x

The Best Chef Awards 2021 w Amsterdamie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    22.02.2021

13, 14 i 15 września stolica Holandii będzie gościć piątą edycję konkursu The Best Chef Awards. Podczas uroczystej gali uhonorowani zostaną najlepsi szefowie kuchni z całego świata.

100 najlepszych szefów kuchni z 35 krajów świata zostanie uhonorowanych we wrześniu tego roku podczas gali konkursu The Best Chef Awards. 6 czerwca profesjonalne jury wraz z setką najlepszych szefów kuchni z ubiegłorocznej edycji konkursu wybiorą stu najlepszych chefów 2021 roku. Swoją nagrodę o nazwie The Best Chef Fol-LOVERS Award przyznać będą mogli również internauci.


W tym roku gospodarzem konkursu będzie Amsterdam  – Głównym celem THE BEST CHEF jest promowanie gastronomii oraz szefów kuchni. Amsterdam jest więc idealnym miejscem - tętniącym życiem i malownicznym miastem z bardzo bogatą kulturą, które z roku na rok zajmuje coraz więcej miejsca na międzynarodowej mapie kulinarnej - mówi Joanna Ślusarczyk, współtwórczyni projektu THE BEST CHEF.

Powrót do życia
Poprzednie edycje konkursu odbywały się w Warszawie, Mediolanie i Barcelonie, zaś edycja 2020, z uwagi na pandemię Covid – 19 musiała przenieść się do Internetu. W tym roku sloganem towarzyszącym The Best Chef Awards będzie więc: Back to „Live”, Back to Reality

– Ostatni rok nie zatrzymał nas. Przez cały ten czas ciężko pracowaliśmy, aby dostosować się do panujących warunków i zapewnić szefom kuchni i restauracjom na całym świecie platformę, dzięki której mogli pozostać cały czas w kontakcie oraz dzielić się informacjami, nowymi pomysłami między sobą jak i z opinią publiczną. W tym roku mamy ogromną nadzieję, że cała nasza społeczność będzie mogła ponownie spotkać się osobiście - zdradza Joanna Ślusarczyk.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Kurt scheller gwiazdą siódmych warsztatów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Siódme spotkanie z cyklu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere poświęcone były rybom i owocom morza. Ich gościem specjalnym był szwajcarski szef kuchni Kurt Scheller.

Konkurs Heinz Selection dla burgerowni niesieciowych

Heinz Selection to globalny program kierowany do burgerowni niesieciowych, które zrzeszają poniżej 5 punktów pod tą samą nazwą. Kwalifikacja do konkursu lokali przygotowujących i sprzedających burgery potrwa do 5 lutego. Finał odbędzie się na Gastrotargach SMAKKI w Warszawie - 25 marca 2023 roku.

GASTROTARGI SMAKKi: Czy gastronomii opłaca się być "eko"?

Rozmowy o byciu "eko" często sprowadzają się do dyskusji o kosztach. Wciąż pokutuje przekonanie, że to drogie rozwiązanie. Podczas GASTROTARGÓW SMAKKi, które odbędą się 23-25 marca w EXPO XXI w Warszawie, HoReCa przekona się, że "eko" to nie tylko eko-logia, ale też eko-nomia, czyli eko-efektywność.

Roślinne wyzwanie: misja oszczędzanie

Z powodu wysokiej inflacji oraz rosnących cen produktów spożywczych podczas podejmowania zakupów intuicyjnie sięgamy po tańsze opcje. Czy bazując na tanich artykułach, możemy stworzyć pełnowartościową dietę roślinną?

Plebiscyt RoślinnieJemy na najlepszy roślinny produkt 2022 r

Głosy na najlepszy roślinny produkt roku oddają konsumenci, więc dla producentów żywności nagroda jest szczególnie wartościowa. Wyróżnienia w Plebiscycie kampanii RoślinnieJemy zostaną przyznane w sześciu kategoriach.

Madrid Fusión Alimentos de España - w styczniu 2023 roku

Targi Madrid Fusión Alimentos de España po raz kolejny zostaną zorganizowane w madryckim centrum kongresowym IFEMA, gdzie na potrzeby wydarzenia wygospodarowano powierzchnię ponad 25 000 mkw. Impreza potrwa od 23 do 25 stycznia 2023 roku.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej