x

Restauracja Martim z prestiżową nagrodą GERMAN DESIGN AWARD 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.02.2021

Wrocławska restauracja Martim zdobyła nagrodę w prestiżowym konkursie GERMAN DESIGN AWARD za wnętrze lokalu, które "odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii".

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja MARTIM zdobyła nagrodę GERMAN DESIGN AWARD WINNER w kategorii Excellent Architecture / Interior Architecture. Międzynarodowe jury konkursu, organizowanego przez German Design Council, doceniło “sposób, w jaki wnętrze wyraźnie odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii poprzez charakterystyczne kolory i wzory.

Projekt jest uporządkowany i konsekwentnie dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, dzięki czemu tworzy przyjemną morską atmosferę, zaostrzając apetyt na kulinarne portugalskie specjały”.

Drugie wyróżnienie studia
Jest to już druga nagroda GDA za projekt wnętrz dla BUCK.STUDIO. W 2019 roku tą wyjątkową nagrodą wyróżniona została, znajdująca się również we Wrocławiu, restauracja CAMPO.

BUCK.STUDIO to multidyscyplinarna pracownia projektowa zajmująca się projektowaniem wnętrz, przedmiotów użytkowych oraz identyfikacji wizualnej. Specjalizuje się w opracowywaniu konceptów i strategii dla przestrzeni publicznych, zwłaszcza gastronomicznych, handlowych i usługowych. Realizuje projekty w Polsce i zagranicą. Projektanci m.in. restauracji Opasły Tom, cukierni Nanan, bistro Dinette, kina Nowe Horyzonty i restauracji Campo.

Na czym polega specyfika projektowania dla gastronomii? Przeczytaj naszą rozmowę z właścicielem BUCK.STUDIO architektem Pawłem Buckiem.

 

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Giancarlo Russo trenerem Akademii Inspiracji MAKRO

Do grona trenerów Akademii Inspiracji MAKRO dołączył Giancarlo Russo - znany propagator kuchni włoskiej w branży HoReCa. Poprowadzi on cykl warsztatów dotyczących trzech regionów kuchni włoskiej. Szkolenia skierowane są do zawodowych kucharzy i szefów kuchni.

Yannick Lohou i Tomasz Łagowski prowadzącymi 8 warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Ósme warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere odbyły się 6 marca w restauracji Belvedere. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli tym razem możliwość pracy z dwoma wybitnymi szefami kuchni oraz wzięcia udziału w kolejnym wykładzie eksperckim w budynku XVIII - wiecznej Nowej Oranżerii.

MAKRO Polska z nowym cyklem edukacyjnym "Kulinarna podróż po Polsce"

"Kulinarna podróż po Polsce" to nowy cykl skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. Podczas tych spotkań uczestnicy zostaną zabrani w podróż po owocowych sadach centralnej Polski oraz mazurskich i warmińskich lasach. Odwiedzą również pogranicze Małopolski i Górnego Śląska oraz Kaszuby.

Szkolenie Manager w Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dedykowany obecnym i przyszłym managerom lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pra

MAKRO sponsorem strategicznym konkursu Arte Culinaria Italiana

Sieć hurtowni MAKRO Polska była sponsorem strategicznym 16. edycji konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana. W jury oceniającym uczestników zasiedli Rafał Zaręba i Michał Węcławek, szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO oraz Cezary Powała, szef kuchni Studia Kuchennego MAKRO,

I Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych. Znamy zwycięzcę!

To były pierwsze Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych zorganizowane w naszym kraju. Zwyciężył je Karol Kraszewski, który będzie reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej