

Batida uruchamia nową linię produktów - Batida Delikatesy


Batida, świętująca w tym roku 30-lecie marki, wraca do korzeni. W pierwszym butiku firmy w latach 90-tych, oprócz francuskich bagietek czy croissantów, sprzedawano dania wytrawne gotowe na wynos, teraz można je zamówić ze sklepu online.
Za smak dań z Delikatesów odpowiada szefowa kuchni Marzena Hajn. W ofercie znalazły się domowe kopytka w różnych smakach, mięsa, oliwy smakowe, sosy, ręcznie lepione pierogi czy zupy. Wszystkie potrawy powstają w kuchni Batidy z naturalnych składników
dostarczanych przez lokalne firmy. – Zdecydowaliśmy się przygotować w Delikatesach dania, które trafią w gust klientów Batidy oczekujących od kuchni wytrawnej i słodkiej poziomu premium. Klienci chcą kompletować swoją listę zakupów w jak najmniejszej liczbie sklepów, dlatego tak ważne, aby oferta była kompletna i przekrojowa. Delikatesy były naturalnym, kolejnym krokiem w ofercie e-sklepu Batida obok ciast, słodyczy czy pieczywa. Dzięki temu przy jednej dostawie można cieszyć się wieloma produktami – mówi Albert Gozdołek, dyrektor operacyjny ds. e-commerce w Batida.
Batida to koncept gastronomiczny działający na warszawskim rynku od 30-lat. Oprócz 3 butików posiada sklep online, a o smaki Batidy dbają niezmiennie Mira Bogucka – pastry chef oraz Marzena Hajn – executive chef.
Zobacz także

Już wkrótce rusza Muzeum Wódki

Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.

La Maddalena i Browar Stu Mostów łączą siły. Otworzą Browar Stu Mostów na Świdnickiej

Browar Stu Mostów na Świdnickiej ma wystartować jeszcze w tym roku. Będzie serwować lokalne jedzenie i dobre rzemieślnicze piwo. To ostatnie poleje się z 20 kranów. Za menu odpowiada połączony zespół Browaru Stu Mostów oraz restauracji La Maddalena.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

Longway Cocktail & Vodka Bar

W połowie sierpnia powstał w Katowicach pierwszy na Śląsku cocktail & vodka bar Longway. Twórcami miejsce są trzej barmani - Witold Pietranik, Marek Muszer i Jakub Leduchowski.

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.
Inne kategorie
Podcasty


Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

