x

Restauracja Martim z prestiżową nagrodą GERMAN DESIGN AWARD 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.02.2021

Wrocławska restauracja Martim zdobyła nagrodę w prestiżowym konkursie GERMAN DESIGN AWARD za wnętrze lokalu, które "odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii".

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja MARTIM zdobyła nagrodę GERMAN DESIGN AWARD WINNER w kategorii Excellent Architecture / Interior Architecture. Międzynarodowe jury konkursu, organizowanego przez German Design Council, doceniło “sposób, w jaki wnętrze wyraźnie odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii poprzez charakterystyczne kolory i wzory.

Projekt jest uporządkowany i konsekwentnie dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, dzięki czemu tworzy przyjemną morską atmosferę, zaostrzając apetyt na kulinarne portugalskie specjały”.

Drugie wyróżnienie studia
Jest to już druga nagroda GDA za projekt wnętrz dla BUCK.STUDIO. W 2019 roku tą wyjątkową nagrodą wyróżniona została, znajdująca się również we Wrocławiu, restauracja CAMPO.

BUCK.STUDIO to multidyscyplinarna pracownia projektowa zajmująca się projektowaniem wnętrz, przedmiotów użytkowych oraz identyfikacji wizualnej. Specjalizuje się w opracowywaniu konceptów i strategii dla przestrzeni publicznych, zwłaszcza gastronomicznych, handlowych i usługowych. Realizuje projekty w Polsce i zagranicą. Projektanci m.in. restauracji Opasły Tom, cukierni Nanan, bistro Dinette, kina Nowe Horyzonty i restauracji Campo.

Na czym polega specyfika projektowania dla gastronomii? Przeczytaj naszą rozmowę z właścicielem BUCK.STUDIO architektem Pawłem Buckiem.

 

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Konkurs Les Chefs en Or - Polska Edycja rozstrzygnięty!

Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie zwyciężyła w kolejnej edycji konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.

Forum Lodowe 2022: Hochland zaprezentował gamę nietypowych lodów

W Częstochowie zakończyło się Forum Lodowe 2022 - impreza dla producentów i dostawców z branży. Wśród wystawców pojawił się także Hochland, który zaprezentował m.in. nietypowe smaki lodów serkowych.

Polski barman Kacper Smarz mistrzem świata w kategorii flair

Reprezentujący Stowarzyszenie Polskich Barmanów Kacper Smarz zdobył złoto na World Cocktail Competiton Varadero 2022. Okazał się najlepszy w kategorii flair.

Walencja gospodarzem The World's 50 Best 2023

Ceremonia kolejnej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w hiszpańskiej Walencji, w czerwcu 2023 roku. Gali wręczenia nagród najlepszym lokalom gastronomicznym na świecie towarzyszyć będą jak zwykle liczne wydarzenia poboczne.

Daniel Craig w kampanii polskiej wódki

Belvedere - znana polska wódka żytnia klasy super premium - pozyskała ambasadora z hollywoodzkiego topu. To ceniony aktor Daniel Craig, który zasłynął rolą agenta 007 w słynnej bondowskiej serii.

Jerzy Pasikowski przewodniczącym jury III Mistrzostw Polski w Dziczyźnie

Na czele jury III Mistrzostw Polski w Dziczyźnie - Memoriału Mariana Tarnawskiego, które 17 listopada odbędą się podczas targów HoReCa w Krakowie, stoi Jerzy Pasikowski, guru środowiska profesjonalnych kucharzy, kreator rzeczywistości polskich konkursów kulinarnych, dla edukacji kulinarnej.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej