

Batida uruchamia nową linię produktów - Batida Delikatesy


Batida, świętująca w tym roku 30-lecie marki, wraca do korzeni. W pierwszym butiku firmy w latach 90-tych, oprócz francuskich bagietek czy croissantów, sprzedawano dania wytrawne gotowe na wynos, teraz można je zamówić ze sklepu online.
Za smak dań z Delikatesów odpowiada szefowa kuchni Marzena Hajn. W ofercie znalazły się domowe kopytka w różnych smakach, mięsa, oliwy smakowe, sosy, ręcznie lepione pierogi czy zupy. Wszystkie potrawy powstają w kuchni Batidy z naturalnych składników
dostarczanych przez lokalne firmy. – Zdecydowaliśmy się przygotować w Delikatesach dania, które trafią w gust klientów Batidy oczekujących od kuchni wytrawnej i słodkiej poziomu premium. Klienci chcą kompletować swoją listę zakupów w jak najmniejszej liczbie sklepów, dlatego tak ważne, aby oferta była kompletna i przekrojowa. Delikatesy były naturalnym, kolejnym krokiem w ofercie e-sklepu Batida obok ciast, słodyczy czy pieczywa. Dzięki temu przy jednej dostawie można cieszyć się wieloma produktami – mówi Albert Gozdołek, dyrektor operacyjny ds. e-commerce w Batida.
Batida to koncept gastronomiczny działający na warszawskim rynku od 30-lat. Oprócz 3 butików posiada sklep online, a o smaki Batidy dbają niezmiennie Mira Bogucka – pastry chef oraz Marzena Hajn – executive chef.
Zobacz także

Butikowa cukiernia Kaiser Patisserie działa już w Warszawie

Kaiser Patisserie otworzył się w Warszawie. Butikowa cukiernia przy Zajęczej 1 to szósty adres sieci, której lokale funkcjonują m.in. w Gdańsku czy Berlinie.

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od godziny 8 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

