x

Deseo w Browarach Warszawskich otwarte

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

W Browarach Warszawskich na Woli przybywa ciekawych konceptów gastronomicznych. Kolejna nowa miejscówka to lokal sieci cukierni Deseo serwującej kunsztowne ciastka. Słodkie dzieła sztuki w gablotach przyciągają wzrok najbardziej wyrafinowanych łasuchów.

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo na  Krochmalnej 59 w stolicy to już piąta cukiernia Natalii Sitarskiej i Łukasza Smolińskiego. Para podróżników, autorzy popularnego bloga podróżniczo-kulinarnego Tasteaway, od 2015 roku realizuje swoje marzenie o tworzeniu najwyższej jakości słodyczy.

Wymarzone co nieco

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Oferta ich sieci w dużej mierze inspirowana jest podróżami po całym świecie – od Paryża przez Barcelonę, Włochy, Tokio, Taipei czy Hongkong aż po Stany, Kostarykę czy Meksyk. To w Paryżu właściciele Deseo zakochali się w deserach typu petit gateau, a nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. Deseo jest bowiem spełnieniem ich marzeń.

– Butikowe cukiernictwo choć nadal pozostaje nowością w Polsce, zyskuje coraz większe grono wiernych i oddanych fanów. Nasze cukiernie są chętnie odwiedzane, a goście cenią nas za szczerość i otwartą komunikację. Nie lubimy kompromisów. W naszej produkcji królują najlepsze składniki: wanilia Bourbon z Madagaskaru, czekolada produkowana przez nas od ziarna kakaowca, pasty orzechowe 100% naszej produkcji, polskie owoce od małych dostawców. Nowa lokalizacja to kolejne spełnione marzenie. Browary warszawskie już zaznaczają swoją pozycję na mapie warszawy, dlatego tym bardziej czujemy dumę, że jako jedni z pierwszych wprowadzamy gości do tego nowego, miejskiego kwartału – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel Deseo.

Słodki dizajn

Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Deseo w Browarach Warszawskich. Zdjęcie: materaiły prasowe.
Wystrój Deseo w Browarach Warszawskich świetnie koresponduje z charakterem inwestycji i Apartamentów przy Warzelni, w których się znajduje. Lokal został zaprojektowany przez duet Ewelina Moszczyńska oraz Marta Puchalska-Kraciuk. Design nawiązuje do fascynujących formą wielowarstwowych deserów.

Centralne elementy wnętrza to piękna lada, przywodząca na myśl eleganckie cukiernie z dawnych lat oraz nietypowa kanapa, który może się kojarzyć z… aksamitnym kremem patissiere.

Obecnie w stolicy działają cztery lokale Deseo: przy ul. Suwak 3, przy ul. Burakowskiej 5/7, w śródmiejskiej Hali Gwardii oraz w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej