x

Wrocławska restauracja Ramzes I zwycięzcą Pyszne.pl Awards

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.02.2021

Już po raz szósty serwis do zamawiania jedzenia online ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. W plebiscycie wyłoniono najlepsze restauracje w kraju i poszczególnych województwach w 26 kategoriach.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Miano najlepszej restauracji zdobył Ramzes I, wyprzedzając tym samym ponad 9 i pół tysiąca lokali w całym kraju. Najlepszą debiutującą restauracją w serwisie okazała się Vi Thai w Poznaniu, a najlepszą siecią restauracji Maxi Pizza, którą można znaleźć w 13 polskich miastach.

W nowej kategorii „Wybór klientów” nagrodzone zostały restauracje, które w ofercie mają wyjątkowe dania, stanowiące odzwierciedlenie najnowszych trendów kulinarnych. Dwie nagrody w tej kategorii przyznano restauracjom Afera Pizzera w Skrzeszewie – dla najbardziej rewolucyjnej restauracji oraz wrocławskiej  iBo Falafel – dla najlepszej restauracji wege.
Serwis Pyszne.pl wyłonił także najlepsze restauracje w Polsce w podkategoriach kuchnie świata: azjatyckiej, sushi, polskiej, włoskiej, najlepszy lokal serwujący burgery oraz zwycięzców lokalnych w 16 województwach.

Kluczową rolę w wyłonieniu zwycięzców odegrali klienci. Najlepsi z najlepszych zostali wybrani w oparciu o wyniki zebrane jeszcze w 2020 roku: oceny wystawione przez użytkowników Pyszne.pl, ilość zamówień oraz kreatywność i wyjątkowe podejście do prowadzenia kuchni. Oprócz 26 zwycięzców, 104 lokale, które były krok od wygranej, trafiły do zestawień Top 5.

– Dziękujemy wszystkim restauracjom za ogromne zaangażowanie. Doceniamy je tym bardziej, że 2021 był dla nich szczególnie trudny. Od początku marca restauratorzy musieli zmierzyć się z wieloma przeciwnościami, mimo tego nie ustają w wysiłkach, aby dostarczać najwyższej jakości jedzenie oraz zapewnić klientom profesjonalną usługę. Dzięki wystawionym przez klientów opiniom w serwisie możemy wyłonić najlepsze lokale i docenić je – mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.

Pełna lista laureatów Pyszne.pl Awards dostępna jest na: Pyszne.pl Awards 2020.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej