Jak mówi Krzysztof Dąbrowa, pomysłodawca Nalej Se cytowany przez LoveKraków.pl, puby są zamknięte, a miejsce takie jak Nalej Se ma umożliwić wzięcie na wynos piw, które niekoniecznie można kupić w zwykłym sklepie.
– Plany uruchomienia pubu, w którym normalnie będzie można usiąść i napić się piwa, musimy jeszcze na chwilę odłożyć z powodu panujących obostrzeń. Otwieramy się jednak jako sklep, w którym można zaopatrzyć się w butelki wielokrotnego użytku i nalać sobie na wynos kraftowych piw – wyjaśnia Krzysztof Dąbrowa.
W Nalej Se można skosztować piwa z 12 kranów z oferty regionalnych i rzemieślniczych browarów. Zabiera je się ze sobą w butelkach o pojemności 1 lira i 0,5 litra. Istnieje także możliwość zamówienia przekąsek i „dań piwnych". Jak skorzystać z oferty? Należy kupić przedpłaconą kartę, którą można po wykorzystaniu doładowywać (na miejscu lub przez aplikację). Następnie umieszcza się ją w czytniku nad kranikiem z piwem, które nas interesuje, i nalewa tyle, na ile mamy ochotę (i środków na karcie).
Lokal jest czynny od wtorku do soboty w godzinach 12.00 - 17.30, co nie umknęło uwadze internautów komentujących wydarzenie. „Czyli człowiek po pracy nie da rady wpaść po piwko, bo zamknięte? Planujecie zmiany, wydłużenie godzin otwarcia?" – napisał jeden z nich.
Być może tak się stanie, informują pomysłodawcy Nalej Se, ale jeszcze nie teraz. „Na razie się rozpędzamy, powoli, ale do przodu" – odpowiadają.


Nalej Se - w Krakowie ruszył pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny


Pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny w Krakowie już działa. Powstał w dawnej fabryce elektroniki na Zabłociu. To odpowiedź na zamknięte puby i brak możliwości sprzedaży w nich piwa.
Zobacz także

Morski Zając - całoroczna restauracja z widokiem na Zatokę Pucką

Półwysep Helski to jeden z najpiękniejszych rejonów Polski. Niestety, jak to bywa w przypadku destynacji turystycznych - z dobrą gastronomią nie jest już tak łatwo.

Chicken Sando Shop - nowy koncept właściciela warszawskiej Mąki i Wody

Chicken Sando Shop to kanapki ze smażonym kurczakiem dostępne na razie tylko w dowozie. Paweł Fabiś, twórca konceptu i właściciel znanej restauracji Mąka i Woda, nie wyklucza otwarcia stacjonarnego lokalu.

Trzy lokale na słodkie wina

Poznajcie trzy miejsca, do których warto wybrać się na słodkie wina.

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Linh Nguyen otwiera trzy nowe miejsca w Browarach Warszawskich. Dwa już działają

W Browarach Warszawskich powstaje azjatycka oaza: koreańska restauracja, koncept z sushi oraz sklep z produktami z Dalekiego Wschodu.

Qulinarium - nowa strefa restauracyjna w łódzkiej Manufakturze

W ostatni weekend sierpnia uroczyście otwarto Qulinarium - nową strefę restauracyjną w Manufakturze w Łodzi. Dawny food court został zmodernizowany zgodnie z aktualnymi trendami nie tylko w wystroju wnętrz, ale również pod kątem funkcjonalności i nowych potrzeb klientów Manufaktury.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

