x

Deseo w Browarach Warszawskich otwarte

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

W Browarach Warszawskich na Woli przybywa ciekawych konceptów gastronomicznych. Kolejna nowa miejscówka to lokal sieci cukierni Deseo serwującej kunsztowne ciastka. Słodkie dzieła sztuki w gablotach przyciągają wzrok najbardziej wyrafinowanych łasuchów.

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo na  Krochmalnej 59 w stolicy to już piąta cukiernia Natalii Sitarskiej i Łukasza Smolińskiego. Para podróżników, autorzy popularnego bloga podróżniczo-kulinarnego Tasteaway, od 2015 roku realizuje swoje marzenie o tworzeniu najwyższej jakości słodyczy.

Wymarzone co nieco

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Oferta ich sieci w dużej mierze inspirowana jest podróżami po całym świecie – od Paryża przez Barcelonę, Włochy, Tokio, Taipei czy Hongkong aż po Stany, Kostarykę czy Meksyk. To w Paryżu właściciele Deseo zakochali się w deserach typu petit gateau, a nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. Deseo jest bowiem spełnieniem ich marzeń.

– Butikowe cukiernictwo choć nadal pozostaje nowością w Polsce, zyskuje coraz większe grono wiernych i oddanych fanów. Nasze cukiernie są chętnie odwiedzane, a goście cenią nas za szczerość i otwartą komunikację. Nie lubimy kompromisów. W naszej produkcji królują najlepsze składniki: wanilia Bourbon z Madagaskaru, czekolada produkowana przez nas od ziarna kakaowca, pasty orzechowe 100% naszej produkcji, polskie owoce od małych dostawców. Nowa lokalizacja to kolejne spełnione marzenie. Browary warszawskie już zaznaczają swoją pozycję na mapie warszawy, dlatego tym bardziej czujemy dumę, że jako jedni z pierwszych wprowadzamy gości do tego nowego, miejskiego kwartału – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel Deseo.

Słodki dizajn

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Wystrój Deseo w Browarach Warszawskich świetnie koresponduje z charakterem inwestycji i Apartamentów przy Warzelni, w których się znajduje. Lokal został zaprojektowany przez duet Ewelina Moszczyńska oraz Marta Puchalska-Kraciuk. Design nawiązuje do fascynujących formą wielowarstwowych deserów.

Centralne elementy wnętrza to piękna lada, przywodząca na myśl eleganckie cukiernie z dawnych lat oraz nietypowa kanapa, który może się kojarzyć z… aksamitnym kremem patissiere.

Obecnie w stolicy działają cztery lokale Deseo: przy ul. Suwak 3, przy ul. Burakowskiej 5/7, w śródmiejskiej Hali Gwardii oraz w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej