x

Restauracja Martim z prestiżową nagrodą GERMAN DESIGN AWARD 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.02.2021

Wrocławska restauracja Martim zdobyła nagrodę w prestiżowym konkursie GERMAN DESIGN AWARD za wnętrze lokalu, które "odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii".

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja MARTIM zdobyła nagrodę GERMAN DESIGN AWARD WINNER w kategorii Excellent Architecture / Interior Architecture. Międzynarodowe jury konkursu, organizowanego przez German Design Council, doceniło “sposób, w jaki wnętrze wyraźnie odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii poprzez charakterystyczne kolory i wzory.

Projekt jest uporządkowany i konsekwentnie dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, dzięki czemu tworzy przyjemną morską atmosferę, zaostrzając apetyt na kulinarne portugalskie specjały”.

Drugie wyróżnienie studia
Jest to już druga nagroda GDA za projekt wnętrz dla BUCK.STUDIO. W 2019 roku tą wyjątkową nagrodą wyróżniona została, znajdująca się również we Wrocławiu, restauracja CAMPO.

BUCK.STUDIO to multidyscyplinarna pracownia projektowa zajmująca się projektowaniem wnętrz, przedmiotów użytkowych oraz identyfikacji wizualnej. Specjalizuje się w opracowywaniu konceptów i strategii dla przestrzeni publicznych, zwłaszcza gastronomicznych, handlowych i usługowych. Realizuje projekty w Polsce i zagranicą. Projektanci m.in. restauracji Opasły Tom, cukierni Nanan, bistro Dinette, kina Nowe Horyzonty i restauracji Campo.

Na czym polega specyfika projektowania dla gastronomii? Przeczytaj naszą rozmowę z właścicielem BUCK.STUDIO architektem Pawłem Buckiem.

 

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

12 restauracji w finale Noble Night

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.

The World’s 50 Best Restaurants powróci na żywo i w internecie

5 października poznamy pięćdziesiąt najlepszych restauracji na świecie. Jeden z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych zawita do Antwerpii.

Akcja #RuszamyRazem - dla przedsiębiorców z branży HoReCa

#RuszamyRazem to akcja społeczna, a zarazem konkurs skierowany do małych i średnich przedsiębiorców z branży HoReCa, którzy chcą rozwijać swój biznes. 20 ekspertów z różnych dziedzin za darmo przeprowadzi warsztaty dla zwycięzców i podzieli się z nimi swoją wiedzą.

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

POWRÓT DO KORZENI

30 maja br. w Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach odbyło się spotkanie szefów i szefowych kuchni. Punktem kulminacyjnym wydarzenia była "kolacja prymitywna", którą uczestnicy przygotowali, mając do dyspozycji jedynie XIX-wieczne narzędzia i techniki gotowania.

KUKBUK po raz czwarty wyróżnił lokalnych producentów

Ponad 450 produktów z 230 polskich firm, 20 laureatów i 2 wyróżnienia - to bilans 4. edycji konkursu KUKBUK Poleca. Jego celem jest wyróżnienie inicjatyw kulinarnych, rzemieślniczych oraz agroturystycznych, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej