x

Batida uruchamia nową linię produktów - Batida Delikatesy

Kategoria: Miejsca    16.02.2021

Batida, świętująca w tym roku 30-lecie marki, wraca do korzeni. W pierwszym butiku firmy w latach 90-tych, oprócz francuskich bagietek czy croissantów, sprzedawano dania wytrawne gotowe na wynos, teraz można je zamówić ze sklepu online.

Oferta Delikatesów Batida. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oferta Delikatesów Batida. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Ostatnie święta Bożego Narodzenia dały nam impuls do działania. Rekordowe ilości zamówień od klientów indywidualnych, z czego aż 98% była złożona online, pokazały, że planowane przez Batidę otwarcie delikatesów to słuszny kierunek działania – komentuje Joanna Puchałka, kierownik sprzedaży i marketingu w Batida.

Za smak dań z Delikatesów odpowiada szefowa kuchni Marzena Hajn. W ofercie znalazły się domowe kopytka w różnych smakach, mięsa, oliwy smakowe, sosy, ręcznie lepione pierogi czy zupy. Wszystkie potrawy powstają w kuchni Batidy z naturalnych składników
dostarczanych przez lokalne firmy.

Szefowa kuchni Batidy Marzena Hajn. Zdjęcie: materiały prasowe.
Szefowa kuchni Batidy Marzena Hajn. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Zdecydowaliśmy się przygotować w Delikatesach dania, które trafią w gust klientów Batidy oczekujących od kuchni wytrawnej i słodkiej poziomu premium. Klienci chcą kompletować swoją listę zakupów w jak najmniejszej liczbie sklepów, dlatego tak ważne, aby oferta była kompletna i przekrojowa. Delikatesy były naturalnym, kolejnym krokiem w ofercie e-sklepu Batida obok ciast, słodyczy czy pieczywa. Dzięki temu przy jednej dostawie można cieszyć się wieloma produktami – mówi Albert Gozdołek, dyrektor operacyjny ds. e-commerce w Batida.

Batida to koncept gastronomiczny działający na warszawskim rynku od 30-lat. Oprócz 3 butików posiada sklep online, a o smaki Batidy dbają niezmiennie Mira Bogucka – pastry chef oraz Marzena Hajn – executive chef.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Trzeci lokal Frentzza-Pizza & Friends. Tym razem w Żyrardowie

Marka "Frentzza - Pizza & Friends" zainicjowała działalność dopiero w kwietniu, a już otworzyła trzeci lokal - w zabytkowym kompleksie loftów Stara Przędzalnia Żyrardów. Pizzeria działa w formacie bez obsługi gości, możliwe są jedynie dostawy oraz odbiory osobiste.

Kufle i Widelce

Kufle i Widelce to lokal w Krakowie, którego motto brzmi: "Gotujemy do piwa, pijemy do jedzenia." Jest pierwszym miejscem w Krakowie, które łączy piwa rzemieślnicze z jedzeniem.

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain w Warszawie

Chaud Pain ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Piekarnia w swojej ofercie proponuje m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i kanapki.

PASTIFICIO

Pastificio - nowe bistro i sklep skoncentrowane na makaronach - otworzyło się w Gdańsku, niedaleko Dworca Głównego. Właścicielami i twórcami są Krzysztof Dżus i Grażyna Thiel, która pełni również funkcję szefa kuchni.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej