biurowiec dysponuje 14 500 mkw. powierzchni klasy A. Na 7 piętrach mieszczą się biura, a w przeszklonym eleganckim atrium zlokalizowane zostały punkty handlowo-usługowe.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Selavi przy warszawskiej Zachęcie - lunch za dnia, dzikość nocą

Selavi ulokowało się w zabytkowej, monumentalnej kamienicy Krasińskich przy Placu Małachowskiego w Warszawie. W ciągu dnia zaprasza na lunch z przyjaciółmi lub spotkanie biznesowe, a wieczorem - na zabawę do białego rana.

Tomasz Czudowski wystartował z konceptem Qrcze

Qrcze serwuje dania z kurczaka zagrodowego w najróżniejszych odsłonach, sprzedawane wyłącznie w dowozie lub z odbiorem własnym. - Koncept "delivery only" powstał jakiś czas temu, a pandemia go przyspieszyła - wyjaśnia Tomasz Czudowski, właściciel Restauracji Forty i alewino.pl.

Plato - bezpretensjonalna restauracja na warszawskim Wilanowie

Nową bezpretensjonalną restaurację otworzył w Warszawie Krzysztof Janiszewski - jeden ze współwłaścicieli wyróżnionego gwiazdką Michelin Senses.

Batida uruchamia nową linię produktów - Batida Delikatesy

Batida, świętująca w tym roku 30-lecie marki, wraca do korzeni. W pierwszym butiku firmy w latach 90-tych, oprócz francuskich bagietek czy croissantów, sprzedawano dania wytrawne gotowe na wynos, teraz można je zamówić ze sklepu online.

Francuska Charlotte Bouillon w Warszawie

Właścicielki kultowej Charlotte na stołecznym placu Zbawiciela, jej klonów w Krakowie i Wrocławiu oraz warszawskiej Charlotte Menora z elementami kuchni żydowskiej zrealizowały kolejny pomysł - 17 października otworzyły Charlotte Bouillon.

Coctail Bar Max & Dom Whisky

W lutym br. otworzył się w Warszawie przy ul. Nowy Świat piąty lokal pod szyldem Coctail Bar Max.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej