x

Włoska restauracja Semolino w warszawskim Atrium Centrum

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

Stołeczna sieć włoskich restauracji Semolino wkracza do biurowca Atrium Centrum w Alei Jana Pawła II. Otwarcie planowane jest na lato tego roku. Lokal zajmie powierzchnię 400 m kw, a latem uruchomiony zostanie przy nim ogródek.

Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sieć Semolino karmi warszawiaków od 5 lat, pod tym szyldem działają obecnie trzy lokale. Ich właścicielem, a jednocześnie szefem kuchni jest Massimiliano Boscaro, który przez lata doskonalił swój kulinarny styl. W swych restauracjach serwują dania z różnych regionów Włoch bazujące na najwyższej jakości składnikach. To m. in. szeroki wybór pizzy i past z mąki semolino oraz antipasti.
W lokalach obowiązuje krótka dzienna karta, ponadto każdy gość może skomponować swój własny posiłek. Dodatkowym atutem są niebanalne wnętrza, utrzymane w loftowym designie oraz otwarta na salę kuchnia.

– Kuchnia włoska pozostaje jedną z najpopularniejszych wśród Polaków, dlatego cieszymy się, że lubiany i doceniany koncept otworzy swój kolejny lokal w Atrium Centrum. Jesteśmy przekonani, że restauracja połączy doskonałą lokalizację biurowca z wielkomiejskim stylem i doskonałą kuchnią, dzięki czemu Semolino stanie się ulubionym miejscem spotkań nie tylko wśród naszych najemców – mówi Milena Wasilewska, Director of Retail Leasing w CPIPG Polska.

Firma ta jest właścicielem  nieruchomości komercyjnych w Czechach, Berlinie i regionie Europy Środkowo-Wschodniej i podpisała właśnie umowę najmu z właścicielem Semolino na otwarcie lokalu w Atrium Centrum.  Położony w Alei Jana Pawła II biurowiec dysponuje 14 500 mkw. powierzchni klasy A. Na 7 piętrach mieszczą się biura, a w przeszklonym eleganckim atrium zlokalizowane zostały punkty handlowo-usługowe.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ otwarta w Warszawie

Sport, kawa i zdrowe lunche oraz moda - to założenia pierwszej kawiarni 4FCAFÉ, która została otwarta na warszawskim Mokotowie.

Fit Cake z prawie 40 kawiarniami. Sieć szykuje się do kolejnych otwarć

Fit Cake, sieć franczyzowych “niecukierni" uruchomiła w pierwszym kwartale 2021 pięć nowych punktów. Do czerwca powstało kolejnych pięć, a kolejne dwa zostaną niedługo otwarte. Oznacza to, że aktualnie na mapie Polski jest już 38 kawiarni sieci.

Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny

Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.

Zakopiańska Mała Szwajcaria - kuchnia góralska ze szwajcarskimi akcentami

Mieszcząca się w historycznej drewnianej willi restauracja to jeden z najciekawszych konceptów gastronomicznych na Podhalu, łączący kuchnię góralską i szwajcarskie smaki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej