x

Linh Nguyen otwiera trzy nowe miejsca w Browarach Warszawskich. Dwa już działają

Kategoria: Miejsca    15.02.2021

W Browarach Warszawskich powstaje azjatycka oaza: koreańska restauracja, koncept z sushi oraz sklep z produktami z Dalekiego Wschodu.

Zdjęcie: Pyza made in Poland
Zdjęcie: Pyza made in Poland
Mieszczące się przy ulicy Krochmalnej Browary Warszawskie stają się przyczółkiem dla produktów i kuchni Azji, a wszystko za sprawą łącznie trzech nowych miejsc wykreowanych przez Linh Nguyen, restauratorkę i właścicielkę licznych lokali w Warszawie. Do grona stworzonych przez nią azjatyckich miejsc właśnie dołączają kolejne.

Grill z sezonowanym mięsem
O pierwszym z lokali – Koreanka Sushi & Grill pisaliśmy już na łamach Ouichef.pl. W Koreance spróbujemy dań z grilla oraz sushi inspirowanego Koreą. Ryż w nim użyty nie będzie zaprawiany na słodko, a serwowane ryby restauracja będzie sezonować samodzielnie. Podobnie zresztą jak mięso, które stanowić będzie drugą istotną część menu lokalu. Jeśli obecne obostrzenia związane z pandemią na to pozwolą, restauracja zaprosi do siebie pierwszych gości w drugiej połowie tego roku. Za kuchnie restauracji odpowiadać będą Dawid Uszyński i Yeunsu Lee.

Azjatka po raz trzeci
Już teraz możemy natomiast skorzystać z oferty Azjatki w Browarach Warszawskich. W ofercie sklepu znajdziemy zarówno produkty spożywcze, w tym świeże owoce oraz warzywa, jak i akcesoria kuchenne czy naczynia, a nawet sprzęt do kaligrafii. Na miejscu kupimy również ceramikę pochodzącą z Azji oraz Azją inspirowaną. Browary Warszawskie to trzecia lokalizacja Azjatki w Warszawie. Sklepy pod tym szyldem działają już przy Marszałkowskiej 18 oraz Leszczyńskiej 3.

Japonki klasy premium
Poza Azjatką, w Browarach Warszawskich działają już także Japonki, czyli koncept kulinarny oferujący sushi. Miejsce to stawia na produkty klasy premium i krótkie menu złożone w sumie z 11 pozycji. Jak na razie, z uwagi na pandemię możliwe jest składanie zamówień jedynie na wynos lub z odbiorem własnym. W ofercie można znaleźć m.in.rolki z tuńczykiem błękitnopłetwym. Zamówienia pakowane są w biodegradowalne pudełka, które dodatkowo chronią zawartość przed wytrząsaniem.

Za kuchnię Japonek odpowiada Dawid Uszyński, sushi master, który doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskim Yashin Ocean House. On również odpowiada za wygląd pudełek, w które pakowane są zamówienia.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej