Wymarzone co nieco
– Butikowe cukiernictwo choć nadal pozostaje nowością w Polsce, zyskuje coraz większe grono wiernych i oddanych fanów. Nasze cukiernie są chętnie odwiedzane, a goście cenią nas za szczerość i otwartą komunikację. Nie lubimy kompromisów. W naszej produkcji królują najlepsze składniki: wanilia Bourbon z Madagaskaru, czekolada produkowana przez nas od ziarna kakaowca, pasty orzechowe 100% naszej produkcji, polskie owoce od małych dostawców. Nowa lokalizacja to kolejne spełnione marzenie. Browary warszawskie już zaznaczają swoją pozycję na mapie warszawy, dlatego tym bardziej czujemy dumę, że jako jedni z pierwszych wprowadzamy gości do tego nowego, miejskiego kwartału – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel Deseo.
Słodki dizajn
Centralne elementy wnętrza to piękna lada, przywodząca na myśl eleganckie cukiernie z dawnych lat oraz nietypowa kanapa, który może się kojarzyć z… aksamitnym kremem patissiere.
Obecnie w stolicy działają cztery lokale Deseo: przy ul. Suwak 3, przy ul. Burakowskiej 5/7, w śródmiejskiej Hali Gwardii oraz w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach.