x

Góralski Browar na Krupówkach: sezon nie zając, a uciekł

Kategoria: Koronawirus - Głos branży    25.02.2021

Na Krupówkach tysiące turystów, a lokale gastronomiczne zamknięte. Dlatego jedna z restauracji - Góralski Browar - zlokalizowana w Centrum Handlowym Krupówki w Zakopanem zdecydowała się na nietypową kampanię.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Góralski Browar, jeden z najemców CH Krupówki 40, postanowił tchnąć odrobinę uśmiechu w mocno nadwyrężoną stresem atmosferę wokół turystyki na Podhalu. Kampania lokalu podsumowuje obecną sytuację pół żartem, pół serio.
– Oczywiście nikomu nie jest do śmiechu, ale w tym momencie nie możemy nic więcej zrobić jak tylko pożegnać ten sezon żartem i czekać na lato – mówi Grażyna Rolkiewicz, lease manager CH Krupówki 40.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja stworzyła zabawne megaboardy i umieściła je wzdłuż Zakopianki. Kampania ruszyła kilka dni temu i jej zadaniem jest podtrzymanie świadomości marki. Turystów bowiem na Podhalu jest sporo, ale wciąż nie mogą wejść do żadnego lokalu i skosztować na miejscu tutejszych dań.

Galeria CH Krupówki 40 stawia na bogatą ofertę z branży gastronomicznej, rozrywkowej i sport, ponieważ są to główne potrzeby odwiedzających Krupówki. Największy najemca to właśnie Góralski Browar z tarasem widokowym i strefą Aperol na dachu obiektu.

Autor tekstu: Ilona Mrozowska

Zobacz także

Robert Kuc, CEO marki Zdrowa Krowa: Przyszłość to restauracje hybrydowe

- Bez względu na to, jak rozwijać się będzie pandemia, przyszłość gastronomii upatrujemy w działaniach hybrydowych, czyli łączących spożywanie posiłków w lokalach oraz zamawianych na wynos. Niezależnie od wybranej formuły, gość musi czuć się wyjątkowo - uważa Robert Kuc, CEO marki Zdrowa Krowa.

Jak działa w kryzysie bistro Dinette we Wrocławiu?

- Nasz pomysł na przetrwanie opiera się na dostarczaniu gościom namiastki Dinette, w postaci codziennie wypiekanego świeżego pieczywa, słodkości, składników do samodzielnego przygotowania posiłku, półproduktów - mówi Jolanta Jurkowlaniec, właścicielka Dinette.

Kawiarnie w czasach pandemii

Jak "mała czarna" ma się w mrocznych czasach pandemii? Jak zmieniło się funkcjonowanie kawiarni i jakie wyzwania czekają tę branżę w roku bieżącym? Przedstawiamy wyniki naszej ankiety.

Linh Nguyen: Mam u boku mocny skład

Od lat przybliża stołecznym smakoszom kuchnie Azji. Takie miejsca jak Koreanka, Vietnamka, Shabu Shabu, Pho2, Totopho czy Azjatka są niczym sensualna teleportacja do dalekich zakątków świata. Ich właścicielka Linh Nguyen przygotowuje się do otwarcia kolejnych projektów restauracyjnych.

Byczy Burger: policjantów nie obsługujemy

Emocje w branży gastronomicznej sięgają zenitu. Kolejną burzę w sieci wywołał tym razem Byczy Burger w Toruniu - lokal ogłosił, że nie obsługuje policjantów i ich rodzin. Nie szukali rozgłosu, ale jak tłumaczą zdania nie zmienią.

Zamknięcie restauracji Shipudei Berek Artura Jarczyńskiego

Nie ma już restauracji Berek w Warszawie. Właściciel budynku przy Jasnej 24 wypowiedział restauratorowi umowę najmu i kazał mu się wyprowadzić w ciągu 3 dni. - Nie próbowano z nami rozmawiać, negocjować i porozumieć się w jakikolwiek sposób - mówi restaurator Artur Jarczyński.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej