Jak mówi Krzysztof Dąbrowa, pomysłodawca Nalej Se cytowany przez LoveKraków.pl, puby są zamknięte, a miejsce takie jak Nalej Se ma umożliwić wzięcie na wynos piw, które niekoniecznie można kupić w zwykłym sklepie.
– Plany uruchomienia pubu, w którym normalnie będzie można usiąść i napić się piwa, musimy jeszcze na chwilę odłożyć z powodu panujących obostrzeń. Otwieramy się jednak jako sklep, w którym można zaopatrzyć się w butelki wielokrotnego użytku i nalać sobie na wynos kraftowych piw – wyjaśnia Krzysztof Dąbrowa.
W Nalej Se można skosztować piwa z 12 kranów z oferty regionalnych i rzemieślniczych browarów. Zabiera je się ze sobą w butelkach o pojemności 1 lira i 0,5 litra. Istnieje także możliwość zamówienia przekąsek i „dań piwnych". Jak skorzystać z oferty? Należy kupić przedpłaconą kartę, którą można po wykorzystaniu doładowywać (na miejscu lub przez aplikację). Następnie umieszcza się ją w czytniku nad kranikiem z piwem, które nas interesuje, i nalewa tyle, na ile mamy ochotę (i środków na karcie).
Lokal jest czynny od wtorku do soboty w godzinach 12.00 - 17.30, co nie umknęło uwadze internautów komentujących wydarzenie. „Czyli człowiek po pracy nie da rady wpaść po piwko, bo zamknięte? Planujecie zmiany, wydłużenie godzin otwarcia?" – napisał jeden z nich.
Być może tak się stanie, informują pomysłodawcy Nalej Se, ale jeszcze nie teraz. „Na razie się rozpędzamy, powoli, ale do przodu" – odpowiadają.


Nalej Se - w Krakowie ruszył pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny


Pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny w Krakowie już działa. Powstał w dawnej fabryce elektroniki na Zabłociu. To odpowiedź na zamknięte puby i brak możliwości sprzedaży w nich piwa.
Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

